compi Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) W sobotę kolega próbował nawracać niewiernego ( ) i tłumaczył mu cierpliwie czemu nie warto zabijać 90cm szczupaka, którego niewierny złowił tego dnia. Kumpel usłyszał wykład o tym że tak stare szczupaki są już w ogóle bezpłodne, a ikra samic nic nie warta, że tej wielkości szczupły jest przepyszny z głębokiego tłuszczu i smażony, a w ogóle to jego dzieci wszystko zjedzą, takie są zawsze głodne.Żalowałem że musiałem odpuścić sobie ten weekend i środek tygodnia. Koledzy bezemnie trzy wyjazdy skończyli na jednym sandaczu i trzech esoxach w wymiarach lekko powyżej minimum. Jest nadzieja w nadchodzącym ociepleniu w tym tygodniu Edytowane 4 Grudnia 2017 przez compi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Gdyby byl górny wymiar, kolega nie marnował by czasu na tłumaczenia (dobry czy, nie dobry) wypuszczaj i juz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Gdyby byl górny wymiar, kolega nie marnował by czasu na tłumaczenia (dobry czy, nie dobry) wypuszczaj i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 I o to trzeba teraz walczyć. Na razie 70-80 byłoby dobrym kompromisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 I o to trzeba teraz walczyć. Na razie 70-80 byłoby dobrym kompromisem Na 70 bym nie liczył, ale 80 było by pewnie do zaakceptowania przez zwolenników essoxa z głębokiego tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 No to robimy petycję o górne wymiary na siemianówce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Jestem za:)Bez odpowiednich przepisów nic się nie zmieni. A niestety nie mamy wpływu i nie możemy mieć na osoby, które zabierają nawet metrówkę. Ma prawo zabrać, nie ma skrupułów, nie widzi szerszej perspektywy to bierze - kwestia mentalności. C&R w wykonaniu 10 łódek (zresztą tylu nawet nie widziałem) na 120 w zasięgu wzroku też niewiele da. Trochę się dziwię, bo otoczenie zalewu bajeczne, widać że jak idzie słuch że ryba bierze to ludzie zjeżdżają z kilkuset kilometrów, a lokalne władze nie potrafią tego wykorzystać.Bez górnych wymiarów i kontroli za chwilę znowu nie będzie po co jeździć. A kontrolę w tym roku miałem raz.. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez leszczynski.bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Petycja już jest .....każdy podpis sie liczy....zostało mało czasu także do roboty Wystarczy tylko pobiegać trochę z listą poparcia po swoich rodzimych kołach http://www.barwena.podlasie.pl/doc/341/wniosek_ryby_naj_do_druku.pdf Edytowane 4 Grudnia 2017 przez czocho 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zaraz ogarnę listę ...mam problemy techniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 O. ???? Widzę że mój wniosek pojawił się na JB cieszy mnie to że ma coraz większe poparcie. Potrzebne jakieś info proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Super sprawa. Robię wydruk i pozdbieram trochę podpisów po znajomych. Komu później odesłać listę? Jescze dopytam, jak ma wyglądać podpis? Samo imię i nazwisko wystarczy czy adres i pesel też są konieczne? Edytowane 4 Grudnia 2017 przez fred88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 http://www.barwena.podlasie.pl/aktualnosci/komunikaty/a/wniosek_o_gorne_wymiary_ochronnepod tym linkiem wniosek i lista poparcia.Listę z podpisami /skan/ proszę wysłać na adres okręgu PZW Białystok pzwzobial@wp.pl z kopią do mnie ireneusz_dudar@barwena.podlasie.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Hahaha .Tak sie składa ze stalem w "niby kolecje" drugi rozpinajac łodke przed slipowniem . Kolega który był pierwszy własnie kończył tą czynność i wsiadał do samochodu .... a tu nagle pojawiasz sie Ty. Omijasz nas i pakujesz sie pod " pusty slip" . Wiec po pierwsze troche Cie poniosło z tą "morda " a po drugie skoro mowimy juz o "ostrej hamowni": wystarczy tylko odrobina kultury aby zatrzymac sie i zapytac czy my do slipu skoro juz przyjechales po nas i sprawa załatwiona ale widze ze problem jest nawet z tą odrobina kultury.Sorry . Ja bylem pasażerem,a nie kierowca ale też mogłeś do tego podejść na luzie ,a nie z krzykiem toż to nie wyścig szczurów . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Super sprawa. Robię wydruk i pozdbieram trochę podpisów po znajomych. Komu później odesłać listę? Jescze dopytam, jak ma wyglądać podpis? Samo imię i nazwisko wystarczy czy adres i pesel też są konieczne?Pozbieraj ile dasz rade i podrzuć listę do mnie Dalej już ogarnę temat pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Sorry . Ja bylem pasażerem,a nie kierowca ale też mogłeś do tego podejść na luzie ,a nie z krzykiem toż to nie wyścig szczurów . PozdrawiamTroche masz racje mogło byc bardziej na luzie . Spoko zamykamy temat. Pozdrawiam Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Krystianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyparypa Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Sorry . Ja bylem pasażerem,a nie kierowca ale też mogłeś do tego podejść na luzie ,a nie z krzykiem toż to nie wyścig szczurów . Pozdrawiam... Edytowane 4 Grudnia 2017 przez lyparypa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Te podpisy to ja u mnie w siedlcach też mogę zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Ja też chciałbym się wpisać gdzie mam podjechać/do kogo? Jestem z Białegostoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Te podpisy to ja u mnie w siedlcach też mogę zbierać.Niestety Andrzej to petycja dla członków okręgu Białystok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrodu88 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Fladra wiem że w sklepie Brzana na hetmańskiej można się wpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Dokładnie - w Brzanie na Hetmańskiej czekają listy do podpisu, także wpadać i podpisywać! Jeśli komuś jest ogromnie nie po drodze niech napisze do mnie na PRIV. Maciek Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Czasu mało. Wszystkie listy poparcia muszą dotrzeć do PZW na początku przyszłego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Czasu mało. Wszystkie listy poparcia muszą dotrzeć do PZW na początku przyszłego tygodnia. To trochę późno puściliście tą listę. Ale lepiej późno niż wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Podpisywać należy, jednak już pojawiają się pytania czy w nie należałoby organizować już akcji polegającej na zbieraniu podpisów podczas wykupowania opłat na przyszły rok? Nie wiem na ile to prawda, ale zebranie tysiąca czy dwóch tysięcy nie zrobi wrażenia na zarządzie. Na Siemianówce łowi jaki procent wędkarzy?10-20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knd Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Jak nie przejdzie w tym roku to w następnym i tak do skutku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi