Skocz do zawartości

Telespin'a poszukuję

stugrzeg

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego koniecznie tele ? Jeśli chodzi o długość transportową, to w rozmiarze +/- 60 cm masz do wyboru kilka ładnych travelków. Co prawda będzie to raczej 5-25g lub wklejka (mikado sensual), ale działa to znacznie fajniej niż teleskop. Jeśli budżet masz sporo większy niż 100-400 zł, to w pracowni machną Ci odpowiedni kijek. Teleskop, który ma być lekki i czuły będzie narażony na mechaniczne uszkodzenia na złączach.

Popieram kolege @Darks86 w sprawie traveli. Z teleskopami to moge powiedziec jest tak- mozna kupić swietne teleskopowe matchówki, bardzo dobre gruntówki (karpiówki i feedery), ale spiningów teleskopowych to bynajmniej ja w naszych sklepach swietnych nie widziałem. Są bardzo dobre Dragon czy Okuma ale takich jak mówisz "najlepszych na świecie" to przyznam się że nie widziałem. Więc jeśli chodzi o transport to polecam wziąć pod uwagę powaznie kije typu travel. Zapewniam że będą mieć takie właściwości jakich oczekujesz.

Edytowane przez mtz25

@ Del Toro dzięki serdeczne za odpowiedź na temat

pozostałym Kolegom też dziękuje, myślałem że pytanie było jasne - szukam telespin......

nie prosiłem o poradę czy opinie jaki spin będzie lepszy , a już napewno nie rozumiem jednej  ironicznej odpowiedzi ..........

Edytowane przez stugrzeg

Jakieś trzy cztery lata temu oglądałem spina tele Mikado jakoś tak Purple Rain i z całą powagą muszę stwierdzić,  że bardzo przyjemny kijek w różnych gramaturach rzutowych lekki i ładnie wykonany myślę że Mikado ma w ofercie najwięcej telespinów i są niezłe a z trwałością to wiadomo,  że to nie dwuskład. ;)

DAM Air Line Spin,  jeśli znajdziesz w stanie kolekcjonerskim :P​ 

Miałem takie cudo kilkanaście lat wstecz (jeśli to ten model) niestety sprzedałem - i to był błąd.

@MALIN: Mikado jakoś tak Purple Rain - jeśli cena jest wykładnikiem jakości to niebardzo

Edytowane przez stugrzeg

Pheniks w tytanach byłby najlepsiejszy :P. W nie tak zamierzchlych czasach gdy lowiłem jeszcze na spining Łukasz Masiak miał w Rodmasie w ofercie kilka telespinów nie pamietam ich parametrów ale to były pstragowe kijki.

Ciagle sa, ale na zamowienie ;)

Super Flipper

Model Długość Moc lb skład Akcja C.W. Cena

SF-760ML-3X 228 10-20 Telescop Fast 8-30 476

SF-760MH-5X 228 12-30 Telescop Fast 11-44 516

SF-711MH-5X 241 12-30 Telescopic Fast 11-44 556

Miałem takie cudo kilkanaście lat wstecz (jeśli to ten model) niestety sprzedałem - i to był błąd.

@MALIN: Mikado jakoś tak Purple Rain - jeśli cena jest wykładnikiem jakości to niebardzo

Nie no spoko kilka lat wstecz nie była taka tanizna,  ale pewno są teraz lepsze. ;)