Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

po jakim okrąglakiem?

chłopie co tu za fantazje piszą?

nikt na w hajnówce ryby na miescie nie sprzedawał.

ten rok był słaby dla trolingujacyc Duzym.ale spiningujacy na małym troche mieli wyników.

sam tam łowie i z reką ponizej 51 cm nic nie zabrałem

Edytowane przez evin

N

czyli wszędzie ten sam syf, czy to u mnie na Mazowieckim Bugu czy Wiśle czy to u Was, zresztą podlaskie wody pstrągowe też już u Was wyczyścili hołota z Mazowsza też do tego się przyczyniła, ale muszą przyjść zmiany inaczej tego nie widzę bo niebawem nie będzie co łowić - sorry za OT

2 lata temu na morskich trociach poznałem wędkarza który wspominał Siemianówkę i to, że kilka lat temu można było grubo połowić kilka dużych szczupaków to nie był problem a teraz to można pomarzyć

Masz racje jak za zajeżdżałem w piątek lub w sobotę na ryby to na 5 samochodów 3 miały numery na W.... i wszyscy na noc ;/

Evin słyszałem od kilku osób że na mazurach pod okraglakiem sprzedawali

Będąc w sklepie spoż.w miejsc.Bondary urocza pani sprzedająca towar powiedziała nam,że ostatnio strażnicy podczas kontroli na małym,przyłapali gościa co miał w łódce jedenaście sztuk szczupaków.A ilu frajerom się udało ?

Pewnie większości...

Prawdziwi wędkarze z Hajnówki powinni się zająć zalewem(jako SSR) my u siebie na Narwi zrobilismy jako taki porzdek....

Edytowane przez WOBI

w tym sezonie zabrałem max 20 szczupaków,

ale sporo wedkarzy nawet tyle szczupaków nie miało na kiju,

ale prosze wyobrazic ile ryby wejdzie w siatke o 500 m długosci.

duzy zbiornik przez 5 dni roboczych był przegrodzony siatką, szczególnie duża wyspa.

to jak ma sie wypowiedz"

I w tym problem, że wszystko powyżej magicznej granicy dostaje w łeb

czy w siatke wchodza tylko wymiarowe ryby? a co z ryba która stoi w siec iprzez pare godzin? puste pytania. to nie wedkarze zrobili pustynie na "Duzym"

Oczywiście że siaty są ogromnym problemem,ale to tylko polowa problemu....

Druga polowa to to że cała mięsiarska hołota z województwa (i nie tylko, przez lata udoskonalajaca pozyskiwanie mięsa metodą trolingową na dużym i na żywca na malym) skupiła się na zalewie,bo tam można była szybko i łatwo napełnić zamrażarkę.

No i mamy to co mamy....

• 2 tygodnie później...

ale sporo wedkarzy nawet tyle szczupaków nie miało na kiju, :angry: .........zgadzam się z Kolegą WOBI :) ...... nauczcie się ludzie wypuszczać i przestaniecie narzekać na siaty itp. zacznijmy od własnego podwórka a ryby same się znajdą. :)

A co do siat. Tych legalnych rybackich. To prawda jest taka że w normalnych krajach nie ma czegoś takiego jak rybołówstwo śród-lądowe. No ale Polska to dziwna kraina.

Tylko jak już wyj....biemy rybaków to na kogo wtedy będziemy zwalać winę za bezrybie? Na mewy,zimorodki,norki,czaple,borsuki?

Bo my wędkarze przecież zawsze jesteśmy bez winy....

Przeciez po to się placi skladki żeby trochę rybki pojeśc i w tym całym wędkarstwie chociaż na zero wyjść ;)

Edytowane przez WOBI

ale sporo wedkarzy nawet tyle szczupaków nie miało na kiju,

ale prosze wyobrazic ile ryby wejdzie w siatke o 500 m długosci.

duzy zbiornik przez 5 dni roboczych był przegrodzony siatką, szczególnie duża wyspa.

to jak ma sie wypowiedz"

czy w siatke wchodza tylko wymiarowe ryby? a co z ryba która stoi w siec iprzez pare godzin? puste pytania. to nie wedkarze zrobili pustynie na "Duzym"

ale sporo wedkarzy nawet tyle szczupaków nie miało na kiju, :angry: .........zgadzam się z Kolegą WOBI :) ...... nauczcie się ludzie wypuszczać i przestaniecie narzekać na siaty itp. zacznijmy od własnego podwórka a ryby same się znajdą. :)

Czyli dostaje w łeb większość lub wszystko co ma wymiar? Po ch...j wam 20 szczupaków, sami zjadacie czy rozdajecie? Hmm, ciekawe. Jak by to była liczba bez zera czyli 2szt. to ok. Są wody gdzie jedna zabrana ryba to niepowetowana strata dla równowagi gatunku. Zastanówcie się za nim zaczniecie pisać takie żeczy.

• Like 1

Tylko jak już wyj....biemy rybaków to na kogo wtedy będziemy zwalać winę za bezrybie? Na mewy,zimorodki,norki,czaple,borsuki?

Bo my wędkarze przecież zawsze jesteśmy bez winy....

Przeciez po to się placi skladki żeby trochę rybki pojeśc i w tym całym wędkarstwie chociaż na zero wyjść ;)

A ja całe życie myślałem że płacę składki żeby pojechać na ryby a nie po ryby ;) ale naiwniak ze mnie :unsure: