filser Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Wklejka mikado 2.85m do 10g kij rozebrany całkowicie zostal oskrobany i wtarty nowy lakier plus polerka, przelotki minima tich match od 16 do 3w i sic plgst, uchwyt fuji ips długość dolnika 27cm. Wiem wielu powie przerabiać mikado jest sens ,,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Wizualnie bomba :-)Aż szkoda że ja swojego Mikusia puściłem w świat.Dał bym swojego na takie przebranko ale cóż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Piotrek elegancko...bardzo ''zgrabny'' kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dziękuje myślę że wizualnie będzie sie podobał właścicielowi bo uzytkowo rękojeść wygodna i dobrze dopasowana do dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Wizualnie bomba :-)Aż szkoda że ja swojego Mikusia puściłem w świat.Dał bym swojego na takie przebrankoale cóż ...No nie wiem czy taka bomba , elementy korka bardzo źle spasowane (miejsca uchwyt-część dorabiana oraz kapsel-dolnik ) fore bulwiasty ale zawsze można powiedzieć że to zamierzone bo pasuje do kształtu dłoni .Pomysł na kij bardzo fajny ,wykonanie średnie Kształt rękojeści nie ma jakiejś spójności i przez to złe dopasowanie jest zaburzona linia . Edytowane 5 Grudnia 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) No nie wiem czy taka bomba , elementy korka bardzo źle spasowane (miejsca uchwyt-część dorabiana oraz kapsel-dolnik ) fore bulwiasty ale zawsze można powiedzieć że to zamierzone bo pasuje do kształtu dłoni .Pomysł na kij bardzo fajny ,wykonanie średnie Kształt rękojeści nie ma jakiejś spójności i przez to złe dopasowanie jest zaburzona linia . Oj tam, nie jest tak kiepsko z tym wykonaniem. Jedyne do czego bym się czepił, to metalowo gumowa dupka- nie neguje właściwości taktycznych ale wizualnie nie pasuje mi za czorta do całości dolnika .Jeżeli są jakieś drobne niedociągnięcia to moje niewprawne oko nie jest w stanie ich wyłapać. Ogólnie fajny projekt. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez ark70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 O wygodzie nie dyskutuję, więc jak leży ci dobrze,- to nie ma tematu.Jeśli Ci się tak podoba,- to także nie ma tematu.Ale jakbyś celował w jakieś tam kanony eronomi to....Odwrócony IPS jest wygodny z układzie trzymania 2-3 ale wówczas dużo bardziej wygodny i pasujący do całości jest króciutki i stożkowy fore.Gala na końcu wygląda jak kwiatek do kożucha bo rear ma swoje zakończenie a gała jakby powtarza zakończenie na dodatek w nie spujnym stylu, jakby była przyklejona do gotowej już wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Porównując wcześniejsze prace kolegi to ta jest raczej średnia ,dla mnie BOMBA jest stronę wcześniej ,renowacja Saurus Boron Black Fine , w którym widać estetycznie wykonany i dopracowany projekcik . W tym projekcie odwrócony IPS to niełatwy sprawa bo trzeba dużo kombinować aby uchwyt doskonale "siedział" a połączenie a raczej przedłużenie korka aby wkomponować go w pełną rękojeść nie jest też takie proste . Dodatkowo sprawa korka na KDPSie to też trudne zagadnienie bo to "bulwiaste" które widzimy ma około 2mm grubości ścianki ,więc "cienka sprawa" i autor poradził sobie średnio . Myślę że następny projekt na odwróconym IPSie będzie bardziej dopracowany Bardzo lubię ten uchwyt , moja pierwsza "hand made" była na tym uchwycie i wiem że wtedy nie było łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Dzięki koledzy za opinie (wszystkie) co motywuje do pracy i oto chodzi ips odwrócony takie było założenie, gała też choć może nie pasuje do całości ale liczy się też funkcjonalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) kolejny kijek zrobiony z nudów i z tego co było pod ręką, jest to mocna wklejka na blanku team dragon moc 17lb ,198cm ,została wklejona wklejka węglowa,przelotkinn nn.uchwyt połączenie fuji ips z drewnem i alu pierścieniami.Blank oskrobany polakierowany na kolor ciemna