Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

http://xboats.pl

Jak ktoś szuka czegoś szybszego niż Romana z 5KM. Choć wannę z Extremewater bardzo lubię. Wygodna, mozna się kulturalnie przespać. 

W Starym Dworze również są pokoje gościnne Żubr i wypożyczalnia sprzętu wodnego. Mają całkiem nowe Pegazusy 430 z silnikami 5KM (też nówki). 

664 968 603

Edytowane przez rower26
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Woda już jest wyjałowiona, prawie na maksa. Niestety, trzeba mieć baaardzo dużo cierpliwości, aby cokolwiek złowić. Zapisy na echo bardzo marne niestety. Te delikatne brania, trzeba zacinać, bo tylko w taki sposób, można jeszcze coś poczuć na kiju.

Pływałem piątek-niedziela. Pierwszego i drugiego dnia po jednym pustym braniu. Trzeciego dnia trzy rybki, niewymiarowa, około 50cm i 65 cm. 

Ogólnie niczym się to łowisko nie wyróżnia, żadnego boomu sandaczowego, żadnych fajerwerków. Ciężko o złowienie ryby, nie tylko mówię o sobie ale to samo wynika z rozmów na slipie. Sporo łódek jak dla mnie, nie lubię tłoku, nie wyobrażam sobie łowić tam na codzień, lubię ciszę i spokój... Zawsze wszystko wypuszczam więc lokalna gospodarka mogłaby zarobić na turystyce gdyby zadbali o zalew. Nie zarobią... nie czuję potrzeby wracać.  

Na zalewie byłem pierwszy raz, nie było mi dane poznać tamtej Siemianówki z filmów na YT. 

• Like 2

Potwierdzam to co piszą koledzy. Siemianówka sandaczowo "się skończyła". Oczywiście jest ich jeszcze trochę, ale to kropla tego co było. Dla niewiedzących co się stało z rybą - została odłowiona przez wędkarzy.

Edytowane przez beton007
  • Like 9

Wszystkie sygnały o odłowach prowadzonych przez okręg okazały się prawdziwe, inaczej tego się nie wytłumaczy, zdieli ryby jeszcze przed tarłem.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Odłowy,  to byly prowadzone przez "wędkarzy" przez ostatnie cztery lata. 

• Like 5

mariusz1976,chyba nie zdajesz sobie sprawy, co tak naprawdę "zdjielo" rybę na Siemianowce, albo po prostu, nie dopuszczasz do siebie myśli, że to wędkarze się do tego przyczynili, w największej mierze...

Wiesz dlaczego okręg zakazał połowu z łodzi do 1 czerwca....nie z troski o sandacza, tylko po to żeby go w maju pozdejmować z gniazd, dotego dopuścili ogromną ilość szczupaka i dlatego jest zakaz zabierania zębatego.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Mariusz, z całym szacunkiem, ale nie masz bladego pojęcia, dlaczego połowy drapieżnika z łódek, przesunięte zostały o miesiąc... I nie chce mi się tego Ci tłumaczyć, tylko po prostu trzeba się orientować troszkę, co się dzieje w okręgu i jakie wnioski wysuwaja na walnych koła, lub kluby. Po prostu piszesz tak, bo jesteś zawiedziony tym, że sandacza jest baaardzo mało i bardzo trudno go złapać...

Jak pisałem o 40 tonach sandacza który wyjechał w przeciągu sezonu na miękko to się śmialiście, oto efekty, trzeba się nakombinowac żeby coś złowić, okręg dał dupy po całości, zaraz jebnie cała infrastruktura bo nie będzie klienta, a na Orzyszu orzyje wszystko na nowo :)