smk111 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Nie wędkuję na rzekach. A co mnie może spotkać nad rzeką Narew?Gruntowcy starszej daty beretujący na potęgę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Zaczynam się bać słowa " dziadki" Sam jestem dziadkiem, mam 6 letniego wnuka. Nie obchodzą mnie wymiary i limity. Ryb nie zabieram. I co? Słowo dziadek niesie za sobą tak negatywne skojarzenia, że..... Życzę każdemu wędkarzowi zostania dziadkiem, oby dożył tej chwili.To określenie dotyczy wędkarzy pokolenia którzy zabierają wszystko jak leci, więc nie ma co się obrażać. Wiek raczej pełni tu drugorzędną rolę ale fakt że to w większości te tzw dziadki biorą wszystko i potrafią jeszcze rzucić kilka ciepłych słów jak coś się wypuszcza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Heh, tak czytam, że "dziadkowie" wszystko beretują i nie wierzę w to, co czytam, po prostu. Jeszcze musi minąć kilka pokoleń, aby wędkarze zrozumieli, co robią źle. Mam już troszkę wiosen i kresek na czole, ale widzę,że młode pokolenie, nie różni się niczym, od tych "dziadków". Oczywiście nie wrzucam wszystkich, do jednego worka, czy to starszych, czy młodszych, tylko po prostu przeraża mnie to, że mentalność zwrotu kosztów karty wędkarskiej, jest nadal aktualna, w każdym pokoleniu. ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 [...] po prostu przeraża mnie to, że mentalność zwrotu kosztów karty wędkarskiej, jest nadal aktualna, w każdym pokoleniu. Celna uwaga.Kilkanaście lat temu też tak myślałem, wymieni się pokolenie, będzie lepiej, otóż czas minął i nic się nie zmieniło, jest gorzej. Zresztą kilka dni temu zwracałem uwagę młodej dziewczynie (sic!), że nie wolno zabierać sandaczy z warszawskiego odcinka, ale ryba już w palnik dostała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Panowie aż się delikatnie mówiąc "wymiotować" chce o czym piszecie. Młodzi źle, dziadki źle,ryba nie bierze źle, ktoś wstawił zdjęcie źle bo przyjadą , nie nie bierze źle, siaty to fakt że źle.Już nie pamiętam kiedy ktoś wstawił w ogóle zdjęcie.Forum koleżeńskie do dzielenia się wynikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Panowie aż się delikatnie mówiąc "wymiotować" chce o czym piszecie. Młodzi źle, dziadki źle,ryba nie bierze źle, ktoś wstawił zdjęcie źle bo przyjadą , nie nie bierze źle, siaty to fakt że źle.Już nie pamiętam kiedy ktoś wstawił w ogóle zdjęcie.Forum koleżeńskie do dzielenia się wynikami...Youtubery też zaczynają maskować zdjęcia pytanie dlaczego [emoji88] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Jak tam Panowie nie zamarzł zbiornik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Nie zamarzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Jak by ktoś jeszcze nie słyszał Trolling zostaje na kolejny sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Gumki też zostają???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Jak by ktoś jeszcze nie słyszał Trolling zostaje na kolejny sezon I co, jakaś to wielka tragedia??? A w czym niby ta metoda jest dla Ciebie jakaś taka obrzydliwa, mięsiarska? Bo co do skuteczności vs spin wypada bardzo podobnie. Raz więcej łowi się z łapy, innym dniem na lenia z trola. Jedyna przewaga to penetracja dużo większego obszaru. Inna rzecz to iż stacjonarnie na spina można dużo skuteczniej kłusować, chodzi przecież o szarpaka. Przy trolu ciężko o to. Ale idąc tym dziwnym tokiem myślenia to najlepiej było by zakazać używania haczyków, zamiast nich niteczki w które przy pewnej dużej dozie szczęścia udało by się zaplątać za ząbki sandacza czy szczupaka Choć tu też uwaga bo tak złowiona rybka mogła by sobie urwać jakiś kiełek Na poważnie to są jedynie dwa wyjścia. Pierwsze zależy od wędkarzy, tych prawdziwych. Dzwonić Panowie na Policje, PSP, SSR itp jak widzicie jakiekolwiek przejawy kłusownictwa. Wiem że to bardzo trudne bo nikt nie chce dostać po łbie czy mieć uszkodzone auto ale inaczej w tym chorym kraju nie da się. I nie jest to żadne kablowanie! U naszych zachodnich sąsiadów to norma i nikt nie patrzy na to negatywnie, wręcz przeciwnie traktują to jako obowiązek obywatelski. Druga niestety wymagała by zmiany przepisów. Chodzi o zakaz używania jednostek bez certyfikatu bezpieczeństwa. Przecież praktycznie wszystkie te "łódki" używane przez lokalesów i innych mięsiarzy to stare wanny z gównolitu. Raz że niebezpieczne, ale za to tanie. Przez co stać tych mięsolubnych na pływanie. Eliminując takie wynalazki automatycznie byłoby spokojniej na wodzie. A dla tak potężnej wody jaką jest Siemianówka minimalna kategoria to C. Choć bywają też przypadki super łódek po kilkaset kafli z 200-300 konnymi spalinami a za sterami kłusol. Generalnie nie metoda a niektórzy ludzie są problemem i o tym trzeba pamiętać cokolwiek pisząc. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 (edytowane) Jak by ktoś jeszcze nie słyszał Trolling zostaje na kolejny sezon W tym sezonie mało kto juz trollingował , teraz filecik jest na topie . Palić paliwa nie trzeba i bez dopłaty Edytowane 28 Grudnia 2022 przez Krystianin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Chodzi o zakaz używania jednostek bez certyfikatu bezpieczeństwa. Przecież praktycznie wszystkie te "łódki" używane przez lokalesów i innych mięsiarzy to stare wanny z gównolitu. Raz że niebezpieczne, ale za to tanie. Przez co stać tych mięsolubnych na pływanie. Eliminując takie wynalazki automatycznie byłoby spokojniej na wodzie. A dla tak potężnej wody jaką jest Siemianówka minimalna kategoria to C.Chcącemu nie dzieje się krzywda. Jeśli będę chciał łowić z pirogi, czy naprędce skleconej tratwie, to nic nikomu do tego. A spokojniej na wodzie jest tam, gdzie nałożone są ograniczenia na silniki spalinowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Przez trolling z siemianówki wyjechały 2m sumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 (edytowane) A przez żywca? Wiem o przynajmniej jednym 220Tomek Edytowane 28 Grudnia 2022 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zakazać na 5lat wędkowania i to pogodzi wszystkich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 A tak na poważnie to nie metoda a wędkarze przyczyniają się do wyrybienia zbiornika 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 A przez żywca? Wiem o przynajmniej jednym 220TomekA o ilu wiem z trola... W tym roku tylko o 5 z dwójką z przodu, a wiadomo że to tylko jakaś cząstka. Sam łowie na zrywkę i żywca i w latach 17-20 mało było wyjazdów bez kontaktu z rybą, a ostatnie lata o branie ciężko. No i pokaż mi kogoś kto z trolingu suma wypuści, czy w ogóle jakikolwiek rybę którą może zabrać. Bo ja takich nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Koledzy z naszymi wodami jest to samo jak z biciem piany tu u nas na forum,szczególnie w wątku Siemianowki.Tematy znane od lat powtarzające się cyklicznie wystarczy się cofnąć pare stron. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 A o ilu wiem z trola... W tym roku tylko o 5 z dwójką z przodu, a wiadomo że to tylko jakaś cząstka.Sam łowie na zrywkę i żywca i w latach 17-20 mało było wyjazdów bez kontaktu z rybą, a ostatnie lata o branie ciężko. No i pokaż mi kogoś kto z trolingu suma wypuści, czy w ogóle jakikolwiek rybę którą może zabrać. Bo ja takich nie znam A ja znam i to nie jednego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 A ja znam i to nie jednego.Też znam. Nawet tego który z lustra na mnie patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 (edytowane) generalnie to tak, znajomy który pływał w trollu z ojcem i z racji na jego stan zdrowia trollingowali, 3 lata temu wyjeli około 40-60 sumów największy 220 cm , zabrali chyba 2 czy 3 szt wszystkie były zagryzione, w ubiegłym sezonie złowili też 20 czy 30 szt. ale ani jeden nie zagryzł wszystkie podhaczone zabrali 2 szt. , w tym roku odpuścili I co, jakaś to wielka tragedia??? A w czym niby ta metoda jest dla Ciebie jakaś taka obrzydliwa, mięsiarska? Bo co do skuteczności vs spin wypada bardzo podobnie. Raz więcej łowi się z łapy, innym dniem na lenia z trola. Jedyna przewaga to penetracja dużo większego obszaru. Inna rzecz to iż stacjonarnie na spina można dużo skuteczniej kłusować, chodzi przecież o szarpaka. Przy trolu ciężko o to. Ale idąc tym dziwnym tokiem myślenia to najlepiej było by zakazać używania haczyków, zamiast nich niteczki w które przy pewnej dużej dozie szczęścia udało by się zaplątać za ząbki sandacza czy szczupaka Choć tu też uwaga bo tak złowiona rybka mogła by sobie urwać jakiś kiełek Na poważnie to są jedynie dwa wyjścia. Pierwsze zależy od wędkarzy, tych prawdziwych. Dzwonić Panowie na Policje, PSP, SSR itp jak widzicie jakiekolwiek przejawy kłusownictwa. Wiem że to bardzo trudne bo nikt nie chce dostać po łbie czy mieć uszkodzone auto ale inaczej w tym chorym kraju nie da się. I nie jest to żadne kablowanie! U naszych zachodnich sąsiadów to norma i nikt nie patrzy na to negatywnie, wręcz przeciwnie traktują to jako obowiązek obywatelski. Druga niestety wymagała by zmiany przepisów. Chodzi o zakaz używania jednostek bez certyfikatu bezpieczeństwa. Przecież praktycznie wszystkie te "łódki" używane przez lokalesów i innych mięsiarzy to stare wanny z gównolitu. Raz że niebezpieczne, ale za to tanie. Przez co stać tych mięsolubnych na pływanie. Eliminując takie wynalazki automatycznie byłoby spokojniej na wodzie. A dla tak potężnej wody jaką jest Siemianówka minimalna kategoria to C. Choć bywają też przypadki super łódek po kilkaset kafli z 200-300 konnymi spalinami a za sterami kłusol. Generalnie nie metoda a niektórzy ludzie są problemem i o tym trzeba pamiętać cokolwiek pisząc.Zgadza sie to nie metoda zabija a ludzie, ale to okazja czyni złodzieja bo to trzeba nazywać po imieniu kłusownik = złodziej, Generalny problem Siamianówki i naszego kraju to brak kontroli i adekwatnych mandatów co do czynu, 1 dobra kontrola w tygodniu posypało by się parę mandatów po 1000+ i odrazu 50% przemyśli zanim coś odjebie , zawsze dzwonię jak widzę że jest coś nietak i absolutnie się tego nie wstydzę Edytowane 29 Grudnia 2022 przez wisniowy21 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evangelion69 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Czy na Siemianówce jest jakieś miejsce gdzie można się zwodować pontonem z brzegu, ręcznie, nie z przyczepy, tylko nadmuchać i wypchnąć. I nic za to nie zapłacić? Uniknąć opłat parkingowych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfot Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Na małym zbiorniku wodowałem się tu https://goo.gl/maps/f5kAKjFCmPdccPZt9 . Na dużym tu https://goo.gl/maps/J7Mxz9XCypHAD9YWA . Obydwa miejsca za darmo. Edytowane 27 Stycznia 2023 przez amfot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Miejsce które pokazałeś na dużym zbiorniku nie jest darmowe. W sezonie jest płatny szlaban. Teraz poza sezonem jest darmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi