puszek7 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Był dziki zachód będzie dziki wschód [emoji23] Tapatalkniete z iPhone 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Nie będę rzucał kamieniami tak jak koledzy tutaj wyżej pisali. Pierwszy strzał pójdzie w powietrze , będzie ostrzegawczy jednak kolejny już nie będzie taki miły... także panowie do odważnych świat należy , j a tylko przypominam o zachowaniu bezpiecznej odległości . Żarty skończyły się w Tamtym Roku... pozdrawiam normalnych Wędkarzyfajna inicjatywa Edytowane 20 Października 2018 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Dziki wschód jest ciągle, i ja będę ciągle powtarzał że 90% trolingowców na siemianówce nie dorosło do trolingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Był...jest...będzie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Gorzkie żale cd.... Kiedy w końcu będą jakieś normalne posty w tym wątku ech... (nie licząc postu Tomiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Wiśniowy przecież z Tomka strony to żart , napisał tak ponieważ to klasyczne Zdanie na siemianowce u tych miesiarzy. Ja tez mam smutne wieści ale dla trolingowcow i tych co nie boja się podplywac 5 metrów obok. Nie będę rzucał kamieniami tak jak koledzy tutaj wyżej pisali. Pierwszy strzał pójdzie w powietrze , będzie ostrzegawczy jednak kolejny już nie będzie taki miły... także panowie do odważnych świat należy , j a tylko przypominam o zachowaniu bezpiecznej odległości . Żarty skończyły się w Tamtym Roku... pozdrawiam normalnych WędkarzyJa jestem trolingowiec ( myślę że nie jako jedyny na tym forum ). Powiedz czego mam się bać... To sie robi niemaczne . O co kaman??? , szanuję ludzi ktòrzy ryby wypuszczają, zresztą to forum nauczyło mnie szacunku i poszanowania ryby, nauczyłem sie je wypuszczać. Chyba pewne zachowania nie powinny mieć miejsca. O czym tTy piszesz, jakie strzelać! Czym? Dwa tygodnie wcześniej siedząc na łódce słyszę jak jededn z dwóch wedkarzy ( panowie na ładnej oklejonej łódce, w białych czapeczkach ) krzyczy do innego wędkarza który chowa złowionego szczupaka:" pie..ny Białystok, je...ny mięsiarz, zaraz cie zabiję tą gumą, zabierz tą wędkę z lini mojego rzutu , h.j ci w d..ę itd, itp.Tym bardziej, że dwie godziny wcześniej podplyneli do innego wędkarza ktory złowił szczukapa, włozył do siatki i sprawdzili czy miał wymiar. Byłem gotów przepływajac obok pochwalic za takie działanie. A tak było mi poprostu wstyd za to co uslyszalem. Edytowane 20 Października 2018 przez Deha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Ja jestem trolingowiec ( myślę że nie jako jedyny na tym forum ). Powiedz czego mam się bać... To sie robi niemaczne . O co kaman??? , szanuję ludzi ktòrzy ryby wypuszczają, zresztą to forum nauczyło mnie szacunku i poszanowania ryby, nauczyłem sie je wypuszczać. Chyba pewne zachowania nie powinny mieć miejsca. O czym tTy piszesz, jakie strzelać! Czym? Dwa tygodnie wcześniej siedząc na łódce słyszę jak jededn z dwóch wedkarzy ( panowie na ładnej oklejonej łódce, w białych czapeczkach ) krzyczy do innego wędkarza który chowa złowionego szczupaka:" pie..ny Białystok, je...ny mięsiarz, zaraz cie zabiję tą gumą, zabierz tą wędkę z lini mojego rzutu , h.j ci w d..