Skocz do zawartości

,,Filser Rodbuilding''

filser

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich dziś dotarły do mnie brakujące komponenty od Roberta z Brc .potrzebuje rady co do rozmieszczenia przelotek .Kij ma długość 283cm rękojeść od końca do stopki kołowrotka 38, przelotki alconite plus sic szczyt 9szt. Rozmieściłem je tak szczyt 6fst 12cm 6L 13cm 6L 15cm 6L 17.5cm yv7 21.5cm yL8 25cm yl10 29cm yl16 37cm yl30 70cm stopka , w sumie jest oki tylko druga od kołowrotka nie jest na łączeniu składów (ok.4cm nad.) Moje pytani zostawić tak jak jest czy wywalic 8 lub 6 i rozstawic tak aby przelotka 16 byla na lączeniu składów

post-53812-0-93564000-1422290584_thumb.jpg

post-53812-0-10889200-1422290606_thumb.jpg

Moje pytani zostawić tak jak jest czy wywalic 8 lub 6 i rozstawic tak aby przelotka 16 byla na lączeniu składów

jeśli nie ma dużych kątów między przelotkami , uważasz że kijek gnie się równomiernie  , jesteś ze swego spacingu zadowolony , możesz jeszcze z przelotkami na taśmie iść pomachać różnymi wabikami i ocenić czy lata dobrze , a odległością od łączenia ( 4cm ) się nie przejmuj u mnie w STC jest 27cm ;)

Z omotkami mozna kombinowac, mozliwosci jest sporo :)

Ugiecie wydaje sie w miare plynne, choc zdjecie troche po skosie. Najlepiej przejdz sie gdzies na boisko/lake i zrob pare rzutow, zeby miec pewnosc ze dobrze lata.

Na jaka odleglosc odstawiales wlotowa od srodka stopki kolowrotka?