czocho Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Ploty o powrocie trola odbijają się szerokim echem w wędkarskim półswiatku z Siemianówki....jeszcze nie w 2017, ale już w 2018 bardzo prawdopodobne....słyszałem już nawet o licencji za 500zł ....Siat nie ma , ale kasa musi sie zgadzać....Czyżby kolejny martwy przepis??? Dla tych co trollingują obecnie na zakazie to na pewno na rękę....komu jeszcze? wiadomo czyli bez zmian....patologii ciąg dalszy......szkoda tylko ryb, które i tak mają pod górkę od początku istnienia bajora.....ale kto w "Zarządzie" myśli o rybach czy o "normalnych" wedkarzach, którzy płacą i ....płaczą......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Powrót trola to również powrót niezbędnego wyposażenia trollersa( zaraz po łodzi,silniku i wędce) ....choć teraz pewnie też się nie kurzy..... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Na pewno się nie kurzy. Tyle samochodów co w niedzielę na Narwi w okolicy zalewu jeszcze nie widziałem. Podzwoniłem i wiem, że brał okoń. Byli i tacy co łapali po 40 sztuk i więcej. Nie muszę chyba dodawać, że w tej formule C&R nie obowiązywało. Rybaków nie trzeba, żeby ryby nie było. Na zalewie w tym czasie bez szału. Mieliśmy jednego szczupaka na spinning i widzieliśmy, że na żywca ktoś złowił, ale bez wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoAmator Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) To "pokarze" to znaczy, że wymierzy karę, czy pokaże w znaczeniu pokazania? Złapałeś mnie ,przepraszam .Z drugiej strony może chodziło mi o pokazanie pokarania. Edytowane 2 Listopada 2016 przez LeoAmator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 pzw czy jak ta k...a! się nazywa, musi zostać rozwalona zlikwidowana. A jeżeli naszymi wodami, dalej będą zarzadzać jakieś pocioty które dostają stanowiska z pokolenia na pokolenie to niestety nic się nie zmieni. Bo ludzie młodzi wykształceni w tych kierunkach gospodarki rybnej którzy naprawdę mają wiedzę i chęć odbudowywania natury, nie mają szansy dostać się na stanowisko. Ten beton komunistyczny musi zostać potraktowany młotem inaczej zguba nam wędkarzom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Po czym poznać że na Siemianówce ryba bierze???- po trzech dniach ciszy na forum hahaha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Po czym poznać że na Siemianówce ryba bierze???- po trzech dniach ciszy na forum hahahaNa żywca biorą, więc co mają pisać że już zmrożone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Na żywca biorą, więc co mają pisać że już zmrożone??@kkonrad, nie sugerujesz chyba że forumowicze jerkbait, upadli tak nisko i zaczęli łapać na żywca? to się absolutnie mija z ideą spinningisty. A tak całkiem serio, to bym był nawet za całkowitym zakazaniu połowu szczupaka na żywca. A co chcieli europy dotacji itp. to niech zakceptują inne rzeczy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoAmator Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) @kkonrad, nie sugerujesz chyba że forumowicze jerkbait, upadli tak nisko i zaczęli łapać na żywca? to się absolutnie mija z ideą spinningisty. A tak całkiem serio, to bym był nawet za całkowitym zakazaniu połowu szczupaka na żywca. A co chcieli europy dotacji itp. to niech zakceptują inne rzeczy! OK tylko byłby problem z egzekwowaniem zakazu.Dziadki od dziecka na żywca łowili ,a tu nagle zakaz?Niektórym do dzisiaj się wydaje iż sztucznej przynęty żadna mądra ryba nie weźmie, a nałazić się za ryba z tym trzeba.To według nich nie dla nich. Edytowane 8 Listopada 2016 przez LeoAmator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Dziadki łapali na wodach w tych czasach że nie było znaczenia co do wody wpadło i tak ryba brała, ale taki rybostan dostali w spadku od swoich dziadków, więc w ich interesie powinno być aby następnym pokoleniom przekazywać podobny stan rzeczy a wedłóg mnie wprowadzenie zakazu żywca ma sens na dzień dzisiejszy, To moje zdanie ;D i nie każdy musi się z nim zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) @kkonrad, nie sugerujesz chyba że forumowicze jerkbait, upadli tak nisko i zaczęli łapać na żywca? to się absolutnie mija z ideą spinningisty. A tak całkiem serio, to bym był nawet za całkowitym zakazaniu połowu szczupaka na żywca. A co chcieli europy dotacji itp. to niech zakceptują inne rzeczy! Już raz taki zakaz był. PS: Ogólnokrajowy oczywiście, a nie konkretnie na Siemianówce. Edytowane 8 Listopada 2016 przez Majo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoAmator Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Dziadki łapali na wodach w tych czasach że nie było znaczenia co do wody wpadło i tak ryba brała, ale taki rybostan dostali w spadku od swoich dziadków, więc w ich interesie powinno być aby następnym pokoleniom przekazywać podobny stan rzeczy a wedłóg mnie wprowadzenie zakazu żywca ma sens na dzień dzisiejszy, To moje zdanie ;D i nie każdy musi się z nim zgadzać. Dostali bo ich dziadki pilnowali swego i nie brali więcej niż byli w stanie przerobić,a ryba niestety szybko zapachu dostaje.Teraz lodówy i zamrażary są pojemne i pomieszczą wszystko.Piszę tak bo pamiętam Narew zaraz po Siemianówce i melioracjach,jazach itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Zapraszam na Siemianówkę szczupak bierze jak wścieknięty na głębokiej wodzie, można się nałapać ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Ja wczoraj 3 rybki do 80 cm . Natomiast widzialem dwie metrowki jednak 115 + bo lowca mial zdrapana miarke... ryby do wody nie wrocily piekne grube ikrzyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 mam nadzieję, że mu ością stanie ten szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Zapraszam na Siemianówkę szczupak bierze jak wścieknięty na głębokiej wodzie, można się nałapać ;DNarzekasz na brak towarzystwa??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 zasłyszane z rana"...chciałbym jeszcze połowić ale co muszę już kończyć, trzeciego to już nawet oddałem jednemu no i co muszę jechać do domu a jeszcze bym połowił ale nie mogę więcej..." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 zasłyszane z rana"...chciałbym jeszcze połowić ale co muszę już kończyć, trzeciego to już nawet oddałem jednemu no i co muszę jechać do domu a jeszcze bym połowił ale nie mogę więcej..."Może było mu za zimno i już nie wytrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Powrót trola to również powrót niezbędnego wyposażenia trollersa( zaraz po łodzi,silniku i wędce) ....choć teraz pewnie też się nie kurzy..... Po co troll, skoro na spin bierze jak ,,wścieknięty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 zasłyszane z rana"...chciałbym jeszcze połowić ale co muszę już kończyć, trzeciego to już nawet oddałem jednemu no i co muszę jechać do domu a jeszcze bym połowił ale nie mogę więcej..."Grzesiu,ten mięsiarz którego ubity pokot mam na fotkach nie miał takich dylematów....Zdjęcia nie nadają się do opublikowania na forum Na jednej fotce jest facjata "łowcy" więc postaram się namierzyć tego mordercę.A mawiają że nie ma ryb w Siemianówce Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 fakt, znam kilka opowieści o k..dziesięciu zabieranych, a z trolem to nawet się nie kryją tylko jeżdżą przez środek obok ciebie jakby nigdy nic... a kontroli nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Grzesiu,ten mięsiarz którego ubity pokot mam na fotkach nie miał takich dylematów....Zdjęcia nie nadają się do opublikowania na forum Na jednej fotce jest facjata "łowcy" więc postaram się namierzyć tego mordercę.A mawiają że nie ma ryb w Siemianówce Pozdrawiam Tomi Tomek od was czy nasz siedlecki ten kiler od "115" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Narzekasz na brak towarzystwa??? Kamil, tego i tak już nie zatrzymasz, więc 3 łódki w tą czy 50 w tamtą nie robi różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Tomek od was czy nasz siedlecki ten kiler od "115" ?Andrzeju,powiem szczerze że o tym 115+(świętej pamięci) sam osobiście nie słyszałem i nie wiem skąd był łowca.Wspominał o nim kol.@tubis jako naoczny świadek mierzenia.Może ma jakąś fotkę łowcy lub przynajmniej pamięta numery łodzi? Natomiast ten mięsiarz -morderca o którym ja wspomniałem,że posiadam fotki z ubitym pokotem nie miał(na szczęście) takich okazów.Były tam ze dwie ryby na oko 90+ , pośród kilkunastu mniejszych :(Był to ponoć wynik połowu z zeszłej środy. Generalnie nie jeżdżę na Siemianówkę na ryby od kilku dobrych lat.Nie szukam też żadnych newsów o połowach i okazach z tego zbiornika bo wiem że w zdecydowanej większości zostały one zabite.Brak widocznych i namacalnych działań służb odpowiedzialnych za kontrolowanie wędkarzy, odłowy sieciowe i obiecanki bez pokrycia przyczyniły się do tego że podziękowałem PZW Białystok za współpracę i od kilku lat jestem członkiem PZW Siedlce. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Gdzie to trzeba udeżyć, żeby rozpisać jakąś wzmiankę o zakazie łowienia na przynęty typu żywiec na zbiorniku siemianówka. Może nie całkowity ale napewno w miesiącach grupowania się szczupaków przed zimą. Czyli np. od września do końca roku. Myśle że takie coś napewno ocaliło by wiele tarlaków z rąk bereciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi