Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Warunki były ciężkie a nawet śmiem twierdzić że bardzo ciężkie. Dziś jeden taki lekko ponad 50, jeden króciak i sześćdziesiątak przy podbieraku czmychną. No i jedno atomowe branie nie wcięte.

Nie wiem czy ten rok słabszy, czy tego sandacza jest juz mniej. A może duży stan wody i ryba się bardziej rozproszyła. Generalnie ryby łapie w miarę regularnie ale w ilości dużo mniejszej niż w tamtym roku. Nawet udało mi się zaliczyć nowe PB i później poprawić drugim takim samym ;)

Warunki były ciężkie a nawet śmiem twierdzić że bardzo ciężkie. Dziś jeden taki lekko ponad 50, jeden króciak i sześćdziesiątak przy podbieraku czmychną. No i jedno atomowe branie nie wcięte.

Nie wiem czy ten rok słabszy, czy tego sandacza jest juz mniej. A może duży stan wody i ryba się bardziej rozproszyła. Generalnie ryby łapie w miarę regularnie ale w ilości dużo mniejszej niż w tamtym roku. Nawet udało mi się zaliczyć nowe PB i później poprawić drugim takim samym ;)

Gratulacje za regularność , możesz rozwinąć bardziej to PB ? ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wątek zamiera tak jak woda . Byłem w niedzielę rano na Kruchliku , nie było gdzie zaparkować . Wszystko blachy z Białegostoku . Łódki wypas sprzęt tylko pozazdrościć . Masa ludzi , w południe Tarnopol był już prawie pusty . Pewnie brały pod tamą . 

• Like 1

Witam Panowie. Mam pytanie. Czy jest możliwość łowienia z nasypu przy moście od strony Siemianowki? Czy przy tych obostrzeniach mogą być problemy?

Łowić można bez problemów, choć ryby nie są skłonne do współpracy ????.

Jedynym problemem(przy obecnym stanie wody ) jest mocno ograniczona możliwość wejścia do wody nawet w spodniobutach.

Prawdziwy problem może pojawić się w momencie zatrzymania przez SOK-istów.

Za przechodzenie torowiska i nasypu kolejowego ,mandat bardziej pewny niż branie 80 centymetrowego sandacza ????.

Pozdrawiam Tomi ????.

Wątek zamiera tak jak woda . Byłem w niedzielę rano na Kruchliku , nie było gdzie zaparkować . Wszystko blachy z Białegostoku . Łódki wypas sprzęt tylko pozazdrościć . Masa ludzi , w południe Tarnopol był już prawie pusty . Pewnie brały pod tamą .

post-64473-0-16978300-1634042528_thumb.jpg

Wczoraj było zebranie mego koła. Z ramienia PZW był skarbnik i powiedział kilka ciekawych rzeczy. Wiosną, latem i jesienią jakiś profesor robił odlowy kontrolne i okazało się że prawie nie ma ploci, okonia i szczupaka.Za to jest dużo krąpia, leszcza i sandacza. 26 października PZW będzie debatowac nad skroceniem tekla do końca października, szczupak no kill a w zamian 2 sandacze do wzięcia a spining możliwy od dnia dziecka. Przyjelismy w kole 3 uchwały -wnioski

Zakaz używania echo

Zniesiony górny wymiar sandacza

Dolny wymiar okonia 20cm

Zakaz używania echosond które na siemionce służą głównie do poszukiwania sandacza i jego stołówek, którego i tak jest "za dużo"

Mam za mały móżdżek by to ogarnąć :D

A co z echo które ma gps? Będzie można używać samych map? I jak się to ma tyczyć motorowodnych?

Zawsze można przerwać wędkowanie i na chwilę w turystykę się pobawić..

• Like 1

Jeszcze coś pływa czy jak na Turawie wszystkie ryby przepuszczone przez dupę ?!?

Jeszcze duże są, ale wspaniałomyślne koła dają wnioski o zniesienie górnego wymiaru to zmiela resztę. Najbardziej boli że ktoś namierza ryby echem i wypuszcza, szczególnie 80+, ja bym uciekał z tego wspaniałomyślnego koła. Dobrym pomysłem byłoby ECHO=no kill.
  • Like 2

Typowe myślenie dziadów z PZW ... Pojęcia nie mają co do echosondy ale myślą że echosonda to jest urządzenie które samo łowi ???? złożył bym jeszcze wniosek o zakazanie połowu wszystkim okolicznym ze względu dobrej znajomości topografii zbiornika ???? zawiozę takiego gościa na miejscówkę z sandaczami wręczę kij do ręki i całą masę przynęt ...no i niech złowi ... K....a gdzie my żyjemy ....

• Like 6