Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Mentnooki nie bądź bajkopisarzem odnośnie wypuszczanych ryb ... zabieranych jest tyle co i było.

i nie bądź bajkopisarzem, że PZW odłowiło 24 tony ryb ... masz na to dowody?

Problemy tej wody zaczęły się wraz z pojawieniem się prominentnych youtuberów i mięsiarzy którzy za nimi ruszyli. 

Dzień dobry witam itd. tak powinieneś się przywitać.Jak byś poczytał wcześniejsze moje mądrości  to byś się do mnie nie siepał bo napisałeś. to o czym ja cały czas  trąbie a po drugie może ty zabierasz tyle samo ale w tym roku jest jedna sztuka tak więc przepisowi zabierają mniej o połowę a mięsiarze też bo już tak nie  bierze.

Patologia była zawsze i zbiornik potrafił się obronić do momentu kiedy został ogłoszony najlepszym zbiornikiem szczupakowym w Polsce przez dwa lata z Rzędu.

Rozbawiłes nas tym wpisem. Kto i kiedy ogłosił Siemianowke najlepszym zbiornikiem szczupakowym w Polsce? Tygodnik Siedlecki??? :D   

• Like 4

Rozbawiłes nas tym wpisem. Kto i kiedy ogłosił Siemianowke najlepszym zbiornikiem szczupakowym w Polsce? Tygodnik Siedlecki??? :D   

Był chyba kiedyś w 2008-10 taki artykuł w WW jak pamiętam... Nie chce mi się szukać ale Pamiętam zdjęcie gościa w czarnych Okularach z Pajkiem 110+  B)  i ze takich w tygodniu łowił nawet kilka.

• Like 3

Skoro nie masz wiedzy na ten temat to proszę zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz. Wynalazłem coś na szybko w Internetach , 2007 i 2008 https://wiadomosciwedkarskie.com.pl/artykul/siemianowka--eldorado/651840

Pamietam dokładnie jaka presja wędkarska była w 2006 i 2007 roku , a jaka w 2008 kiedy ruszył Trolling. W sklepach pojawiły się woblery jaxona i zaczęła się rzeź. Wiadomości wędkarskie rok po roku nagłośniły temat rewelacyjnego Zbiornka , zreszta nie tylko WIadomosci Wędkarskie o tym pisały trzeba było być w temacie żeby teraz o tym pamiętać . Pozdrawiam tych co pamiętają

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 4

Czyli wszystko zmierza w kierunku tradycyjnym . łowić mogę JA i kolesie a inni wypier..... bo z wielu żali tak wynika . Zawsze winni przyjezdni i kłusownicy a nigdy ci co narzekają . Ryby najlepiej mają się gdy nikt ich na łódkę nie wyciąga . Skoro jest żle to dać spokój wodzie i łowić ukleje na żywe muchy . Nawet się cieszę że z tą wodą gorzej bo może skończy się organizacja zawodów na tym dziwnym zbiorniku . 

• Like 3

Koledzy , czy ktoś kojarzy czerwono-biały szlaban przed dostępem do wody w mostkach , niedaleko taropolu,
kiedyś kilka razy wodowaliśmy tam z bratem ponton a w tym roku zastaliśmy  szlaban zamkniety na kłódkę ze 300 metrów od brzegu i żadnej tablicy 
informacjnej dlaczego tam stoi. Ktoś wie czy to zarządzający wodą postawili , czy może miejscowi się grodzą (jakieś auta za szlabanem stały),
odcinając dojazd do kolejnego brzegu naszej wody ?

jak byłem w czerwcu to miejscowi mówili żeby szukać  jakiegoś  szczerbatego Tomka na osiedlu domków obok , ale nie miałem czasu i zwodowałem się nieco dalej w zatoce przy wieży 

• 3 tygodnie później...

witam wszystkich .

myślę ze brakiem bran jest zbyt niski stan wody przez ostatnie trzy lata.no i oczywiście odłów w 2020 na wiosne prowadzony przez pzw Białystok. I niech nikt nie pisze że nie było siatek bo nikt nie pływał w marcu i kwietniu. a ja pływałem i widziałem siatki legalnie postawione i oznaczone przez rybaków sieci

• Like 1

Bo to wina kłusowników, i wiosennych odłowów ha ha ha. Wędkarze sami sobie zgotowali ten los.

Bo to wina kłusowników, i wiosennym odłowów ha ha ha. Wędkarze sami sobie zgotowali ten los.

Edytowane przez Szczepek2

Czy w związku z wprowadzeniem stanu wyjątkowego można pływać po małym zbiorniku? Czy jest wyłączony?

Nie ma pewnej informacji, że mały zbiornik jest wyłączony. Ale dla własnego, świętego spokoju, lepiej się nie zapuszczać w pobliżu koryta, bo na pewno będą nadmierne kontrole.

Nie ma pewnej informacji, że mały zbiornik jest wyłączony. Ale dla własnego, świętego spokoju, lepiej się nie zapuszczać w pobliżu koryta, bo na pewno będą nadmierne kontrole.

Dziś pływał z kolegą również na małym. Żadnych utrudnień. Brań jak na lekarstwo. Mnie udało się przechytrzyć jednego 58 i to by było na tyle. Łódek niewiele jak na ten zbiornik. Tym bardziej, że bodajże wędkarze z Siedlec mieli jakieś zawody.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego CPH2015 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...

Ciśnienie i wiatr ryb nie łowią,przed ekranem i na klawiaturze  też się nie da. Machaj wędą a efekty przyjdą same .Jest tendencja wzrostowa poprzedni wyjazd na zero następny 48.cm.....aż się boję jechać teraz :D

Edytowane przez mentnooki
  • Like 1