Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm... czy kolega był przy tych odłowach? Na stronie PZW znalazłem informację, że złowili 68 sztuk sandaczy i 10 boleni. Wynika z tego że jeden sandacz miał średnio ok. 29 kg. Czyli ktoś tu konfabuluje. Ciekawi mnie kto.

Poczta pantoflowa zaczęła już działać..., a dodatkowo, każdy dokłada od siebie po 100 kg... :ph34r:

• Like 3

z 2 ton sandacza da się zaspokoić wszystkie operaty w Polsce ????

Ja nie jestem pewien czy to są sandacze. Jeśli mają średnio po 30 kg to wygląda mi to bardziej że mamy zbiornik z okoniami nilowymi ????.

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Witam. Możecie podrzucić dostępne miejsce żeby zrzucić belly boat'a? Wszędzie zakaz stoi ale może akurat coś się trafi... Interesuje mnie także dostęp od strony Cisówki.

Lokalizacja pinezki: 52.907799,23.820298

Lub: 52.933037,23.8432794df1283cccdebfda82a92354b81b6ac4.jpg0026bbbf1d93285a4e276f5e5027edd7.jpg

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Witam. Możecie podrzucić dostępne miejsce żeby zrzucić belly boat'a? Wszędzie zakaz stoi ale może akurat coś się trafi... Interesuje mnie także dostęp od strony Cisówki.

Lokalizacja pinezki: 52.907799,23.820298

Lub: 52.933037,23.843279

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

od Cisówki nie dojedziesz strefa przygraniczna zakaz wjazdu

Edytowane przez bartsiedlce

Przypominam tylko że nasz kochany zarząd zezwolił spinningować dopiero od czerwca...

to akurat bardzo dobrze, a nawet przed 1 powinni wsadzić ichtiologa na łódkę i niech patataja zobaczyć czy sandacze zeszły z gniazd, jeżeli nie to jeszcze wydłużyć  okres ochronny lub zrobić strefy bez wędkowania 

• Like 5

to akurat bardzo dobrze, a nawet przed 1 powinni wsadzić ichtiologa na łódkę i niech patataja zobaczyć czy sandacze zeszły z gniazd, jeżeli nie to jeszcze wydłużyć  okres ochronny lub zrobić strefy bez wędkowania 

Bardzo popieram. Połowy na spinning powinny być dozwolone od momentu, gdy samce znikną z gniazd nie dlatego, że ktoś je złowił, ale po opuszczeniu gniazda przez potomstwo.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

A na Siemianówce wodę spuścili, że się nikt nie chwali?

Jak tam otwarcie sezonu Panowie?

Woda ładna, dosyć wysoka. Dzisiaj zero od rana do 17-tej. Kilka pstryków, dwie ryby wyjęte na łódce obok, na slipie generalnie narzekania, ale coś tam ludzie powyciągali, nawet szczupaki.
  • Like 1