mariusz1976 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Mariusz, z całym szacunkiem, ale nie masz bladego pojęcia, dlaczego połowy drapieżnika z łódek, przesunięte zostały o miesiąc... I nie chce mi się tego Ci tłumaczyć, tylko po prostu trzeba się orientować troszkę, co się dzieje w okręgu i jakie wnioski wysuwaja na walnych koła, lub kluby. Po prostu piszesz tak, bo jesteś zawiedziony tym, że sandacza jest baaardzo mało i bardzo trudno go złapać...Dokładnie znam działania okręgu, wiem że koła kierowały wnioski o przesunięcie okresu połowu z łódek o miesiąc, górne limity i ogólnie o ochronę tej wody, zmniejszono limit połowu sandacza do jednej szt...ale tylko na rok, dlaczego tylko na rok? Bo obecność sandacza w siemianówce jest niezgodne z operatem. Robił się za duży szum wokół tej wody i włodarze postanowili działać. Wody Polskie dokładnie patrzą na ręce PZW, a najczęstrze odebrania wody są za nieprzestrzeganie operatu, a dzierżawa wody kończy się za trzy lata.dziwne że siemianówka padła nagle, w 2020r do końca grudnia brały ryby a już w czerwcu 21przestały. Wnioski kół o skrócenie okresu połowu z łodzi to woda na młyn, była okazja żeby się rozprawić w maju z rybami. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 (edytowane) Mariusz, niby wszystko wiesz, a dalej nie dopuszczasz do siebie myśli, że to właśnie wędkarze najbardziej się przyczynili, do wybicia populacji. ????Ale skoro wszystko wiesz, to może napiszesz, skąd się wzięła populacja sandacza w zalewie? Jestem bardzo ciekawy, Twojej teorii. ???? Edytowane 10 Października 2022 przez Werem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Kaczki, wszystko przez Kaczki.[emoji6] Wiem że wędkarze zrobili swoje, ale wiem też że okręg się do tego przyłożył. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Potrzebuje sprawdzonej bazy noclegowej najlepiej jak najbliżej zbiornika a najlepiej nad samym zalewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Potrzebuje sprawdzonej bazy noclegowej najlepiej jak najbliżej zbiornika a najlepiej nad samym zalewemPriv :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Zamiast teorii spiskowych należy spojrzeć prawdzie w oczy.Sandacze zostały zjedzone przez wędkarzy. Szybciej niż się wydawało.Niekoniecznie ;-) Prywatnie obstawiałem , że to ostatni sezon tego kilkuletniego zarzynania tej wody..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Niekoniecznie ;-) Prywatnie obstawiałem , że to ostatni sezon tego kilkuletniego zarzynania tej wody.....Trzymam kciuki, abyś miał racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 I sandacz zostanie zjedzony, odłowiony, i w końcu wrócą stare dobre czasy. Wprawdzie ryb będzie mniej, ale za to spokój na wodzie zapanuje, przepięknie. Jestem za. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 szok, że już chyba nie widać światełka w tunelu dla tej wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 I sandacz zostanie zjedzony, odłowiony, i w końcu wrócą stare dobre czasy. Wprawdzie ryb będzie mniej, ale za to spokój na wodzie zapanuje, przepięknie. Jestem za. Już tak jest, już jesteś w "starych dobrych czasach". Możesz cieszyć się pełnią szczęścia . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Jak pisałem o 40 tonach sandacza który wyjechał w przeciągu sezonu na miękko to się śmialiście, oto efekty, trzeba się nakombinowac żeby coś złowić, okręg dał dupy po całości, zaraz jebnie cała infrastruktura bo nie będzie klienta, a na Orzyszu orzyje wszystko na nowo Póki co to raczej zdycha sytuacja Orzysza… natomiast kwitnie tamtejszy marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Rozwiń proszę temat zdychania tematu Orzysza ciekaw jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Witajcie panowie. działo się coś na wodzie w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 W niedzielę we dwóch: sandacz dwa szczupaki i okoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 hejka czyli coś się ruszyło, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 hejka czyli coś się ruszyło, Grzyby się pokazały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Grzyby się pokazały A podlasie niedawno tak mocno było poszkodowane pod względem grzybów. Jadę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 W okolicach siemianówki grzyby tak jak ryby w zalewie. Cieniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Potwierdzam grzybków wysypało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Cześć, może ktoś z forumowiczów wyłowi, lub usłyszy, że ktoś wyłowił przetwornik od echosondy z kablem i uchwytem... Proszę o wiadomość. Wczoraj przez nieuwagę zgubiliśmy. Sprzęt już wysłużony, ale był w miarę sprawny, więc szkoda.. Przewiduję oczywiście wysoko% znaleźne;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Cześć, może ktoś z forumowiczów wyłowi, lub usłyszy, że ktoś wyłowił przetwornik od echosondy z kablem i uchwytem... Proszę o wiadomość. Wczoraj przez nieuwagę zgubiliśmy. Sprzęt już wysłużony, ale był w miarę sprawny, więc szkoda.. Przewiduję oczywiście wysoko% znaleźne;)orientujesz się w którym miejscu został ? możliwe że będę na weekend to zajrzę, na bocznym powinno mi go pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 orientujesz się w którym miejscu został ? możliwe że będę na weekend to zajrzę, na bocznym powinno mi go pokazać Znajdziesz leżący na dnie przetwornik na bocznym sonarze ?!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Nie ma szans ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 hej. ruszyły się rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Rybki się ruszyły w poprzednich latach tylko problem że albo zamarzły w zamrażarach albo krążą w obiegu materii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi