compi Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 K... jakie to przykre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus224 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Ci co trolują, przyjeżdżają po ryby a nie na ryby. Za przyzwoleniem decydentów z PZW - kroją mięcho bez ograniczeń. Poza tym przepływanie w trolingu blisko łódek spinningujących i poza akwenem wyznaczonym do trolingu to też już norma. Ciekaw jestem co na to tzw. PZW ? Przecież na zalewie odbywa się jawne kłusownictwo. Czy tylko dla nich kasa się liczy? A gdzie zasady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Pzw nawet nie odpisuje na przedstawione problemy, no ale przecież łaskawie górne wymiary wprowadzili.... tylko zapomnieli( bo na pewno to nie zła wola) o podstawowych gatunkach siemianówki które dostają po głowie w wymiarach które powinno się chronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 http://hajnowka.policja.gov.pl/po8/kontakt/pos/51367,POSTERUNEK-POLICJI-W-NAREWCE.htmlJest podany mejl, napisz co widziałeś, załącz zdjęcie, najlepiej z nr łodzi napisz jaki przepis złamali inpodpisz sie. Jak Policja dostanie takich zgloszeń kilkadziesiąt na miesiąc to może coś sie ruszy, możesz dodać do korespondencji posterunek w Hajnówce i zarząd okręgu w Białymstoku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Całe szczęście że na Turawie zakaz trola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Dopiero się zacznie rzeź na szczupaku bo do tej pory siedział w trzcinach, sam znam kilku młodych wędkarzy i ni jak nie da się ich przekonać żeby wypuszczali te większe sztuki mam prawo mogę zabrać ten sam tekst , jak by nie mieli co jeść w domach tylko co to za jedzenie 90cm szczupak , jeszcze dużo czasu minie zanim u młodych zmieni się mentalność. Za dwa lata woda będzie już wolna od tych trollingujących rybaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus224 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) Rzeź na szczupaku już się zaczęla. Przy bojkach na przeciwko Starego Dworu. Edytowane 11 Listopada 2018 przez focus224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Ale chyba pzw wychodzi z założenia że lepiej przez te 2 sezony opchnąć jak najwięcej licencji na trola a później się zobaczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) A później będziemy oglądać sami siebie i wydarzeniem będzie złowienie jakiejkolwiek ryby.Za rok może nie ale za dwa jak będzie tak dalej to na 100% Edytowane 11 Listopada 2018 przez mentnooki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Fakt zaczęła się , ale nie ułatwiajmy już im mówiąc gdzie je łapać nie każdy o tym jeszcze wie , lepiej żeby zima juz przyszła i skuła zbiornik to chociaz troche by się uratowało szczupaków:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Zima do stycznia pewnie nie przyjdzie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Zima do stycznia pewnie nie przyjdzie niestety.mam nadzieję że nie przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Z jednej strony chce się samemu połowić, a z drugiej to żal na to wszystko patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Dzisiaj było luźno:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klon45 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Trolling kiedysteż był i ryba jednak przetrwała do dziś i jest co łowić ,mam głownie na myśli dużą ilość okazałego suma i trochę szczupaka . Owszem jest skuteczny ale jak ktoś potrafi to na żywca też złapie nie mniej . Osobiście łowię karpia w zalewie , ale często mam przyłowy najwięcej suma i niera węgorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Kolego kiedyś nie łowiono ani takich okazów ani tylu okazów i nie było aż takiej presji, zobaczymy po 2 sezonach takich czy będziesz miał też te przyłowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazan32a Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Ludzie przestańcie straszyć i biadolic przestańcie obserwować innych ludzi przestańcie liczyć łódki i miesiarzy zacznijcie łowić ryby zamieszczać zdjecia opisy z wypraw ćieszcie sie naturą pogodą wolnym czasem i rybami po chyba o to w tym chodzi pozdrawiam wszystkich odpoczywajacych na rybach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 własnie o to chodzi, żeby za rok, dwa , 5 dalej można było cieszyć się rybami... chyba kolego Kazan czegoś nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumieć. Jeżeli tego się powstrzyma to swoim wnukom kiedyś będziemy pokazywali zdjęcia "popatrz wnusiu tak wyglądał żywy szczupak a tak sandacz... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus224 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Tu nikt nie straszy, piszemy o smutnych faktach - o tym jak niszczy się rybostan, wręcz POŻERA. Tam, na zalewie mało jest niestety prawdziwych wedkarzy, z zasadami. Przykre to jest bo nie tak miało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klon45 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jak to się nie straszy czytałem wpisy mówiące o rzucaniu kamieniami , grozbami ale nad wodą bohaterów brak. Wam chyba przeszkadza ilość łodzi,obce rejestracje i ich ilość na slipie,zasobność portfela po łodzi i ryby na agrafkach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus224 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jak to się nie straszy czytałem wpisy mówiące o rzucaniu kamieniami , grozbami ale nad wodą bohaterów brak. Wam chyba przeszkadza ilość łodzi,obce rejestracje i ich ilość na slipie,zasobność portfela po łodzi i ryby na agrafkach . Jeśli łowisz z zasadami - trzymasz się limitów, wymiarów, nie przepływasz obok spinigujących w odległości kilkunastu a czasami kilku metrów, jeśli nie "trolujesz" po za akwenem do tego przeznaczonym to jesteś w tej małej grupce. Nie ważne jaka rejestracja, jaką kasę wydaje się na sprzęt i łódź. Ważne są zasady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jak to się nie straszy czytałem wpisy mówiące o rzucaniu kamieniami , grozbami ale nad wodą bohaterów brak. Wam chyba przeszkadza ilość łodzi,obce rejestracje i ich ilość na slipie,zasobność portfela po łodzi i ryby na agrafkach .Kolego przeszkadza ludzka zachłannosc,głupota i jeszcze kilka przymiotników by się znalazło.I tego wszystkiego nie określa województwo czy zasobność portfela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jak to się nie straszy czytałem wpisy mówiące o rzucaniu kamieniami , grozbami ale nad wodą bohaterów brak. Wam chyba przeszkadza ilość łodzi,obce rejestracje i ich ilość na slipie,zasobność portfela po łodzi i ryby na agrafkach .Pewnie pływasz łodzią za 80 tyś marki tracker albo lund i pakujesz wszystko w te bakisty na ryby z wodą i pompką. Sorry takie skojarzenie po twoim wpisie nasunęło mi się.Znam obce rejestracje łowiące zgodnie z regulaminem,ogarniętych , pływających w trolu ale nie 5m od łodki .Jeżeli ktoś podjeżdża ogarnięty czyli rozpina się .zdejmuję plandekę wcześniej a na slipie tylko spuszcza łódz to ok. Pozdrawiam mało ogarniętych kolegów z Białostockiego BMW X 3.A TAK NA KONIEC ,RYB NA AGRAFKACH WLEC NIE WOLNO.I portfel tez można zgubic chyba że przypięty na agrafce.Pozdrawiam dozo nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazan32a Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Łowię na siemionce od ok 14 lat z rybą bywało i bywa różnie bywały lata super jak też i bez ryby na kiju . Bawmy sie wedkarstwem odpoczywajmy dajmy spokój tym dziadkom niech sobie łowią . Może być tak iz za parę lat i ty nie będziesz w stanie rzucić przynętą a rece będą ci sie trzęsły i wzrok już nie ten i jedyną metodą połowu bedzie troling. Wszystkich twoich ryb nie wyłapią mętnooki. A ty też nie musisz za każdym rzutem mieć rybę. Pozdrawiam i niech te forum w końcu pokaże coś pozytywnego a nie tylko obawy i narzekania. Napiszcie lepiej jakie ryby łapiecie na co jakich ludzi poznaliście na ostatniej wyprawie jak oni połowili pochwalcie się zdjeciami i szacun dla środowiska. Pozdro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klon45 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Pewnie pływasz łodzią za 80 tyś marki tracker albo lund i pakujesz wszystko w te bakisty na ryby z wodą i pompką. Sorry takie skojarzenie po twoim wpisie nasunęło mi się.Znam obce rejestracje łowiące zgodnie z regulaminem,ogarniętych , pływających w trolu ale nie 5m od łodki .Jeżeli ktoś podjeżdża ogarnięty czyli rozpina się .zdejmuję plandekę wcześniej a na slipie tylko spuszcza łódz to ok. Pozdrawiam mało ogarniętych kolegów z Białostockiego BMW X 3.A TAK NA KONIEC ,RYB NA AGRAFKACH WLEC NIE WOLNO.I portfel tez można zgubic chyba że przypięty na agrafce.Pozdrawiam dozo nad wodą Mylisz się lódkę mam z sport yachtu stara już na zalewie od kliku nastu lat jestem nie łowię w trollu bo nie lubię ale trollujący koledzy w ogóle mi nie przeszkadzają jak wam tu na forum . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi