Skocz do zawartości

,,Filser Rodbuilding''

filser

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem takie "widzimisię"  .... i zwróciłem się do Piotrka  ;) Mówią : małe rzeczy cieszą. Tak !!! Piotrek dziękuje  :)

Przed

PC080551.jpg

Po

attachicon.gifP5130696.jpeg

Prawdę powiedziawszy "przed" podoba mi się bardziej niż "po" na pewno "po" znacznie więcej waży :)

• 2 miesiące temu...

Przeróbka starej Balzer Magna silver zander 3m 2-15 gram ,oryginalnie parabola , teraz teżale Piotr dodał 2 przelotki

moze on więcej opisze , Ja jestem mega zadowolony z wykonania i akcji ,

jeszcze raz dziekuję !!!!!!!!!!!!! akcję pokaże jak wyjde nad wodę

post-61271-0-83382200-1480336840_thumb.jpgpost-61271-0-30249600-1480336950_thumb.jpgpost-61271-0-31917000-1480337161_thumb.jpgpost-61271-0-00046100-1480337193_thumb.jpgpost-61271-0-84274400-1480337262_thumb.jpgpost-61271-0-76860600-1480337348_thumb.jpgpost-61271-0-98162200-1480337441_thumb.jpg

Mam to samo ale 2.7m. Chciałem nawet kiedyś sprzedać za jakies grosze (150) i na szczęście nikt sie nie trafił. A tyle pstrągów, kleni i troche sandaczy ten kijek wyjął, dopóki nie zmieniłem go na Shimano Nexave AX.

Piotrek.

Skrobales blank? Napisz cos o pracy nad nim bo jak zwykle b. ładnie sie prezentuje.

Przyspieszył coś ten IM6 po tym zabiegu?

Też mnie kusi coś ze swoim zrobic. Moze nawet wróciłby do pstrągów. ;)

Więc tak kijek skrobany z lakieru którego było sporo następnie cienko polakierowany, miał być polerowany ale okazało się ze ma dużą ilość szkła i nie ładnie to wyglądało. Kij dostał nową i zarazem krótszą rękojeść, przelotki minimy w ramce v po całości i sic szczyt. Po tym zabiegu znacznie zyskal na dynamice.

Piotrek.

Zgadza się. Jeżeli zeskrobałeś lakier to to jasne może być ewent. żywicą epoxy z maty. 

Aż sprawdzę swojego jak "brudził" ale wiem że był czysty (czarny) jak węgiel na złączu. Ja swój (żeńską część złącza) wzmacniałem tulejką z nierdzewki, podobnie jak robiło Shimano chyba w BM.

Ja tam pamiętam,że przy szlifowaniu różnych blanków im wolniejszy moduł tym kolor zebranego materiału ciemniejszy...to ,że swędzi jak po kontakcie z watą szklaną to norma,też tak miałem w kilku kijach,po prostu włókna w macie blanku są dłuższe i grubsze i nie ścierają się na proszek po obróbce ścierniwem.Jeśli blank będzie posiadał włókno szklane to na pewno będzie ono w rdzeniu,a nie na zewnątrz.

• 4 tygodnie później...