ę itd, itp.Tym bardziej, że dwie godziny wcześniej podplyneli do innego wędkarza ktory złowił szczukapa, włozył do siatki i sprawdzili czy miał wymiar. Byłem gotów przepływajac obok pochwalic za takie działanie. A tak było mi poprostu wstyd za to co uslyszalem. Chyba wiem kogo miałeś na myśli....Hehehe, tylko oni nie mają uprawnień do sprawdzania wymiaru ochronnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Ok. Nie mają, ale to pomaga. Niejeden zastananowi się zanim zberetuje niewymiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Ok. Nie mają, ale to pomaga. Niejeden zastananowi się zanim zberetuje niewymiarka. Ale tutaj raczej nie chodzi o to, czy mają czy nie, tylko o kulturę osobistą. Czyli mam rozumieć, że aprobujesz ich zachowanie, mimo tego, że sam jesteś z Białegostoku... Edytowane 20 Października 2018 przez Werem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) A nigdy. Pisałem o dwóch różnych zdarzenaich w odstępie kilku godzin. Ich popis "elokwencji", chamstwa i glupoty mnie przeraża, złości i smuci. Bo to jest niedopuszczalne. Natomiast sprawdzanie wymiaru nawet mnie zinteresowało i zaintrygowało, bo jak bedziemy bierni na beretowanie niewymiarków i nadwymiarków ( po nowym roku ) to też nic dobrego z tego nie wyniknie. Warto zwracać uwagę, interweniowaći, edukować, ale oczywiście kulturalnie i z szacunkiem do innych. Edytowane 20 Października 2018 przez Deha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Scenka rodzajowa z dzisiaj. Dwóch wędkarzy ćwiczy ewidentnie sandacze, coś wyjmują, focia i ryba do wody. Po jakimś czasie pyrpyr z trzema zawodowcami dość blisko kołuje. I słychać tylko pytanie " mało masz miejsca?!".A tak realnie to wg mnie już plaga. Logowanie całych rodzin na dużych łodziach, aby kartę mieli. I są niestety bardzo skuteczni. Dzisiaj z ręki u nas trochę ponad komplet, na jednej z kołujących łodzi praktycznie to samo, ale w godzinę. Dzisiaj w sporym gronie doświadczonych wędkarzy większość była niestety zwolennikami tłuczenia dużych sumów. Wg nich najlepsze do rozrodu to takie góra 10kg. Większe to podobno szkodniki :/ Największym jest chyba jednak niestety człowiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 A ja nastawiam się typowo na sumy i patrz trafić nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Jeden z wędkarzy z ręki trafił dzisiaj suma. Ponad godzinę starał się go przynajmniej obejrzeć. Chyba się nie udało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Na kilometr bije od Was hipokryzją. Dlaczego w ubiegłym roku nie protestowaliście tak zawzięcie jak bywało i 200 łódek na akwenie z czego pewnie z 90% to amatorzy rybiego mięsa. Troling był wtedy zakazany, choć w jakimś nie wielkim stopniu na pewno był. Większość po prostu zmieniło sposób połowu ryb i troluje bo takim jest wygodnie. Nie będzie trolingu będzie żywiec lub spinning. Jeszcze raz napiszę to nie metoda ale ludzie mogą zubożyć nasz akwen. A jeszcze bardziej mnie dziwi że tacy przestrzegający zasad wędkarze aprobujecie zachowania nie zgodne z prawem. Od kontroli i wymierzania sprawiedliwości są odpowiednie służby i instytucje. Nic nie usprawiedliwia tego. PS. W ostatnich dwóch tygodniach stosunek złapanych ryb przeze mnie tradycyjnym spinningiem do trolingu to ponad 10:1. Choć zaważył na tym jeden dzień gdzie szczupaki brały jak szalone (większość z nich to niestety 40-50 cm). I gdybym był mięsiarzem to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Kolego pewnie że ludzie zabijają, tylko ile sumów padło w trolu a ile z ręki? Bo ja bym obstawił 80% do 20, no i jeszcze raz podkreślę troling plus mentalność na siemianówce daje spustoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Na kilometr bije od Was hipokryzją. Dlaczego w ubiegłym roku nie protestowaliście tak zawzięcie jak bywało i 200 łódek na akwenie z czego pewnie z 90% to amatorzy rybiego mięsa. Troling był wtedy zakazany, choć w jakimś nie wielkim stopniu na pewno był. Większość po prostu zmieniło sposób połowu ryb i troluje bo takim jest wygodnie. Nie będzie trolingu będzie żywiec lub spinning. Jeszcze raz napiszę to nie metoda ale ludzie mogą zubożyć nasz akwen. A jeszcze bardziej mnie dziwi że tacy przestrzegający zasad wędkarze aprobujecie zachowania nie zgodne z prawem. Od kontroli i wymierzania sprawiedliwości są odpowiednie służby i instytucje. Nic nie usprawiedliwia tego. PS. W ostatnich dwóch tygodniach stosunek złapanych ryb przeze mnie tradycyjnym spinningiem do trolingu to ponad 10:1. Choć zaważył na tym jeden dzień gdzie szczupaki brały jak szalone (większość z nich to niestety 40-50 cm). I gdybym był mięsiarzem to....Dlatego Panie Romanie że Ci "amatorzy rybiego mięsa" rok temu nie łowili sandaczy ... dlaczego ??? Bo zwyczajnie nie potrafili sie do nich "dobrać" .Owszem łowili szczupaki jak wyszły na głebokie jesienia i z ręki i na żywca .A teraz mają to beretowanie ułatwione bo niestety sandacze na tym zbiorniku bardzko ochoczo biją w trollowe woblery . Ot taka róznica miedzy rokiem obecnym a ostatnim bez trolla Edytowane 20 Października 2018 przez Krystianin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfot Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Jeden z wędkarzy z ręki trafił dzisiaj suma. Ponad godzinę starał się go przynajmniej obejrzeć. Chyba się nie udało.Jak na pontonie to ja. Obejrzałem go sobie. Nawet próbowałem wciągnąć go na ponton (do zdjęcia oczywiście). Miał około 2 metry. Niestety nie udało się. Nawet jednej fotki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Jak na pontonie to ja. Obejrzałem go sobie. Nawet próbowałem wciągnąć go na ponton (do zdjęcia oczywiście). Miał około 2 metry. Niestety nie udało się. Nawet jednej fotki.Brawo za wytrwałość! Co poszło nie tak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Jeśli ktoś mieszka blisko Siemianowki i przeszkadza mu mięsiarstwo może zapisać sie do SSR z dwoma kolegami i już ma prawo kontrolować zaczynając od wymiarów i ilości ryb złowionych i wpisamych do rejestru, po odległości pomiędzy łowiącymi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfot Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Brawo za wytrwałość! Co poszło nie tak?Założyłem rękawiczkę na lewą rękę i nie dałem rady go wtachać do pontonu. Brak doświadczenia z tak wielkimi rybami. Żałuję tylko że nie mam fotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Z tym SSR to i się zastanawiałem ale muszę poczekać aż mi synek podrośnie bo narazie to nawet na ryby praktycznie czasu nie ma. Tylko za jakiś czas to nie będzie czego chronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Koledzy a tak wracając do górnych wymiarów, oczywiście popieram i się cieszę, ale czy nie uważacie że na siemianówce na już to potrzebna ochrona suma i szczupaka? Jakoś boleni ani sandaczy to okazów za bardzo jeszcze nie widać , a sum i szczupak już tak. Może ktoś wie skąd taka kolejność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Koledzy a tak wracając do górnych wymiarów, oczywiście popieram i się cieszę, ale czy nie uważacie że na siemianówce na już to potrzebna ochrona suma i szczupaka? Jakoś boleni ani sandaczy to okazów za bardzo jeszcze nie widać , a sum i szczupak już tak. Może ktoś wie skąd taka kolejność?Stąd że jakby we wniosku był sum i szczupak to wniosek by nie przeszedł i nie byłoby wcale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof S. Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Dlatego Panie Romanie że Ci "amatorzy rybiego mięsa" rok temu nie łowili sandaczy ... dlaczego ??? Bo zwyczajnie nie potrafili sie do nich "dobrać" .Owszem łowili szczupaki jak wyszły na głebokie jesienia i z ręki i na żywca .A teraz mają to beretowanie ułatwione bo niestety sandacze na tym zbiorniku bardzko ochoczo biją w trollowe woblery . Ot taka róznica miedzy rokiem obecnym a ostatnim bez trolla Dokładnie tak jest, zgadzam się z przedmówcą w 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Czyli mydlenie oczu z tymi wymiarami, chyba że sandacza od 70cm będzie wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi