filser Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ten w klasie 4 jest szybszy ogólnie jak na szklaka dają radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Piotrek gdzie zamawiałeś te blanki,już od dawna chodzi mi po głowie ten lżejszy braciszek w klasie 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ja dostałem te blanki do uzbrojenia zapytam i dam znać gdzie kupowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Jaki gatunek drewienka stabilizowanego użyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ja mam te blanki po sąsiedzku (w Szwecji) w sklepie po 45e za sztukę,tak pytam bo nigdzie indziej nie widziałem,nawet na którymś amerykańskim forum było trochę o tych blankach i było też info są dotępne tylko w HiLevel.se . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Fajne muchoweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Drewno to gruszka i wiąz pospolity nasączone olejem i wypolerowane woskiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Olejem tungowym czy jakimś innym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Sam podpisywałeś czy napis oryginal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Opis oryginał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Renowacja fajnego klasyka Saurus Boron Black Fine nowa pianka , uchwyt , wszystkie omotki itp .fabrycznie uzbrojony w fuji sic tytanowa ramka sv. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Jakiś czas temu, zapytałem mojego serdecznego kolegę w Japonii, jaką seryjną wędkę spinningową, uważa za absolutnego klasyka.Padło w zasadzie kilka propozycji, ale moją uwagę przykuła wędka nieznanej w Polsce firmy Saurus. Dziwne. Nigdy wcześniej nie zwracałem na nią uwagi i może poza fikuśnymi woblerami z niczym jej nie kojarzyłem.Dla tych, którzy chcą sprawdzić o co kaman: http://www.saurus50.net/ Dawno, dawno temu, za górami, za lasami... Znowu nie tak dawno, bo w 1995 roku, ale reszta się zgadza, bo w Japonii, ta firma wyprodukowała blank boronowy o nazwie Black Fin (taka morska odmiana bassa), który w zasadzie od razu stał się modelem referencyjnym na wymagającym rynku japońskim w działce połowu tej ryby. Z nieznanych mi bliżej powodów okazał się być ulubionym dla wielu zawodników a niewielka liczba produkowanych egzemplarzy, powodowała, że był obiektem pożądania reszty wędkarzy, mimo ceny wynoszącej wtedy 65.000 jenów (dla porównania, kosztował tyle samo, co daiwa tournament z 3000iT). Jak dziecko- też chciałem taki mieć.O jego wyjątkowości świadczy fakt, że blank w niezmienionej formie (identyczny materiałowo i konstrukcyjnie) był produkowany do czasów współczesnych. W ostatnich latach zmieniono trochę dolnik, wykończenie i cenę oraz pozostawiono z gamy modeli tylko długość 9'4", ale blank był wciąż ten sam:http://tsuri-gu.info/rod/saurus-boron-shaft-the-black-fin94-%E3%82%B6%E3%82%A6%E3%83%AB%E3%82%B9%E3%83%9C%E3%83%AD%E3%83%B3%E3%82%B7%E3%83%A3%E3%83%95%E3%83%88-%E3%82%B6%E3%83%96%E3%83%A9%E3%83%83%E3%82%AF%E3%83%95%E3%82%A3/ (jeśli nie widać zdjęć, trzeba kliknąć na link do tego modelu po prawej na górze) Postanowiłem sprawdzić, co to za cudo i poprosiłem kolegę, by znalazł mi jakąś sztukę z początku produkcji (w sensownej cenie, bo nieużywane egzemplarze potrafią kosztować 100.000 jenów a używki w doskonałym stanie min. 60.000- za drogo jak dla mnie.)Po 2 miesiącach szukania, trafiła się sztuka z idealnym blankiem, ale paroma wadami: brakowało 1 przelotki, lakier na omotkach był już słabiutki a pianka i gwint uchwytu-porysowane: Wymyśliłem sobie, że ściągnę i uratuję....a tak dokładnie to nie ja, tylko Piotr, którego wybrałem po dłuższym namyśle z grona naszych twórców.Ponieważ kijek miał zostać w oryginale, Piotr dzielnie walczył z przeciwnościami- wyszukaniem przelotki, której już praktycznie nigdzie nie dało się kupić, dobraniem pianki etc. Ostateczny wynik jest dla mnie niezwykle satysfakcjonujący: Co prawda bassów nie będę łowił, ale kijek jest w mojej ocenie idealny do łowienia pstrągów na wirówki i wahadełka.Szybki w zacięciu, doskonale czuły i głęboko pracujący, tak, że wyskoki kropek nic im nie dadzą.Dł. 7'6",waga 157g, cw do 20g, 12lb Dzięki Piotrze. Edytowane 5 Listopada 2015 przez DonPablo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Jaki charakter maja te zielone wstawki w okolicach omotek ? To podomotka ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Tak dokładnie podomotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 To jakie ma cw ten kij ze podomotke trzeba zakladac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 To nie tak ze trzeba to było odnowienie zgodnie z oryginałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Tak wymyślili Japończycy i tak zostanie Edytowane 5 Listopada 2015 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elefant68 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Co do muchówek Rustic River to blanki kupione w HiLevel.se.w Szwecji.Ten w klasie #4 był ostatnim jaki mieli w magazynie bo chciałem dwie sztuki tak więc urodziła się #5, może coś ukręcą znowu trzeba śledzić na ich stronie.Wędki po testach na Sanie.Praca jak to szklaki ale zabawa przednia. Ryby trzymają wyśmienicie, praktycznie zero spadów.Dzięki Piotr za dobrą robotę.Pozdrawiam!Tomasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Oki fajnie ze działają jak trzeba to było wyzwanie dla mnie pozdr.Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Fujitsu Shogun oryginalnie cw do 11g dostał wklejke z węgla o srednicy w szczycie 1mm, wyszla bardzo szybka i czuła konstrukcja. Uzbrojony w minimy tich match od 16 do 3w i sic, uchwyt dps18 , rękojeść burl i paski z czrnej i szarej pianki.polecam ten blank do zabawy super szybki o małej srednicy choć mógłby być troche lżejszy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Hej,Piotek ten fujitsu to model o długości 2,75m ?Blank fajny,a że ciężki to chyba grubość ścianek blanku wszystko wyjaśnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Przy takiej grubości ścianek tylko 11g A jak jego moc określisz w przybliżeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Ten mój miał 215 dł. Dolnik też ma kupę mięsa moc tak coś ok8-9lb bardzo szybki blank o szczytowym ugięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam , Fujitsu shogun po testach i musze powiedzieć że rewelacja( chyba seeker sp652 pojdzie pod młotek) ! muszę podziękować Panu Piotrowi naprawdę kij rewelacja( już czeka 2 następne projekty ).kij naprawdę szybki i szupły 85 cm bez problemu wyholowany jaki i piękne konie 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Pike 85 na taki kij uff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi