atb69 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Posiadam Stelle 2500SDH z 98r i chciałem ją stuningować optycznie, mechanicznie jest tip top. I tu pytanie. Czy w PL można zakupić jakieś części tuningowe? Szpulki, knoby, itp. Może jakieś pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Ciężko będzie tu coś tunningować. Oryginalnych części zamiennych (nowych) już nie dostaniesz. Można jedynie szukać używek, i to raczej na jebaju, niż w Polandi. Chociaż jakiś czas temu były na forum jakieś elementy do 98. Chyba Hasior sprzedawał coś. Zamienników z Yumeyi czy innych firm tunningowych do 98 raczej nie ma. Jedynie co, to knob możesz w miarę prosty sposób dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Tak czułem, że tak będzie. Jedynie co pozostaje to jechać w orginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Mike's Reel Repair (drożej) i eReplacementparts (taniej) coś jeszcze mają w swojej ofercie do tych kręćków,ja kilka rzeczy wyłuskałem . Edytowane 21 Grudnia 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Tak czułem, że tak będzie. Jedynie co pozostaje to jechać w orginale Oryginał jest bardzo dobry i w zasadzie nie ma potrzeby bawić się w coś więcej. Po ew.tuningu i tak nie nałowisz więcej rybek. PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Oryginał jest bardzo dobry i w zasadzie nie ma potrzeby bawić się w coś więcej. Po ew.tuningu i tak nie nałowisz więcej rybek. PozdrawiamJózef LeśniakZgadzam się Ale coś bym jednak zmienił, może dla własnego ego, może chce mieć coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgadzam się Ale coś bym jednak zmienił, może dla własnego ego, może chce mieć coś innego Rozumiem, trudno będzie,ale jak ktoś szuka to zawsze znajdzie.Te własne "ego" doskonale rozumiem,mi też nigdy nie odpowiadały gotowe fabryczne wędziska. Kołowrotki to zupełnie inny klimat. PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Posiadam Stelle 2500SDH z 98r i chciałem ją stuningować optycznie, mechanicznie jest tip top. I tu pytanie. Czy w PL można zakupić jakieś części tuningowe? Szpulki, knoby, itp. Może jakieś pomysły. Jak byś chciał poeksperymentować z kolorami dupek,to są one zamienne z Sustainem FB,Twin Powerem F/98 (złote lub w kolorze tytanu,tak samo,jak w Stelli 98 JDM-tu również osłona rotora-kolor tytan),Stellą Millennium (tutaj też osłona rotora podejdzie,jest w kolorze tytanu).Jest jeden problem-znaleźć części to masakra,wiem to,bo kumpel walczył z Mileną i w końcu wydłubał coś z Ebaya,ale stan nie jest rewelacyjny,wiadomo-używka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) A może poprostu przemalować niektóre elementy tj. szyld na rotorze, dupka, , cała korbka, knoby (o ile są z twardego tworzywa), dystans na trzpieniu korbki, dźwignia kabłąka.Wybór kolorów- przeogromny!!!Osobiście praktykowałem malowanie tych elementów z bardzo pozytywnym skutkiem. :-)Troche pracy papierem, odtłuszczenie, podkład i kolor właściwy.Mnie się bardzo podoba. :-) Edytowane 25 Grudnia 2014 przez Arek X 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Jak dla mnie perwersja. ale ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo07 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Ultegra kolegi Arka dostała nowego blasku Oby to przełożyło się na wyniki Wesołych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) W sumie "budę" też można przelakierować,ale nie można tego robić w nieskończoność,bo przy większej liczbie warstw lakieru będą się zatracać kształty na przetłoczeniach itp.Potem już zostaje piaskowanie,ewentualnie chemia (wiadomo-buda metalowa).No i lepiej sprayem tego nie robić,bo to nie jest zbyt precyzyjne narzędzie do takich celów . Edytowane 25 Grudnia 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Może to i perwersja, ale ja estetą troche jestem.Lubie pokombinować.Średnio podobały mi się porysowane elementy, a oczojebny kolor też nie dla mnie :-)Lakier to grubość raptem setne milimetra.Więc o ,,niknięciu" przetłoczeń nie ma mowy.Kilka warstw w odstępach czasowych i jest malina!A zdjęcie lakieru?WD-40 i po kolorze, nie uszkadzając tworzywa z którego jest zdziełany element- mówie tu o elementach które ja malowałem czyli szyldy rotora, na dupce, korby i ich knoby, pokrętła hamulca, szpule zgrafitu.Ja używam tylko farb w sprayu i jest to moim zdaniem precyzyjne narzędzie wystarczające do moich celów. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 A zdjęcie lakieru?WD-40 i po kolorze, nie uszkadzając tworzywa z którego jest zdziełany element- mówie tu o elementach które ja malowałem czyli szyldy rotora, na dupce, korby i ich knoby, pokrętła hamulca, szpule zgrafitu. WD-40 zmywa lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Wybacz, nie WD-40 a Penetrant, choć właściwości takie same.Ten środek zmywa farbe nie pokrytą bezbarwnym.U mnie tak było jak przemalowywałem z czarnego w złoty.Troche szmatką nasączoną tym specyfikiem sobie pomagałem. I powoli poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Arku jesteś wielki.To się nazywa dbałość o estetykę sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Dzięki Józku za krzepkie słowa:-)To efekty wcześniejszej pasji- autka marki Honda.Tam też dbałem jak mogłem.Kilka elementów silnika, hamulcy, zawieszenia uległo zmianie kształtu i koloru :-)Malowanie tak małych elementów jak w kołowrotku wymaga nie małej dokładności, uwagi. Kwestia doboru odpowiedniej farby i przygotowania podłoża.Ale jak to się mówi- dla chcącego nic trudnego :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Pomimo tego co zobaczyłem to pozostawię jednak tą Stellkę w oryginale, niemam potrzeby malowania, jest idealna, niema nawet jednej małej ryski. Jedynie co to pewnie knoby wymienię. Dzięki za wpisy w wątku. Wszystkiego naj w nowym roku dla wszystkich zaglądających. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi