Skocz do zawartości

ABU REVO Toro

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Do bardziej obytych takie pytania oto kieruje :

Mial ktos okazje wedkowac z Abu Revo Toro ?

Interesuje mnie model z przelozeniem 5,4:1 w rozmiarze 61...

Przeznaczenie: lowienie w pionie.

Linka 30 lb. Wabiki gumowe roznej masci. Przewidywana koniecznosc walki na krotkim dyszlu.

Jesli nie Revo Toro, to moze jakas godna polecenia konstrukcja wyposazona w terkotke, treszczotke lub line alarm jak kto woli. Oczywiscie do krecenia lewa raczka.

Dziekuje z gory za pomocne wskazowki

Guzu

Witam kolegów!Akurat jestem w posiadaniu Abu Revo Toro 51.Super maszynka do big game.W komplecie są 2 korbki:standard i pojedyńcza.W porównaniu tzn.test razem z Curado 201 DSHV odległość rzutu Fatso 14S przemawia na korzyść Toro o ok.10m.Jest multik dla dużej :łapy:.

witam!

ciężko mi wyobrazić coś większego w niskim profilu niż curado 200D, wygląda na to że toro to faktycznie młynek na jakiś offshore, czy tego typu łowienie, bądź dla kolegów z dużą grabą. mnie samemu jerkowanie nawet curado sprawiało średnią przyjemność, już okrąglaki w rozmiarze 200 shimano czy daiwy lepiej leżą w łapie.

z chęcią zobaczył bym fokę porównującą wspomniane abu z jakimś innym popularnym młynkiem.

pozdrówka

wracajac do parametrow szpulki to na jednym ze zdjec widac szpulke Toro obok szpulki 201 DHSV.

Podales wymiary 38mm i 32 mm. Co dokladnie zmierzyles?

szpylka od 201DHSV ma srednice zewnetrzna 37 mm wg. katalogu multiplikatorow j.pl szpula od Toro 51 jest ( jak widac na zdjeciu) sporo szersza.

Ta srednica zew. odpowiada za fakt, ze Toro miota lepiej ciezsze wabiki niz 201 D..

pozd JW :D