gajosik Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Witam! Nie będę nudził przydługim wstępniakiem Jest już wątek o moich woblerach przyszła kolej na wędeczki. Od jakiegoś czasu powstają kijki w moim domu, kręcę je dla siebie i przede wszystkim pod siebie. W miarę czasu będę wrzucał fotki wędeczek jakie wyszły z pod mojej ręki. Wędki są dostosowane do moich czasami dziwacznych oczekiwań i pewnie nie każdemu się spodobają. Konstruktywna krytyka doświadczonych kolegów bardzo mile widziana. Foto wędek nie koniecznie chronologicznie. Muszę sobie jakieś ładniejsze tło do fotek znaleźć niż ta tapeta, na tej pstrokaciźnie prawie nic nie widać. Jako pierwszy Phenix FX701-1-B. Wędka powstała na wiosnę tego roku. Ubrana w przelotki Fuji Torzite od 20 do 4, uchwyt Fuji DPS16. Bardzo uniwersalna konstrukcja, jedna z moich ulubionych. Korek zabezpieczony impregnatem ciut ściemniał, i już nieco przybrudzony. Korka nie szpachlowałem jakoś tak się do tego zabieram jak pies do jeża. Całe szczęście ubytki są minimalne i prawie niezauważalne. Przed sezonem pstrągowym muszę odświeżyć i w końcu zaszpachlować rękojeść. Waga wędeczki to 69-70g jest jeszcze z czego okroić ale waga nie była priorytetem. Miało być ładnie i w miarę lekko, a co wyszło to oceńcie sami: Edytowane 8 Maja 2018 przez Del Toro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zaje fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 To już zaczyna być normą, lurebuilderzy zaczynają kręcić wędki Ciekawe kiedy na mnie padnie.... A kijek miodzio, w 100% mój styl i estetyka wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Tak się składa że jestem posiadaczem 701 z pod twojej ręki , prosta ascetyczna robota ale za to solidna kijek służy dobrze , a trzeba przyznać że się narobi , na a tu proszę . I w mój gust trafia to wykonanie , czy to zdobienie to marbling? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Miło słyszeć że FX701 Ci służy, to świetna wędka. Te wzorki to marbling, używam metalicznych farbek które dostałem kiedyś od Marcina do malowania wobków, świetnie się sprawdzają. można uzyskać naprawdę ładne efekty, żebym ja miał jeszcze rękę do tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Chyba to nie jest klasyczny marbling. Chyba pomalowałes w ciapki i na to lakier położyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) A czym jest klasyczny marbling? Czym różni się od nie klasycznego? Żeby nazywał się marblingiem potrzebne są specjalnie do tego celu przeznaczone farby do marblingu? A może jest jakiś styl malowania, rodzaj wzorów itp Pytam całkowicie serio bez uszczypliwości, bo od zawsze myślałem że malowanie różnych wzorków, ciapków, szlaczków i innych mazajów i pokrycie tego lakierem jest właśnie marblingiem. Chętnie przyswoję jakąś nową technikę Moja nie jest skomplikowana, najpierw nakładam 2-3 kolory mocniej rozcieńczonej farby na to lakier, znów farba tylko w mniejszej ilości i nie rozcieńczona i kolejna cienka warstwa lakieru, wychodzi takie małe 3D całkiem przyjemne dla oka, szkoda że na foto słabo widać ale albo mój aparat nie ogarnia albo ze mnie taki fotograf od siedmiu boleści obawiam to drugie Kolej na FX661 w jednym kawałku. Ubrana w PB Minima od 16 na 4 kończąc. Waga 61g. Wędeczka zbudowana dla kolegi, trochę żal mi się z nią było rozstawać. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Ogólnie kijaszek spoko ale mam wrażenie ze gwint uchwytu nie ma końca. Mogłes go troszke skrócić było by jeszcze lzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Gajos Super robota:) jestem zadowolony z kija;) z uśmiechem na twarzy mogłem go przyjąć w swoje ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Ogólnie kijaszek spoko ale mam wrażenie ze gwint uchwytu nie ma końca. Mogłes go troszke skrócić było by jeszcze lzej.Zgadzam się z kolega.Paweł dla mnie znacznie lepiej by to wyglądało jak byś ten gwint skrócił i to znacznie. Ja u siebie tak tnę, że stopka kołowrotka ledwo wchodzi.A poza tym to super wędeczki no i przy najbliższym spotkaniu muszę dokładnie oblukać ten marbling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Super kijki, gwint faktycznie ciut przydlugi ale rekojesci piekne no i marbling.. Na nastepnym kijku u mnie tez musze poprobowac, bo wyglada elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Macie racje gwint nie najlepiej wygląda. Był plan żeby go skrócić, ino nie wiadomo było do jakiej długości, właściciel wędki nie wybrał jeszcze kołowrotka więc nie wiedziałem ile cm będzie miała stopka, jak miałem obciąć za dużo to wolałem odpuścić. Trochę żałuję tego gwintu bo jeszcze jakieś gramy faktycznie można było jeszcze ugrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) A czym jest klasyczny marbling? Czym różni się od nie klasycznego? Żeby nazywał się marblingiem potrzebne są specjalnie do tego celu przeznaczone farby do marblingu? A może jest jakiś styl malowania, rodzaj wzorów itp Pytam całkowicie serio bez uszczypliwości, bo od zawsze myślałem że malowanie różnych wzorków, ciapków, szlaczków i innych mazajów i pokrycie tego lakierem jest właśnie marblingiem. Chętnie przyswoję jakąś nową technikę... Najprościej ujmując marbling to w dosłownym tłumaczeniu marmurkowatość imitacja marmuru (?) mazaje i takie tam.Technik nakładania jest sporo, efekt głównie zależy od inwencji twórcy i dostępnych barwników.Z mojego doświadczenia dodam, że także od gęstości (lepkości ) lakieru. https://www.youtube.com/watch?v=YBcZD-p7az0https://www.youtube.com/watch?v=kvHbXQNpyUA ps. fajne kijaszki Edytowane 19 Grudnia 2014 przez ark70 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Wędka wykonana jeszcze latem dla kolegi. Blank ATC z tego co pamiętam ok 2m i do 10g, szklak. Kijek zrobiony w surowym klimacie, jedynie złote wstawki dla przełamania czerni. Przelotki PB Minima, DPS i pianki EVA zakończone plasterkiem korkogumy. Wyszedł całkiem szybki jak na szkło, byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Ugięcie: Edytowane 7 Stycznia 2015 przez gajosik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Fajny ten ATC taka czysta forma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Wczoraj od Roberta dotarła paczka z Torzite, teraz mogę brać się za dokończenie projektu FX862-2 Edytowane 10 Marca 2015 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Zbudowany już jakiś czas temu ale nie mogłem się zmobilizować do fotek. Matagi Super Trout TR60 do 3.5g moc max 6lb Waga wędeczki to 47g Edytowane 5 Czerwca 2015 przez gajosik 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Fajne dłubadełko,waga super piórkowa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Ale dałeś! Fajne wykonanie a waga powala!Szalejesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagu Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Fajny oryginalne i super lekko wykonany kijek. Masz może fotke z ujęciem tego blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Fajny oryginalne i super lekko wykonany kijek. Masz może fotke z ujęciem tego blanku? Fotki dodałem jakiś czas temu do Bazy ugięć są pod koniec 6 strony zerknij tutaj http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-6 Dziękuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Suzuki Blanks RXF 4lb 602 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi123 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ładnie to wszystko wygląda a czy samo łowi ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 20 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Tak, ale pod warunkiem że uzbrojona w Torzite z podpietą Stellą JDM wyniki wzrastają o jakieś 80-90% ewentualnie mógłby się sprawdzić Exist ale tego nie mam to procentowo nie powiem o ile oczek skoczy skuteczność 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Jak coś to pożyczę Exista do testów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi