Werem Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Baaardzo się ruszyły... Poprzednie lata obfitowały w ponad 300 łódek na wodzie, a teeeraz, ledwo 50-siat się na liczy. Taki progres w rybach się zrobił. ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 zastanawiam się nad przyjazdem powędkować. ktoś coś łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Póki sam nie przyjedziesz, nie przekonasz się, czy da się coś złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 myślałem że pływacie po wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 zastanawiam się nad przyjazdem powędkować. ktoś coś łowi?Jeśli liczysz na proste łowienie i eldorao jakie było w ostatnich latach to się mocno rozczarujesz. Jednak są bezapelacyjne plusy - zecydowanie przyjemniej się łowi, brak presji, trolingowców, kolejek i ciśnienia na slipie. Kto wie co i jak i tak swoje złowi. Połamania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 to wiem, wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 tylko że byłem w październiku 4 dni i jeden mały sandaczyk tylko.. a brań może z 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 kompletnie nic się nie działo, żadnego kopnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Znajdziesz leżący na dnie przetwornik na bocznym sonarze ?!?Samego przetwornika w życiu nie znajdziesz, kolega zgubił razem z mocowaniem na 3 przyssawki także jest cień szansy bo jest jeszcze w stanie podać w miarę precyzyjnie miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Tego też nie znajdziesz, to za mały obiekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Przeglądałem sobie ten wątek od pierwszych postów i zastanawia mnie jedno... przez cały okres tego wątku od 2009r jest napisane, jakie to dno na tym zbiorniku. Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Bo jak był czas, że było dobrze, to wtedy cicho się siedziTomek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Przeglądałem sobie ten wątek od pierwszych postów i zastanawia mnie jedno... przez cały okres tego wątku od 2009r jest napisane, jakie to dno na tym zbiorniku. Jak to jest? Gratuluję cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Bo jak był czas, że było dobrze, to wtedy cicho się siedziTomek zapamiętam cenną radę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadzia Bimber Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 To już nie jest to samo co było kiedyś, ale taka sytuacja powtarza się cyklicznie co kilka lat... Słyszał ktoś o sieciach, które są w ostatnim czasie znajdowane na tym zbiorniku?, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Widziałem film ale nie wiem czy to z tego roku czy z poprzednich. Sporo tych sandaczy było w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 (edytowane) Siaty są świeżym tematem, święta się zbliżają, ceny w sklepach wiadomo jakie są, paliwo drogie, także zakładam, że takich procederów będzie więcej. Nie mniej, SSR i PSR znają temat i wierzę, że przypilnują naszego wspólnego dobra. Jeżeli jednak uda im się złapać zwyrodnialców stawiających tam sieci, to mam nadzieję, że wysoka kara ich nie ominie, choć prawo jakie jest wiemy... Jeśli widzimy łamanie prawa nie bądźmy obojętni, dzwońmy gdzie trzeba. Wiem, że bardzo często oko jest przymykane np. na emerytów, którzy biorą sobie niewymiarową rybkę, czy ponad wymiar, ale w moim odczuciu taki emeryt powtarzając taką sytuację wielokrotnie może być groźniejszy niż sieciarz. Edytowane 8 Listopada 2022 przez beton007 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 (edytowane) Gadamy na siatki, a mam pewnego "znajomego", który beretuje po 6 sandaczy na 1 wylocie. Myślę, że zmiana pokoleniowa i mentalność przede wszystkim zmieni sytuację nad wodą. Trzeba poczekać jeszcze i uświadamiać. Ostatnio miłym zaskoczeniem było dla mnie, chodząc wzdłuż Warszawskiej Wisły, było dużo młodych osób w moim wieku 25-35lat mega ogarniętych, a nie dziadków leśnych co słoje wiozą busem na ocet Siaty są świeżym tematem, święta się zbliżają, ceny w sklepach wiadomo jakie są, paliwo drogie, także zakładam, że takich procederów będzie więcej. Nie mniej, SSR i PSR znają temat i wierzę, że przypilnują naszego wspólnego dobra. Jeżeli jednak uda im się złapać zwyrodnialców stawiających tam sieci, to mam nadzieję, że wysoka kara ich nie ominie, choć prawo jakie jest wiemy... Jeśli widzimy łamanie prawa nie bądźmy obojętni, dzwońmy gdzie trzeba. Wiem, że bardzo często oko jest przymykane np. na emerytów, którzy biorą sobie niewymiarową rybkę, czy ponad wymiar, ale w moim odczuciu taki emeryt powtarzając taką sytuację wielokrotnie może być groźniejszy sieciarz. Edytowane 8 Listopada 2022 przez smk111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadzia Bimber Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Siaty są świeżym tematem, święta się zbliżają, ceny w sklepach wiadomo jakie są, paliwo drogie, także zakładam, że takich procederów będzie więcej. Nie mniej, SSR i PSR znają temat i wierzę, że przypilnują naszego wspólnego dobra. Jeżeli jednak uda im się złapać zwyrodnialców stawiających tam sieci, to mam nadzieję, że wysoka kara ich nie ominie, choć prawo jakie jest wiemy... Jeśli widzimy łamanie prawa nie bądźmy obojętni, dzwońmy gdzie trzeba. Wiem, że bardzo często oko jest przymykane np. na emerytów, którzy biorą sobie niewymiarową rybkę, czy ponad wymiar, ale w moim odczuciu taki emeryt powtarzając taką sytuację wielokrotnie może być groźniejszy niż sieciarz. Czasami nie wierzę w to co się dzieje w cywilizowanym świecie w 21 wieku..... Kontrola i jeszcze raz kontrola, ale niestety nie widać jej w ogóle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Gadamy na siatki, a mam pewnego "znajomego", który beretuje po 6 sandaczy na 1 wylocie. Myślę, że zmiana pokoleniowa i mentalność przede wszystkim zmieni sytuację nad wodą. Trzeba poczekać jeszcze i uświadamiać. Ostatnio miłym zaskoczeniem było dla mnie, chodząc wzdłuż Warszawskiej Wisły, było dużo młodych osób w moim wieku 25-35lat mega ogarniętych, a nie dziadków leśnych co słoje wiozą busem na ocet Jakoś nie spotkałem jeszcze 25-35 Latków ogarniętych. Jesteś pierwszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodiak Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 @jankee może pomyśl o zmianie towarzystwa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Czasami nie wierzę w to co się dzieje w cywilizowanym świecie w 21 wieku..... Kontrola i jeszcze raz kontrola, ale niestety nie widać jej w ogóle..Kurcze ojciec siedzi na siemce i mówi że kontrolują dość często. Raz nawet pojechałem przy raz od 2 lat na siemke porzucać chwilę z brzegu i też była kontrola. No to nie wiem już sam czy taki brak kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Zaczynam się bać słowa " dziadki" Sam jestem dziadkiem, mam 6 letniego wnuka. Nie obchodzą mnie wymiary i limity. Ryb nie zabieram. I co? Słowo dziadek niesie za sobą tak negatywne skojarzenia, że..... Życzę każdemu wędkarzowi zostania dziadkiem, oby dożył tej chwili. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Zaczynam się bać słowa " dziadki" Sam jestem dziadkiem, mam 6 letniego wnuka. Nie obchodzą mnie wymiary i limity. Ryb nie zabieram. I co? Słowo dziadek niesie za sobą tak negatywne skojarzenia, że..... Życzę każdemu wędkarzowi zostania dziadkiem, oby dożył tej chwili. polecam w lato pojechać nad Narew tak w lipcu najlepiej i zobaczyć na własne oczy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Nie wędkuję na rzekach. A co mnie może spotkać nad rzeką Narew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi