Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Dysponuje zdjęciem ogromnego suma złowionego wczoraj , niestety z racji tego ze nie znam osób trzymających tą rybę i okoliczności w jakich zdjecie zostało zrobione nie mogę go publikować . Ryba jest ogromna , trzyma ją dwóch starszych panów niestety sum ma przeciągnięty gruby sznur przez pysk wiec podejrzewam ze skończył jak większość sumow wyciągniętych na tym zbiorniku :( zdjecie zrobił panom znajomy , nie rozmawiałem jeszcze odnośnie gabarytów tej ryby ale po zdjęciu widać ze to prawdziwy pomnik Przyrody... :(

Wspomniany sandacz to nie jest opowieść z serii mchu i paproci, tylko info z pewnego źródła. Oczywiście łapy pod topór bym nie podłożył, ale akurat tutaj mam 99% pewności.

Dobra, przyjmijmy to za temat niewiarygodny. Będzie o czym dyskutować przy ognisku i piwku :D

Co niektórzy połowili,przeważnie ryby które brać nie miały zamiaru .Sum za ogon sandacz za grzbiet ,a i jeszcze jeden sum za grzbiet  ale tak naprawdę to w okolicach głowy czyli przepisowo.Koniec zbiornika nieunikniony ,chyba że zlikwidują tego j...........go trola.

• Like 1

Co niektórzy połowili,przeważnie ryby które brać nie miały zamiaru .Sum za ogon sandacz za grzbiet ,a i jeszcze jeden sum za grzbiet ale tak naprawdę to w okolicach głowy czyli przepisowo.Koniec zbiornika nieunikniony ,chyba że zlikwidują tego j...........go trola.

Widziałem w sobotę kilka ryb złowionych z ręki. W sumie to 2. Ale na trola to kosili odpowiednio.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak w głowę zachodze, jaki jest cel ubicia ponad 2m suma czy karpia 15kg. No ale przede wszystkim jakie g.wno ma w głowie ten beton z PZW zezwalając na trolla w tak płytkiej wodzie. Skutkowac to będzie zniszczeniem ich najlepszego łowiska za przyslowiowe parę złotych. Przecież tylko kilka ponad 2 m sumow stworzy więcej narybku niż te ich zarybienia tym gatunkiem. Ci ludzie nie są absolutnie żadnymi gospodarzami a największymi szkodnikami na tej wodzie. A trolowcy jak zrobią swoje za 2-3 lata pojadą gdzie indziej i nie będzie ani ryb ani kasy. Interes petarda, szacun.

• Like 2