wiśnia wpadająca w śliwkę ,omotki burgund . korek grubo mielony natural.Wyszedł fajny kijek pod gume czy koguta na pływadło. Edytowane 16 Grudnia 2015 przez filser 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 i 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 kolejny kijek zrobiony z nudów i z tego co było pod ręką, jest to mocna wklejka na blanku team dragon moc 17lb ,198cm ,została wklejona wklejka węglowa,przelotkinn nn.uchwyt połączenie fuji ips z drewnem i alu pierścieniami.Blank oskrobany polakierowany na kolor ciemna wiśnia wpadająca w śliwkę ,omotki burgund . korek grubo mielony natural.Wyszedł fajny kijek pod góme czy koguta na pływadło. Ladne wykonanie, bardzo fajnie kolorystycznie sie zgralo. Jedno ale... 'pod gume' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 oj tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ale generalnie wedka bardzo mi sie podoba Uchwyt z insertem i ten butt cup, robiles, czy da sie gdzies kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Super Ci wyszedł ten kijek...nudy często to bardzo dobra rzecz .A ''przekonstrułowanie'' ips-a swietne...jak się domyślam wkleiłeś dopasowane do uchwytu drewienko i następnie przetoczyłeś całość +dodane pierścionki.Do tego kija pasuje jak ulał jakiś starszy ''klasyczny'' kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Gałka ì uchwyt robiona własnoręcznie , trochę zabawy było z uchwytem toczenie, frezowanie i lakier kilka warstw i papier 2000 na koniec polerka błyszczy się jak psu j,,,,,,, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Gałka ì uchwyt robiona własnoręcznie , trochę zabawy było z uchwytem toczenie, frezowanie i lakier kilka warstw i papier 2000 na koniec polerka błyszczy się jak psu j,,,,,,, Swietna robota, wyszlo naprawde bardzo ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Uwielbiam taki korek aglomerowany... Masz namiar gdzie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Uwielbiam taki korek aglomerowany... Masz namiar gdzie można kupić? Na ebay Tomek nie patrzyles? Tak chyba mieli z tego co pamietam, w paczkach po 100 sztuk ringow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Tomek ile tego trzeba może pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Gałka ì uchwyt robiona własnoręcznie , trochę zabawy było z uchwytem toczenie, frezowanie i lakier kilka warstw i papier 2000 na koniec polerka błyszczy się jak psu j,,,,,,,Kurde ..a jak wody dostanie kilka razy to się nie rozsypie? Szkoda by było .. taki ładny jest. Tylko jak z praktycznym użytkowaniem .. kilka razy oprzesz, położysz na jakimś kamieniu i się porysuje ;/Nie lepiej to było gdzieś wcześniej wystabilizować? czy to stabilizowane było już obrabiane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) kolejny kijek zrobiony z nudów i z tego co było pod ręką, jest to mocna wklejka na blanku team dragon moc 17lb ,198cm ,została wklejona wklejka węglowa,przelotkinn nn.uchwyt połączenie fuji ips z drewnem i alu pierścieniami.Blank oskrobany polakierowany na kolor ciemna wiśnia wpadająca w śliwkę ,omotki burgund . korek grubo mielony natural.Wyszedł fajny kijek pod gume czy koguta na pływadło.Piękne zestawienie kolorów-rewelacja-taki styl ,,vintage,, ! Do pełni szczęścia jednak mielonkę zastąpiłbym floorem lub przynajmniej extra grade Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Piokowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 napiszesz jak lakierowałeś blank , robiłeś wcierkę z lakieru do omotek z pigmentem czy w inny sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Na ebay Tomek nie patrzyles? Tak chyba mieli z tego co pamietam, w paczkach po 100 sztuk ringow Chodzi mi o taki jak był w BRC kiedyś . Gotowe walce o spoistej strukturze zewnętrznej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 lakierowałem pistoletem lakierem akrylowym z pigmentem potem papier 2000 i polerka fareklą g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi