rapa10 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Witam poszukuję opinii na temat kijka jak w temacie może ktoś z kolegów takiego używa pytanie dotyczy z jakimi przynętami sobie poradzi głównie będę łowił na Wiśle i Bugu i czy jest wart swojej ceny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 witam,ponawiam pytanie kolegi,jaka akcja itp.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ACDC Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Witam, Szukam jakiegoś kijka pod bolenia, który miałby też spełniać rolę uniwersału rzecznego, a więc żeby obsłużył też mniejsze przynęty (kleń). Wędka łowić będzie głównie na Królowej Wiśle z jej pięknych brzegów. Przynęty to głównie wobki do 12 gr. Wpadł mi w oko Konger Equs Contact 7-23 do wyrwania za 4 stówki, niestety praktycznie brak opinii w necie na temat tego kijka. Czy ktoś z Was ma z nim jakieś doświadczenie? Zastanawiam się czy warto wydać więcej na Equs'a czy też brać sprawdzonego i polecanego przez wielu Kongera WCH Turbo 7-21. Chyba, że macie jakieś inne pomysły - za wszystkie rady będę wdzięczny. Budżet tak do 500, ale chętniej 400, bo na dniach czeka mnie też wymiana kręciołka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Ja mam 2,75. Fajny kijek, chociaż już teraz rzadziej na niego łowię, bo częściej łowię z łodzi na krótsze kije. Ma dość delikatny szczyt, ale sporo mocy w dolniku. Kiedyś wyjąłem nocnego sandacza 85 cm i bez problemów dał radę. Do kleni powinien się nadać, bo ma taką ciepłą akcję. Oczywiście wyłączając łowienie na paprochy. Dość długo pełnił u mnie rolę uniwersała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ACDC Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Dzięki za informację. 275 - jakaś starsza seria? Teraz Konger w ofercie ma Contact'a 245, 270 i 300. Coraz bardziej myślę jednak nad Turbo z nowej serii World Champion II. Ktoś z Kolegów machał nowymi Championami? Cena sporo większa od starszej serii, nie mówiąc już o niezbyt udanej WRX, ale za to sporo lepsze komponenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Odświeżam temat. Właśnie czeka mnie zakup nowego kija tzw. "rzecznego uniwersała". Niestety przez moją nieuwagę złamałem dotychczasowego - Dragon Millenium Super Fast 2,85 i szukam czegoś podobnego co obsłuży małe wobki pod klenia/jazia ale także w razie potrzeby pozwoli rzucić 7cm gumą z 10-12g główką lub wobkiem pod bolenia. Obecnie lukę po Milleniaku wypełnia mi Fiume Arsenal 2,7 do 18 g. Super pod klenia/jazia ale jeżeli przyjdzie mi machnąć czymś boleniowym to raczej nie podoła. Nie chcę w tym momencie inwestować w kij z pracowni bo wędka będzie służyła do połowów z brzegu głównie na Wiśle, gzie w trakcie przedzierania się przez krzaki łatwo o uszkodzenie. Od kilku tygodni wertuję opinie w necie i mam coraz większe wątpliwości. Zastanawiam się nad dwoma wędkami z oferty Kongera: Equs Contact 7-23g oraz World Champion II Turbo 7-21g. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi kijkami? Co polecacie? Zastanawiam się także nad długością: 2,7 czy 3,00? A może polecicie jakiś inny model o tych parametrach i cenie do około 400 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pranagal Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Bez zastanawiania z tych dwóch polecam ci Equs Contact 7-23g, czuły szczyt fajnie czuć pstryknięcia i posiada bardzo mocny dół.Najbardziej polecam ci diaflexa, czemu, mocny, bardzo czuły, świetnie trzyma rybę, z zacięciem z dużego dystansu niema najmniejszego problemu, uzbrojony w w przelotki Fuji Alconite i uchwyt Fuji.Oczywiście mówię o starszej wersji nie tej obecnej z serwisu alledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Allegro klepie Equsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Najbardziej polecam ci diaflexa, czemu, mocny, bardzo czuły, świetnie trzyma rybę, z zacięciem z dużego dystansu niema najmniejszego problemu, uzbrojony w w przelotki Fuji Alconite i uchwyt Fuji. Rozbawił mnie do łez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Odkopię temat, szukam więcej opinii na temat wędki Konger Equs Contact 300 7-23. Czy ktoś używa, mam zamiar przeznaczyć ją do polowania na bolki jednak bardzo mało informacji na tematy tych wędzisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Ja mam, ale długość 2,7. Wyjechały na nią sandacze ok. 85 cm z Wisły. Na bolki też się nada pod warunkiem stosowania przynęt z odpowiedniego zakresu wagowego. Mocy przy holu nie powinno zabraknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Jaka kij ma akcje ? Jak pracuje na rybie. Zastanawiam się jeszcze nad diaflexem 295 do 22 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1982 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 moze savage gear custom coastal 7-23g (274 cm), ponoc udana konstrukcja. Jak dla mnie idealnie gdyby mial te 3 metry no ale coz, nie mozna miec wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Ja mam salto 300 do 18g (ale się skróciło o jakies 3 cm) -na sprzedaż.Bolki z tego na Wisłoku, Sani i Wiśle ogarniałem az miło. Kwestia doboru odpowiednich przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) Mam ten kijek (Equs do 23gram). Kupiłem go z myślą o boleniach i jak dla mnie bardzo odpowiada. Ładnie się gnie, a pary mu nie brakuje. W stojącej wodzie dawał radę szczupakom +-80cm. W internetach są filmiki jak gość łowi sporo boleni (i to sporych rozmiarowo) tylko że długość 300cm. Na plus jest to że kij ma dwa pokrowce, miękki szmaciany i dodatkowo sztywny (no niech będzię że półsztywny) Wędkarski.com trafiłem jakiśczas temu na promo i wyszło niecałe 400zł Edytowane 22 Marca 2018 przez fred88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Jaka kij ma akcje ? Jak pracuje na rybie. Zastanawiam się jeszcze nad diaflexem 295 do 22 gramAkcja szybka, ale ciepła- kij ładnie trzyma ryby. Mocy w dolniku sporo, szczytówka delikatna. Jak dla mnie bardzo uniwersalna wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Da si porównać Konger Wędka Equs Contact 270/9-23g z SG Parabellum 279 do 23g. (pierwsze modele).Zależy mi na kiju o pełnym ugięciu. "Zastanawiam się jeszcze nad diaflexem 295 do 22 gram"Są filmiki na youtubie jak Pan łowi nim bolenie, fajny kij jak każdy Diaflex, jednak ja szukam kija o pełnym ugięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 O poziomie ugięcia kija decyduje wielkość ryby i/lub poziom dokręcenia hamulca w kołowrotku. Chyba musisz określić przy jakich rybach ma się giąć tak jak sobie założyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 nie wiem jak konger ale SG parrabelum 2,79m 7-23g mam i polecam, dość szybki parabolik, przy łowieniu z dużych odległości warto mieć plecionkę wtedy nie ma problemu z zacięciem, używam go do bolków i kleni ale i przypadkowe sandacze zdarzało mi się na nim wyciągać zapięte za "skórkę ", łowie na średniej nizinnej rzece;pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Gary, a nie chcesz sprzedać? :-Dszukam i już ciężko z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michciu.96 Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 (edytowane) Cześć a co polecicie bardziej?Konger Equs Salto 275-18g czy Team Dragon Z series 275cm 4-18cw Edytowane 14 Maja 2019 przez Michciu.96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi