sawal Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Wiodąca, ceniona i powszechnie lubiana (to wszystko całkowicie zasłużenie) japońska firma Fuji, producent różnorodnych drobiazgów, które tak pieczołowicie montujemy na blankach, wypuściła w świat (czyli rynek) swój nowy concept - przelotki typu K, tangle free - czyli antysplątaniowe.System obejmuje przelotki KW (dwustopkowe), KL (jednostopkowe), KT (coś jakby dotychczasowe L-ki tylko typu bridge) oraz szczytowe MN.Idea nowego conceptu tutaj:http://www.fujitackle.com/new/k_series.html#05A szczegóły tutaj:http://www.fujitackle.com/new/k_kw.htmlhttp://www.fujitackle.com/new/k_kl.htmlhttp://www.fujitackle.com/new/k_kt.htmlhttp://www.fujitackle.com/new/k_mn.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Dzięki Waldku że nie pozwoliłeś przemknąć tej wiadomości niezauważonej - mi ona kompletnie umknęła ! W wolnej chwili będę musiał porównać wymiary nowych przelotek w stosunku do obecnych modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam, Myślę, że trzeba powrócić do tego tematu. Przelotki typuK są już dostępne w Polsce. Za chwilę pojawią się w większości pracowni. W sprzedaży będą jedno i dwustpokowe SiC i Alconite w stalowych ramkach. Do tego szczytowe MNST. Uważam, że nie jest to nowy Concept. To zdecydowanie nowa III generacja przelotek. Prawdę mówiąc, oglądając filmy z tymi przelotkami myślalem że to filmowe tricki. Dziś sprawdzałem-to prawda. Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Irku, a jak to wychodzi cenowo, mniej wiecej, na tle starych? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Paweł, Masz wszystkie typy, rozmiary i ceny za stronie FC pod koniec zakładki Przelotki Fuji. Jeszcze w tym lub na początku przyszłego tygodnia postaram się je zważyć i podać również wagi zaległych szczytowych F. Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 No jest....nic tylko uzbrajac, lowic, wypuszczac... Jeden szzcegol mnie szzcegolnie zainteresowal w tych przelotkach szzcytowych MN....jak mozna dojrzec dodany zostala taka wypustka pod omotke.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Byłem, widziałem. Moje wrażenia: Z całą pewnością jest to produkt bardzo innowacyjny, różniący się od tego co znamy do tej pory. Pomijając aspekt antysplątaniowy, o którym będzie się można wypowiedzieć dopiero za czas jakiś, to co rzuca się w oczy to wysokośc tych przelotek, która lokuje je trochę pomiędzy Y a LV - wydaje się że w tym obszarze może drzemać bardzo duży ich potencjał. Ciekawy jestem wyników pomiarów wagowych, które przeprowadzi Irek. Na oko wydaje się że przelotki będą pasować do kijów klasy MH oraz H. Są solidnie wykonane jeżeli chodzi o ramkę, wklejenie ringów itp. Trochę zaskoczyła mnie krótka stopka przy przelotce rozmiaru #30. Reasumując: jestem bardzo ciekawy pierwszych kijów jakie powstaną z wykorzystaniem przelotek w ramce K. Wiem że Irek planuje rozpoczęcie budowy pierwszej wędki już w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Friko jak będziesz ciekawy, to dam Ci znać kiedy kijek będzie do odbioru i możemy spotkać się w FC to go sobie obejrzysz, p. Irek obiecuje że kij będzie do odbioru do końca kwietnia.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Sławku, bardzo chętnie, dziękuję za propozycję - z przyjemnością skorzystam. Daj znać na priv jak będziesz wybierał sie po odbiór wędki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Witam,@slawek, jesteś prawdopodobnie osobą która jako pierwsza w Polsce będzie mieć wędkę zbudowaną na tych przelotkach. Moja będzie druga .Pozdrawiam,Ireneusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 to są jakieś gibające przelotki? są rysunki, ale z nich się tylko domyślać można... o co w tym tak w zasadzie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Witaj, Podstawowa odpowiedź jest na filmie:http://www.tackletour.com/previewfujikseriesguide.htmlWpisz w wyszukiwarkę Fuji K Guides to wyskoczy dużo więcej.Kliknij w pierwszy link w poście Sawala. Pod koniec jest po prawej stronie prostokąt zaznaczony kolorem. Kliknij, jest tam też film o przelotkach K.Pozdrawiam,Ireneusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 chyba już rozumiem, chodzi o ich antysplątaniowe umiejętności.. ? zaraz z resztą coś o nich poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Calkiem fajne. Pomijajac inne (mozliwe)wartosci dodatnie nowych modeli przelotek, systemem anti tangle rozwiazali problem, ktory w castingu nigdy u mnie jeszcze nie wystapil - nawet uzywajac zwyklej BLAG-i jako prtelotki szczytowej No coz, pociag musi brnac dalej Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi