Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Mariusz, z całym szacunkiem, ale nie masz bladego pojęcia, dlaczego połowy drapieżnika z łódek, przesunięte zostały o miesiąc... I nie chce mi się tego Ci tłumaczyć, tylko po prostu trzeba się orientować troszkę, co się dzieje w okręgu i jakie wnioski wysuwaja na walnych koła, lub kluby. Po prostu piszesz tak, bo jesteś zawiedziony tym, że sandacza jest baaardzo mało i bardzo trudno go złapać...

Dokładnie znam działania okręgu, wiem że koła kierowały wnioski o przesunięcie okresu połowu z łódek o miesiąc, górne limity i ogólnie o ochronę tej wody, zmniejszono limit połowu sandacza do jednej szt...ale tylko na rok, dlaczego tylko na rok? Bo obecność sandacza w siemianówce jest niezgodne z operatem. Robił się za duży szum wokół tej wody i włodarze postanowili działać. Wody Polskie dokładnie patrzą na ręce PZW, a najczęstrze odebrania wody są za nieprzestrzeganie operatu, a dzierżawa wody kończy się za trzy lata.

dziwne że siemianówka padła nagle, w 2020r do końca grudnia brały ryby a już w czerwcu 21przestały. Wnioski kół o skrócenie okresu połowu z łodzi to woda na młyn, była okazja żeby się rozprawić w maju z rybami.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Mariusz, niby wszystko wiesz, a dalej nie dopuszczasz do siebie myśli, że to właśnie wędkarze najbardziej się przyczynili, do wybicia populacji. ????

Ale skoro wszystko wiesz, to może napiszesz, skąd się wzięła populacja sandacza w zalewie?

Jestem bardzo ciekawy, Twojej teorii. ????

Edytowane przez Werem

I sandacz zostanie zjedzony, odłowiony, i w końcu wrócą stare dobre czasy. Wprawdzie ryb będzie mniej, ale za to spokój na wodzie zapanuje, przepięknie. Jestem za. 

Już tak jest, już jesteś w "starych dobrych czasach". Możesz cieszyć się pełnią szczęścia :D.

• Like 1

Jak pisałem o 40 tonach sandacza który wyjechał w przeciągu sezonu na miękko to się śmialiście, oto efekty, trzeba się nakombinowac żeby coś złowić, okręg dał dupy po całości, zaraz jebnie cała infrastruktura bo nie będzie klienta, a na Orzyszu orzyje wszystko na nowo :)

Póki co to raczej zdycha sytuacja Orzysza… natomiast kwitnie tamtejszy marketing.

• 2 tygodnie później...

Cześć, może ktoś z forumowiczów wyłowi, lub usłyszy, że ktoś wyłowił przetwornik od echosondy z kablem i uchwytem...:) Proszę o wiadomość. Wczoraj przez nieuwagę zgubiliśmy. Sprzęt już wysłużony, ale był w miarę sprawny, więc szkoda.. Przewiduję oczywiście wysoko% znaleźne;)

• Like 1

Cześć, może ktoś z forumowiczów wyłowi, lub usłyszy, że ktoś wyłowił przetwornik od echosondy z kablem i uchwytem... :) Proszę o wiadomość. Wczoraj przez nieuwagę zgubiliśmy. Sprzęt już wysłużony, ale był w miarę sprawny, więc szkoda.. Przewiduję oczywiście wysoko% znaleźne;)

orientujesz się w którym miejscu został ? możliwe że będę na weekend to zajrzę, na bocznym powinno mi go pokazać ;)