Skocz do zawartości

Która DH do stelli Millenium

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie podwójnej korby do stelli Millenium 4000SS czy ktoś z Was próbował "adaptować" korbki DH z innych modeli shimano?

wiem że orginalna korbka DH od millenium 4000 pasuje do Stelli PG4000 08,więc może coś z nowszych korbek DH bedzie pasowało do Mileny?robił ktoś z Was takie przymiarki?

z góry dziekuję za sugestie .

KM

Jak będziesz kiedyś w Gdańsku, to możesz podjechać do mnie i przymierzysz sobie DH od Stelli 2014, która pasuje idealnie do Stelli FE. Mam też pojedynczą korbę od TP '08, jeśli podejdzie do Milleny, to podwójna też będzie pasowała.

Kuba żadna z tych korbek co masz do millenium pasować niestety nie będzie :)

Tu jest temat ciężki żeby coś innego dopasować

Moim zdaniem pasowac bedzie ta korbka :

http://page2.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/b163463152

Jest to korbka od Stelli 04 (FB) model z podwojna korbka. Ogolnie tych korbek mozna dopasowac kilka - w zaleznosci od preferowanego rozmiaru (dlugosci ramion korbki DH), koloru, knobow (choc te sa wymienne)...

Niemniej jednak warto pamietac o tym, ze do Millenium dostepne byly korbki podwojne w dwoch rozmiarach.

Mniejsza - dedykowana do rozmiaru 1000.

http://page9.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/k169936587

I wieksza do rozmiaru 2500 .

Kwestia jak bardzo taka korbke sie chce (ile sie chce wydac na nia) i jak bardzo musi to byc korbka do Millenium.

Jesli bardzo do Millenium to kupic ta DH od 2500SS. Ewentualnie 2500SS z DH (trafiaja sie na ebay czy w jp) i rozwiazane.