sk_wonsz Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 W tym roku więcej boleni niż sandaczy. Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Warunki były ciężkie a nawet śmiem twierdzić że bardzo ciężkie. Dziś jeden taki lekko ponad 50, jeden króciak i sześćdziesiątak przy podbieraku czmychną. No i jedno atomowe branie nie wcięte. Nie wiem czy ten rok słabszy, czy tego sandacza jest juz mniej. A może duży stan wody i ryba się bardziej rozproszyła. Generalnie ryby łapie w miarę regularnie ale w ilości dużo mniejszej niż w tamtym roku. Nawet udało mi się zaliczyć nowe PB i później poprawić drugim takim samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Warunki były ciężkie a nawet śmiem twierdzić że bardzo ciężkie. Dziś jeden taki lekko ponad 50, jeden króciak i sześćdziesiątak przy podbieraku czmychną. No i jedno atomowe branie nie wcięte. Nie wiem czy ten rok słabszy, czy tego sandacza jest juz mniej. A może duży stan wody i ryba się bardziej rozproszyła. Generalnie ryby łapie w miarę regularnie ale w ilości dużo mniejszej niż w tamtym roku. Nawet udało mi się zaliczyć nowe PB i później poprawić drugim takim samym Gratulacje za regularność , możesz rozwinąć bardziej to PB ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Bardzo często jestem nad wodą i po prostu wypracowałem sobie parę miejsc i przynęt Ale wcale jakimś tam wybitnym "kozakiem" nie jestem i miewam też dni na pusto.Rekord narazie mam 85cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał WS Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Zawsze na rydze możemy pójść ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Zawsze na rydze możemy pójść Tylko z solą ostrożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał WS Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 W sobotę pływałem, 1 krótki sandaczyk i to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Wątek zamiera tak jak woda . Byłem w niedzielę rano na Kruchliku , nie było gdzie zaparkować . Wszystko blachy z Białegostoku . Łódki wypas sprzęt tylko pozazdrościć . Masa ludzi , w południe Tarnopol był już prawie pusty . Pewnie brały pod tamą . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek55 Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Witam Panowie. Mam pytanie. Czy jest możliwość łowienia z nasypu przy moście od strony Siemianowki? Czy przy tych obostrzeniach mogą być problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Witam Panowie. Mam pytanie. Czy jest możliwość łowienia z nasypu przy moście od strony Siemianowki? Czy przy tych obostrzeniach mogą być problemy?Łowić można bez problemów, choć ryby nie są skłonne do współpracy ????. Jedynym problemem(przy obecnym stanie wody ) jest mocno ograniczona możliwość wejścia do wody nawet w spodniobutach. Prawdziwy problem może pojawić się w momencie zatrzymania przez SOK-istów. Za przechodzenie torowiska i nasypu kolejowego ,mandat bardziej pewny niż branie 80 centymetrowego sandacza ????. Pozdrawiam Tomi ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejv2020 Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 W sobotę pływałem, 1 krótki sandaczyk i to tyle u mnie 60 .ale z samego rana .a potem nawet dotknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Wątek zamiera tak jak woda . Byłem w niedzielę rano na Kruchliku , nie było gdzie zaparkować . Wszystko blachy z Białegostoku . Łódki wypas sprzęt tylko pozazdrościć . Masa ludzi , w południe Tarnopol był już prawie pusty . Pewnie brały pod tamą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Coś bardzo szybko się populacja odrodziła jak z 1 na 4 przechodzą. Jeśli to prawda to rok i Siemianówka wyjałowiona.. Jedyne co pocieszające to to że dziadki nie chętnie rzucają a z trola nie za bardzo bierze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) Zakazać trola ,żywca ,trupa i limit może być 10szt.Życzę powodzenia dziadkom .OCZYWIŚCIE 1 SZT. i GÓRNY . Edytowane 14 Października 2021 przez mentnooki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci10 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Wczoraj było zebranie mego koła. Z ramienia PZW był skarbnik i powiedział kilka ciekawych rzeczy. Wiosną, latem i jesienią jakiś profesor robił odlowy kontrolne i okazało się że prawie nie ma ploci, okonia i szczupaka.Za to jest dużo krąpia, leszcza i sandacza. 26 października PZW będzie debatowac nad skroceniem tekla do końca października, szczupak no kill a w zamian 2 sandacze do wzięcia a spining możliwy od dnia dziecka. Przyjelismy w kole 3 uchwały -wnioskiZakaz używania echoZniesiony górny wymiar sandaczaDolny wymiar okonia 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12345 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Ale śmieszne te uchwały 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Zamiast zakazu używania echo lepiej zakazać trolingu. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_wonsz Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Co tam echo. Echo nie łowi. Zakazać wędkowania!! Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Zakaz używania echosond które na siemionce służą głównie do poszukiwania sandacza i jego stołówek, którego i tak jest "za dużo" Mam za mały móżdżek by to ogarnąć A co z echo które ma gps? Będzie można używać samych map? I jak się to ma tyczyć motorowodnych? Zawsze można przerwać wędkowanie i na chwilę w turystykę się pobawić.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Jeszcze coś pływa czy jak na Turawie wszystkie ryby przepuszczone przez dupę ?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 W końcu ktoś zaczął myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Jeszcze coś pływa czy jak na Turawie wszystkie ryby przepuszczone przez dupę ?!? Jeszcze duże są, ale wspaniałomyślne koła dają wnioski o zniesienie górnego wymiaru to zmiela resztę. Najbardziej boli że ktoś namierza ryby echem i wypuszcza, szczególnie 80+, ja bym uciekał z tego wspaniałomyślnego koła. Dobrym pomysłem byłoby ECHO=no kill. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12345 Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 A ja bym dopisał zakaz używania plecionek ... Bo na plecionce lepiej czuć pstryki co za tym idzie jest większe prawdopodobieństwo zacięcia ryby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Typowe myślenie dziadów z PZW ... Pojęcia nie mają co do echosondy ale myślą że echosonda to jest urządzenie które samo łowi ???? złożył bym jeszcze wniosek o zakazanie połowu wszystkim okolicznym ze względu dobrej znajomości topografii zbiornika ???? zawiozę takiego gościa na miejscówkę z sandaczami wręczę kij do ręki i całą masę przynęt ...no i niech złowi ... K....a gdzie my żyjemy .... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 kocham Was,a guma to kill czy no kill i jakiej firmy kill a jakiej nie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi