kristofer232 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Koledzy doskonale rozumiem że nie sam troling zabija ,ale czy w obecnej sytuacji przy braku kontroli macie jakiś lepszy pomysł jak to wszystko ukrócić? Moim zdaniem nie ma, wiadomo że część i przy zakazie to robi, ale to nieliczni. Mam wrażenie że niektórym po prostu szkoda by było trola, pod kątem własnych wyników, a chyba ważniejszy jest stan całej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Zawsze można coś zrobić, uświadomić PSR, że tam są pieniądze tylko muszą chcieć je wziąć wypiszą kilka razy po 50 mandatów i zobaczysz kontrola będzie co tydzień bo lepiej im jechać na Siemianówkę niż uganiać się po krzakach, bynajmniej tak by wynikało z logicznego myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 A myślisz że nie są świadomi co tu się dzieje? Przecież i mają kontakt z policją wodną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Czy 550 to wiarygodna i oficjalna ilosc ? Edytowane 3 Listopada 2018 przez radmac5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Czego 550? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Cześć koledzy. Jeśli pieniążki z mandatów i jakś część z opłaty trolingowej wracały by do straży to by się sytuacja poprawiła . Szkoda tej waszej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 550 wydanych rocznych zezwoleń trollingowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 No to dodać dzienne to już piękna kwota dodatkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Ryba złowiona na troling będzie rybą złowioną z ręki a jeżeli chodzi o podczepione ryby to wytłumacz mi jeżeli potrafisz po co trolują woblerami do 6 metrów na wodzie 3.5 -4 m.?Z tego samego powodu co łowienie na takiej samej wodzie gumą z główką 30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 W tym roku na Nieliszu, ci którzy którzy mają wykupioną składkę "no kill" (1/2 opłaty normalnej) mają możliwość łowienia na tym zbiorniku metodą trollingową. Pozostali, którzy zdecydowali się na składkę tradycyjną uprawniającą do zabierania ryb, nie potrollingują A więc i w Polsce coś tam przechodzi:) To mi się podoba, jestem obiema rękoma i nogami za takim rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Daniel, widziałem w tym roku 4 sumy podhaczone w trollingu, wszystkie za grzbiet. O kolejnych pięciu słyszałem od świadków zdarzenia.Na Siemianówce spędziłem może z 10 dni.Przypadek, czy smutna statystyka?Raczej to pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Nie znam zbiornika ,nigdy tam nie bylem ,nie śledziłem do tej pory tego wątku ,przecxytalem kilka pierwszych wpisow z roku 2009 i kilka ostatnich i mam takie pytanko .Jak to mozliwe ze i w 2009 i obecnie na tym zbiorniku jest jeszcze taki potencjał mimo tej ogromnej presji wędkarskiej o ktorej tu piszecie -przecież to woda PZW, tak samo jak ZZ gdzie obecnie jest jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Przez poprzednie 3 sezony zbiornik był wolny od siat i trollingu...przez co również od tak dużej presji...dzięki temu populacja drapieznika mogła sie odbudować ... teraz wszystko wraca na stare tory....tylko jeszcze tych siat dorzuciliby trochę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Wiecie co? Media. Ubolewam do dziś nad faktem,iż nieco przyczyniłem się do wyrybienia pewnego zbiornika. To było 10 lat temu, ale na szczęście woda, z tego co wiem się odradza Postaram się tam zajrzeć w następnym sezonie. Niektórzy wiedzą, o czym piszę. Edytowane 3 Listopada 2018 przez Novis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Jeśli mogę zapytać to w jaki sposób przyczyniłeś się do wyrybienia owego zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czebaczek1 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Jeśli mogę zapytać to w jaki sposób przyczyniłeś się do wyrybienia owego zbiornika?Wyjadł ikrę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Jeśli mogę zapytać to w jaki sposób przyczyniłeś się do wyrybienia owego zbiornika? Pewnie Kolega wypuszczał sumy...:-)(zgodnie z ze smutnym tokiem rozumowania większości na Siemianówce - i to już zabawne nie jest...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidlej Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Witam. Co się łowi na zbiorniku ? Pochwalcie się swoimi sukcesami ! Na jaka przynętę warto spróbować.Pozdrawiam wszystkich na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Łowi się sandacza i szczupaka aktualnie na gumę lub wobka:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Generalnie przeważa Karaś i Tołpyga , te ryby dominują. Łowi się w toni najczęściej na suchy chleb mikado 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Cześć koledzy. Jeśli pieniążki z mandatów i jakś część z opłaty trolingowej wracały by do straży to by się sytuacja poprawiła . Szkoda tej waszej wody. Wszystkie pieniądze z mandatów trafiają do jednego gara zwanego Skarb Państwa, i nie ma znaczenia gdzie, kiedy i przez kogo są wystawiane.PZW nie ma możliwości dofinansowywania PSR, a wojewoda zarządzający tą służbą ma ją ..................... Ważniejsze są dla niego szpitale, drogi itp.Dlatego pisałem o straży okręgowej, która jest chyba jedyną, dostępną dziś, drogą do ochrony naszych wód. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozik Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Należałoby od tego zacząć, dlaczego w Bstoku jest tylko posterunek PSR, który to liczy bodajże 2 strażników, zaś komenda wojewódzka jest w Suwałkach (!) To jest jeszcze relikt czasów minionych a rzeczą jasną jest jak się to ma do ilości osób tam pracujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidlej Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Generalnie przeważa Karaś i Tołpyga , te ryby dominują. Łowi się w toni najczęściej na suchy chleb mikado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidlej Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 mafijas tak wypowiadaj się na forum kabaretowy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Kolego @Fidlej.Zwróć proszę uwagę na nasze regulaminy, w tym na Regulamin forum:http://jerkbait.pl/topic/3698-regulamin-jerkbaitpl/Proszę, byś w przyszłości szczególnie miał na uwadze punkt 1, szanował swych rozmówców i w pełni korzystał z zasobów naszego wspólnego forum. Takiego tonu, jak w powyższej wypowiedzi, tutaj nie tolerujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi