godski Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Ciekawostka. Gaszę światło w magazynku wędkarskim a tam coś mi świeci w ciemności . Ki diabeł, mówię i podchodzę sprawdzić.Okazuje się , że tytułowy bohater świeci w ciemności. Trzeba będzie kiedyś nocą wypróbować.Które z jerków Salmo jeszcze świecą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Perch 12 SDR "flagowiec", także świeci i wabi szczupaki w ciemnościach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 wobki z oznaczeniem LUMINESCENT. maja w swojej nazwie taki dodatek... kiedy byly a'la plotki, massy, zippery i nie pamietam co jeszcze. ale co jest w aktualnej ofercie to nie wiem... bo ostatnio jakos .. tylko jeden wobek z tej firmy mi najbardziej pasuje pod lowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 <...> ostatnio jakos .. tylko jeden wobek z tej firmy mi najbardziej pasuje pod lowienie jaki, jaki, pooowiedz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 wobki z oznaczeniem LUMINESCENT. maja w swojej nazwie taki dodatek... kiedy byly a'la plotki, massy, zippery i nie pamietam co jeszcze. ale co jest w aktualnej ofercie to nie wiem... bo ostatnio jakos .. tylko jeden wobek z tej firmy mi najbardziej pasuje pod lowienie Dziękuje. Już poszukałem. Zipper, Chuby, Maas , Perch , Whacky i Hornet występuje w świecącej wersji. Szkoda, że tak mało. A Maasa wypróbuje po zmierzchu. Fajnie to musi na wodzie wygladać w kompletnej ciemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jeszcze małe pytanko. Wie ktoś może jak dużą trwałość ma ta świecąca powłoka? Ile lat działa? 5-10-15 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 To ty nie zerwiesz go przez 5 -10 lub15lat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Gruuuuubo łowię. I jestem specem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedi Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam!!!Z świecących to posiadam horneta 6 i dużego ( nie pamiętam rozmiaru) bullheada sdr,mają już na pewno ponad 5 lat i nadal farba świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 A czy to świecenie jest skuteczne na brania czy nie? Czy znów padnie odpowiedź, że to zależy;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 to zalezy ale zapytaj sie tych tutaj, bo wyglada na to, ze im najwyrazniej pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 To w ogole legalne w PL? 3.4. Ponadto wędkarzowi nie wolno:j/ stosować sztucznego światła, służącego lokalizowaniu bądź zwabianiu ryb, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Nie no wobki Rapala UV czy Salmo Luminescent chyba nie są zabronione? Ciekawie co na to by społecznik zrobił gdyby zobaczył kogoś spinningującego w nocy dużym wobkiem tego typu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 sztuczne swiatlo - jestsluzace do wabiania ryb - jest takze jakis nadgorliwy raczej by sie czepil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 W tym roku padały szczupaki normalnie z nocnego spiningu na nieświecące wabiki. Jest misja - na wiosnę trzeba przetestować czy będzie jakaś różnica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 A czy ta farba świeci cały czas? Nie chce mi się wierzyć. A może tylko krótko po naświetleniu jak w gumach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Po naświetleniu. Jak długo - nie wiem ale popróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ta w Mas'ie raczej długo, daleko dłużej niż w Meppsach. Żeby to coś dawało nie zauważyłem, ale i prób niewiele. A z polskim regulaminem to chyba trochę na bakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Są takie farbki bezbarwne. Malujesz gwiazdki na ścianie i ich w dzień nie widać ale jak zgasisz światło to pięknie świecą. Ja mam amerykańskiego gloosa i jak wychodzę z warsztatu to świeci jak lampka i to przez pojemnik. Polecam bo miszają się zlakierami. Tak naprawdę takie wobki sprawdzają się w słoneczną pogodę podczas głębokiego trolingu. Latarka ciężko je w nocy naświetlić. Musi być przynajmniej mocny ledowy halogen. Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi