DelTor0 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 super to wyglada Teraz musze jakas kore sosnowa pozbierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ciężko o odpowiednią kore ja mam z tartaku do którego drzewo przychodzi z Ukrainy, dziś zrobiłem rękojeść do okoniówki jutro przetocze do zapodam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Podoba mi się przeokrutnie taki koreczek A ja mam las sosnowo świerkowy pod nosem Edytowane 15 Stycznia 2015 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Rafał myślę że warto , efekt niezły wagowo oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Fajnie to wygląda .Masz możliwość wykonania fotki w lepszej rozdzielczości w trybie makro? Chodzi mi o strukturę materiału - dziury ubytki po toczeniu itp. Kora sosnowa to materiał raczej delikatny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Artur aparat mam słaby ubytków niema wcale napewno zależy to od jakości kory, jutro wstawie fotki rękojeści z kory topoli (raczej bo sam nie wiem dokładnie z jakiego to drzewa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Efekt po drobnym papierze i impregnacji, fotki słabe w realu lepiej to wygląda.Czy mógłbyś napisać czym impregnowałeś rękojeść?Już chyba wiem z czego zrobię rękojeść w okoniówcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam ponownie topola na rękojeść niewypał dużo chorego towaru w środku kory, poszła w piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Coś takiego zrobilem w razie jakby nie można było wyważyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam wszystkich dziś dotarły do mnie brakujące komponenty od Roberta z Brc .potrzebuje rady co do rozmieszczenia przelotek .Kij ma długość 283cm rękojeść od końca do stopki kołowrotka 38, przelotki alconite plus sic szczyt 9szt. Rozmieściłem je tak szczyt 6fst 12cm 6L 13cm 6L 15cm 6L 17.5cm yv7 21.5cm yL8 25cm yl10 29cm yl16 37cm yl30 70cm stopka , w sumie jest oki tylko druga od kołowrotka nie jest na łączeniu składów (ok.4cm nad.) Moje pytani zostawić tak jak jest czy wywalic 8 lub 6 i rozstawic tak aby przelotka 16 byla na lączeniu składów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Moje pytani zostawić tak jak jest czy wywalic 8 lub 6 i rozstawic tak aby przelotka 16 byla na lączeniu składówjeśli nie ma dużych kątów między przelotkami , uważasz że kijek gnie się równomiernie , jesteś ze swego spacingu zadowolony , możesz jeszcze z przelotkami na taśmie iść pomachać różnymi wabikami i ocenić czy lata dobrze , a odległością od łączenia ( 4cm ) się nie przejmuj u mnie w STC jest 27cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 oki zostawie tak jak jest, dziś próba omotkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 zostawie tak jak jest, dziś próbna omotka na kawałku grafitowego blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 zostawie tak jak jest, dziś próbna omotka na kawałku grafitowego blanku jeśli to pierwszy raz , to tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 oki zostawie tak jak jest, dziś próba omotkowania. Miedz (copper) ten kolorek omotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Będzie pasować bo jeszcze mogę zmienić myślę ze oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Kolorystycznie do tej rekojesci z kory sosny powinna pasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Boje się ze będzie za bardzo oczojebn.... czarna wstawka jest plus czarne przelotki i pierścienie może będzie fajnie myślę że po niedzieli zakończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 To zrob omotke czarna a wstawki z tej miedzi Ja robilem cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pomyślimy zrobię próbę i zdecyduje del toro te przelotki zostawić tak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Z omotkami mozna kombinowac, mozliwosci jest sporo Ugiecie wydaje sie w miare plynne, choc zdjecie troche po skosie. Najlepiej przejdz sie gdzies na boisko/lake i zrob pare rzutow, zeby miec pewnosc ze dobrze lata.Na jaka odleglosc odstawiales wlotowa od srodka stopki kolowrotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ok 70cm yl30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 witam po krótkiej przerwie, kijek prawie gotowy jeszcze opis i biorę sie za blank lemaxa od pana Roberta z BRC dziękuje za sprawną obsługe i kolegą za cenne rady.z opisem poczekam az wyschnie lakier i przetestuje ile to uciągnie itp. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Pięknie Ci to wyszło. Rękojeść bombowa. U mnie już w piwnicy z rok leżą plastry sosny i chyba trzeba będzie się za to zabrać.Czym impregnowałeś korę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Olej lniany i lakier półmat jeszcze poprawie na zakończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi