Skocz do zawartości

,,Filser Rodbuilding''

filser

Rekomendowane odpowiedzi

Wizualnie bomba :-)

Aż szkoda że ja swojego Mikusia puściłem w świat.

Dał bym swojego na takie przebranko

ale cóż ...

No nie wiem czy taka bomba , elementy korka bardzo źle spasowane (miejsca uchwyt-część dorabiana oraz kapsel-dolnik ) fore bulwiasty ale zawsze można powiedzieć że to zamierzone bo pasuje do kształtu dłoni :) .Pomysł na kij bardzo fajny ,wykonanie średnie :( Kształt rękojeści nie ma jakiejś spójności i przez to złe dopasowanie jest zaburzona linia .

Edytowane przez mrWhite7

No nie wiem czy taka bomba , elementy korka bardzo źle spasowane (miejsca uchwyt-część dorabiana oraz kapsel-dolnik ) fore bulwiasty ale zawsze można powiedzieć że to zamierzone bo pasuje do kształtu dłoni :) .Pomysł na kij bardzo fajny ,wykonanie średnie :( Kształt rękojeści nie ma jakiejś spójności i przez to złe dopasowanie jest zaburzona linia .

Oj tam, nie jest tak kiepsko z tym wykonaniem. Jedyne do czego bym się czepił, to metalowo gumowa dupka- nie neguje właściwości taktycznych ale wizualnie nie pasuje mi za czorta do całości dolnika .

Jeżeli są jakieś drobne niedociągnięcia to moje niewprawne oko nie jest w stanie ich wyłapać. ;)  Ogólnie fajny projekt.

Edytowane przez ark70

O wygodzie nie dyskutuję, więc jak leży ci dobrze,- to nie ma tematu.

Jeśli Ci się tak podoba,- to także nie ma tematu.

Ale jakbyś celował w jakieś tam kanony eronomi to....

Odwrócony IPS jest wygodny z układzie trzymania 2-3 ale wówczas dużo bardziej wygodny i pasujący do całości jest króciutki i stożkowy fore.

Gala na końcu wygląda jak kwiatek do kożucha bo rear ma swoje zakończenie a gała jakby powtarza zakończenie na dodatek w nie spujnym stylu, jakby była przyklejona do gotowej już wędki

Porównując wcześniejsze prace kolegi to ta jest raczej średnia ,dla mnie BOMBA jest stronę wcześniej ,renowacja Saurus Boron Black Fine , w którym widać estetycznie wykonany i dopracowany projekcik . W tym projekcie odwrócony IPS to niełatwy sprawa bo trzeba dużo kombinować aby uchwyt doskonale "siedział" a połączenie a raczej przedłużenie korka aby wkomponować go w pełną rękojeść nie jest też takie proste . Dodatkowo sprawa korka na KDPSie to też trudne zagadnienie bo to "bulwiaste" które widzimy ma około 2mm grubości ścianki ,więc "cienka sprawa" i autor poradził sobie średnio . Myślę że następny projekt na odwróconym IPSie będzie bardziej dopracowany :) Bardzo lubię ten uchwyt , moja pierwsza "hand made" była na tym uchwycie i wiem że wtedy nie było łatwo :)

• 2 tygodnie później...

kolejny kijek zrobiony  z nudów i z tego co było pod ręką, jest to mocna wklejka na blanku team dragon moc 17lb ,198cm ,została wklejona wklejka węglowa,przelotkinn nn.uchwyt połączenie fuji ips z drewnem i alu pierścieniami.Blank oskrobany polakierowany na kolor ciemna wiśnia wpadająca w śliwkę ,omotki burgund . korek grubo mielony natural.Wyszedł fajny kijek pod gume czy koguta na pływadło.

post-53812-0-89315200-1450269395_thumb.jpg

post-53812-0-86527200-1450269508_thumb.jpg

post-53812-0-11320200-1450269531_thumb.jpg

post-53812-0-27001400-1450269555_thumb.jpg

post-53812-0-18731500-1450269597_thumb.jpg

post-53812-0-35694000-1450269629_thumb.jpg

post-53812-0-39128500-1450269685_thumb.jpg

post-53812-0-60197600-1450269714_thumb.jpg

post-53812-0-79361200-1450269736_thumb.jpg

post-53812-0-77656600-1450269758_thumb.jpg

Edytowane przez filser
  • Like 5

kolejny kijek zrobiony  z nudów i z tego co było pod ręką, jest to mocna wklejka na blanku team dragon moc 17lb ,198cm ,została wklejona wklejka węglowa,przelotkinn nn.uchwyt połączenie fuji ips z drewnem i alu pierścieniami.Blank oskrobany polakierowany na kolor ciemna wiśnia wpadająca w śliwkę ,omotki burgund . korek grubo mielony natural.Wyszedł fajny kijek pod góme czy koguta na pływadło.

Ladne wykonanie, bardzo fajnie kolorystycznie sie zgralo. Jedno ale... 'pod gume'  :D  :D  :D  :D

Super Ci wyszedł ten kijek...nudy często to bardzo dobra rzecz :) .A ''przekonstrułowanie'' ips-a swietne...jak się domyślam wkleiłeś dopasowane do uchwytu drewienko i następnie przetoczyłeś całość +dodane pierścionki.Do tego kija pasuje jak ulał jakiś starszy ''klasyczny'' kołowrotek.

Gałka ì uchwyt robiona własnoręcznie , trochę zabawy było z uchwytem toczenie, frezowanie i lakier kilka warstw i papier 2000 na koniec polerka błyszczy się jak psu j,,,,,,,

Kurde ..a jak wody dostanie kilka razy to się nie rozsypie? Szkoda by było .. taki ładny jest. Tylko jak z praktycznym użytkowaniem .. kilka razy oprzesz, położysz na jakimś kamieniu i się porysuje ;/

Nie lepiej to było gdzieś wcześniej wystabilizować? czy to stabilizowane było już obrabiane?

kolejny kijek zrobiony  z nudów i z tego co było pod ręką, jest to mocna wklejka na blanku team dragon moc 17lb ,198cm ,została wklejona wklejka węglowa,przelotkinn nn.uchwyt połączenie fuji ips z drewnem i alu pierścieniami.Blank oskrobany polakierowany na kolor ciemna wiśnia wpadająca w śliwkę ,omotki burgund . korek grubo mielony natural.Wyszedł fajny kijek pod gume czy koguta na pływadło.

Piękne zestawienie kolorów-rewelacja-taki styl ,,vintage,, ! Do pełni szczęścia jednak mielonkę zastąpiłbym floorem lub przynajmniej extra grade ;)

Edytowane przez Piokowal