sorlinsky Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Cześć.Po długich namysłach zdecydowałem (prawie) jaki kij kupić na jazio/klenia, tylko zastanawiam się jeszcze jaką długość wybrać.Będę łowił i na Wiśle i na Bzurze, więc chyba kupię ten krótszy,Jeszcze mam mieszane uczucia co do kija ponieważ czytałem wypowiedzi na temat szczytówki - podobno jest miękka jak wklejka i boję się że będzie się ciężko łowiło na wiślanych przelewach ? Co koledzy myślicie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ja zamieniłem iri lucky 2,75 na paladina river raid i jest ok chociaż 3.00m skrócony kilka centymetrów pozostał do najmniejszych przynęt i daje sobie doskonale rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ja zamieniłem iri lucky 2,75 na paladina river raid i jest ok chociaż 3.00m skrócony kilka centymetrów pozostał do najmniejszych przynęt i daje sobie doskonale radePaladin jest chyba 2 razy droższy a ja mam niestety ograniczony fundusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Napisz kolego do jakich przynęt ma służyć ten Iry Lucky?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jeśli będziesz używał przynęt typowych pod klenio-jazia czyli 1,5 - 3,0 cm to spokojnie kij sobie poradzi na Wiślanych przelewach, ale jeśli chcesz używać tym kijem większych przynęt 4-6cm i głębiej schodzących to niestety nie jest to dobry kij....tyle w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Cóż, ja Twój dylemat mogę rozwiązać. Podaj namiar na sklep, w którym masz te dwie wędki. Wezmę jedną dla siebie, a Tobie zostanie ta druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jeśli będziesz używał przynęt typowych pod klenio-jazia czyli 1,5 - 3,0 cm to spokojnie kij sobie poradzi na Wiślanych przelewach, ale jeśli chcesz używać tym kijem większych przynęt 4-6cm i głębiej schodzących to niestety nie jest to dobry kij....tyle w skrócie Myślę że takich do 4 cm też będę używał, np bonito ma 3,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Kolego z tego co wiem, to nowych ich nie dostaniesz, chyba że jakeś resztk zostały. Produkcja została przerwana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Ja mam 2,45 i mi nie leży, dla mnie jest za krótki, nie ładuje tak małych wobków jak wersja 3 metrowa, jak bym miał wybierać wybrał bym 3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Ehh, wygląda na to, że sam muszę sobie zmajstrować kijek bo większość proponowanych przez was i wyszukanych przeze mnie jest już albo niedostępna albo są to zbyt drogie modele, już sam nie wiem co robić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Z 3 metrowców niebędących wklejankami znam tylko Shimano, cw. 1-11g. Osobiście wolę krótsze wędki, więc dla siebie planuję coś z Exceler/Parabellum/Black Rock z cw. 1-7(10)g. Co do Shimano - niestety ma sporej długości dolnik, przez co długość czynna zbliża ją do 2,7-2,8 konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Nie znam prawie w ogóle kijków shimano. Szwagier kupił shimano catane 15-40 która strasznie dziwnie się gnie. Kładzie się od razu cała wędka, zaczyna uginać się mniej więcej od środka górnej części blanku. Brzydko to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Posiadam jeszcze Lakiego 275cm. Łowię z nim już 3 lata. Kij seryjny - marzenie! Za takie pieniądze, pod klenia nie będzie nic lepszego. Miałem wersję 305 ale dla mnie była za długa. Wymieniłem na 275 i wędkowało się nim baaardzo przyjemnie. Ja mogę Ci go polecić, szczerze, warto jeszcze poszukać tego kijaszka. Mój niestety w styczniu trafi już w nowe ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Miałem 305cm za te pieniądze warto. 4cm woblery ogarniał na wiślanych przelewach w stopniu zadowalającym... 0 spadających ryb a i na przyłów poradził sobie z bolesławem 80cm ! Byłem zadowolony ale sprzedałem gdy przestawiłem się na łowienie z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Kolego @Sorlinsky napsz ogłoszenie w dziale "kupię" może odezwie sie ktoś z kolegów kto będzie chciał sie go pozbyć. Tak na marginesie to fajny kij do przynęt max 3-3,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Również uważam że IRI jest w porzo. . 3,05 nawet lepszy dojdziesz do tego podczas prowadzenia wobka na przelewach i 4 , 5 cm woblerki bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Czy to IRI byl masowo kupowanym kijem i przezbrajanym w pracowniach ? Czy był to może stary zielony WC Dancer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Ja posiadam 305 ke i kijkiem spokojnie ogarniam w srednim nurcie woblerki najmniejsze jak i te wieksze ,obrorówki do ''3 na luzie ,guma z 10 gr główka tez nie stanowi wyzwania ....Kijek ma moc.... przy szczycie akcja nie przypomina tej z wklejanek gdzie ugina sie sama sczytówk a dopiero potem reszta...dosyc lekki jak na te 3 m i jakosc wykonania ponad przecietna.Szkaoda ze wyszedł z produkcji ale to jak zwykle wszystko co dobre musi zostac skonczone Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Greg1407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Cześć.Po długich namysłach zdecydowałem (prawie) jaki kij kupić na jazio/klenia, tylko zastanawiam się jeszcze jaką długość wybrać.Będę łowił i na Wiśle i na Bzurze, więc chyba kupię ten krótszy,Jeszcze mam mieszane uczucia co do kija ponieważ czytałem wypowiedzi na temat szczytówki - podobno jest miękka jak wklejka i boję się że będzie się ciężko łowiło na wiślanych przelewach ? Co koledzy myślicie na ten temat ?Ciekaw jestem kolego gdzie ty zamierzasz go kupić?Z tego co wiem to już są niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 W sklepach stacjonarnych może być jeszcze dostępny, ostatnio widziałem w moim sklepie Mikado ktory ma chyba z 15 lat i nikt go nie chce bo krotki 230cm i CW 5-15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlodar Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 mam możliwość zakupi Iri luckiego 305cm za 200zł wiec chyba wybór już podjęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 To bardzo fajny kij. Na wodzie stojącej pociągnie dużo więcej niż wspomniane 4cm woblerki. Dolnik nie jest za długi, ryby z niego nie spadają. Za te pieniądze to dobry wybór. Przerobiłem IRI, Dancera, Impulsa i Jugglera. Z tych wszystkich najbardziej odpowiada mi IRI i Dancer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam Panowie..ja osobiście do klenio jazi przebierał bym w parabellum, droższy ale do małych przynęt idealny..ślicznie je ładuje..Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam Panowie..ja osobiście do klenio jazi przebierał bym w parabellum, droższy ale do małych przynęt idealny..ślicznie je ładuje..Pozdro.Rozumiem, że machałeś Iri Lucky i masz porównanie do Parabellum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Rozumiem, że machałeś Iri Lucky i masz porównanie do Parabellum Sam kiedyś myślałem nad nim ale zrezygnowałem z niego na rzecz okumy black rock 3.05 5-25g bo doszedłem do wniosku że na Wiśle nie używam mniejszych wobków kleniowych jak 3 cm i po macanku w sklepie uświadomiłem sobie że tą okumą ogarnę smiało Wiślane klenie a i z bolkiem nie będzie problemu a co do parabellum to znajomy ma tego w trzy składzie z przeznaczeniem na klenie i jaziki więc troszkę nim pomachałem i wydaje się ciekawszy od tego Iri Lucky którego miałem w ręku kiedyś w sklepie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi