robbox4 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Witam, orientuje sie ktoś z czego jest robione głowne kółko zębata w ANTARES DC7 model 2006-2007? Stare się normalnie utleniło. Materiał jakis dziwny, bo jest niesamowicie lekki. 5,5g waży. I może ktoś wie czy nowe zamienne są z tego samego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Robert zaglądnij tu , wygląda na to że te kołowrotki maja tendencje do utleniania się http://alantani.com/index.php?topic=6024.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 To widziałem, ale porównując tamtą sztukę do mojej to u mnie jest wszystko perfekcyjne oprócz kółka i osi głównej (połowa jednego zwoju jest zjedzona). Nie są to jakieś drogie elementy, ale jak są z tego samego materiału to ryzyko że po kolejnych 8 latach znowu padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Te wżery z linku powyżej to jakaś masakra, w kwasie tego antaresa maczał???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrok Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 O jezu a juz mialem kupic antka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 To widziałem, ale porównując tamtą sztukę do mojej to u mnie jest wszystko perfekcyjne oprócz kółka i osi głównej (połowa jednego zwoju jest zjedzona). Nie są to jakieś drogie elementy, ale jak są z tego samego materiału to ryzyko że po kolejnych 8 latach znowu padnie Mozesz zrobic jakies foty i wrzucic na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 kup przekładnię z Curado 200. Problem będziesz mieć z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Po 8 latach tak czy owak padnie, a na linku p. Mariusza to prawdziwa ocetowa masakra Wlozilem przekladnie z 201 curadziaka przed 2 czy 3 lata, prawda stan oczymalem nie zupelnie "0"-wy ale OK. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez piatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Już zamówiłem sobie odpowiednie części. Mimo wszystko zostanę przy oryginale. Pytałem kolegi @Mefisto, ale czas oczekiwania był masakrycznie długi, więc zamówiłem sobie sam, ceny dosyć niskie więc kupiłem wszystkie kółka które razem współpracowały oraz nową ośkę. Łożyska i tak miałem nowe więc praktycznie zostanie tylko stara obudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) O jezu a juz mialem kupic antka!cytuje z zalinkowanego posta:"weekly saltwater lure casting for 2 years"i tak wygląda dobrze. słona woda zabija wszystko (mam na myśli wodę słoną a nie słonawą jak w bałtyku)w polskich warunkach nie bedziesz w stanie doprowadzić antka do takiego stanu.pozdrówka Edytowane 26 Grudnia 2014 przez peresada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Z tego co się orientuję to te ANTARESY DC7 mają bardzo słaba przekładnię.. Producent żeby obniżyć hałas , drgania przekładni wpadł na wspaniały pomysł i wpakował przekładnię o drobnych ząbkach. Praca za pewne maślana i cicha , ale ile wytrzyma taki młynek 1/3 sezonu? Tak samo te przekładnie z aluminium lotniczego .. aluminium to aluminium nie dość że się ściera to i utlenia .. Wole jaki mi multik waży nawet i te 300gr i harczy ale wytrzyma parę sezonów ostrego katowania niż maślaną pracę na 1/3 sezonu za 2tysie zł.. Mosiężna gruba przekładnia z wielkimi zębiskami to jest podstawa .. I gdyby ten antares miał taką to może i bym pomyślał o nim, ale już na początku nie spodobały mi się te małe ząbki . To nie jest wina słonej wody jak przekładnia pada . Nie pierwsza opinia, którą czytam że przekładnia w antaresie nie wytrzymała. Pozdrawiam.. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez darkonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Przekładnia Antares 19 i z nią związany czesty problem widoczny na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Wymiana kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 To tera ja się pytam- za co się płaci taki gruby hajs w multiku którego zęby kruszą się jak posypka szarlotki??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Płacimy za maślaną pracę, za wizję konstruktora i przede wszystkim za wielkie logo "S". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Maślana praca przez ile, miesiąc, dwa?No może rok bo jak kręci w fotelu to mniej dostaje w pupe????.I niby taka legendarna trwałość multików z tamtych czasów, gdzie ona teraz jest? Pod logiem S są jeszcze konstrukcje ilekroć tańsze którym takie uszczerbki na zdrowiu się nie zdarzają???????????? no ale ja wiem, chodzi o prestiż nad wodą i wśród kolegów???? gdzie to łowienie ryb zawędrowało w tych czasach. Edytowane 25 Listopada 2020 przez Wiesiek2602 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Uszkodzenie chyba nie wystąpiło samo z siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Super, domyślam się.A o jakich parametrach piszesz?Co ten DC7 takiego ma co nie mają o wiele tańsze, uświadom mnie proszę.Fakt jedno ma na bank- szyako padające bebebhy, nigdzie wcześniej mie spotkane?Czy jdszcze są inne topowe multiki z bebechamy gufnolitowymi?????Co do reszty to o ile masz porównanie, bo jak możesz je mieć skoro dla Ciebie tanie jest fu ble i . Mam rację? Edytowane 25 Listopada 2020 przez Wiesiek2602 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Wyszła największa "zaleta" micro modul-a. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Wyszła największa "zaleta" micro modul-a.Faktycznie, jak tylko te drobne ząbki zagościły w młynkach i multikach Shimano to odpuściłem sobie tą firmę. Wolę ciut głośniej i mniej maślanie ale trwalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Częstym błędem jest kręcenie korbką bez szpuli (osi) w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Pinion w nowych shimano jest obustronnie podparty łożyskami wię niema to znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Więc jaka była przyczyną uszkodzenia? Pytam z ciekawości, nie czepiam się. Nie chcę popełnić takiego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Trzeba było by się spytać użytkownika jak użytkował i jak to się objawiło. Wyglada na wyłamanie zęba: przeciążenie przekładniki lub coś wpadło między zęby przekładni.Ponadto trzeba wiedzieć, że przy micromodule, gdy występuje szybkie wycieranie się przekładni (duże obciążenia i niewłaściwy smar lub jego brak) następuje pocienienie grubości zęba, więc i zmniejszenie jego wytrzymałości. Edytowane 25 Listopada 2020 przez ms80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Oto przyczyna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi