Skocz do zawartości
  • 0

BOLEŃ WARTY - SPOTKANIE FORUMOWICZÓW JERKBAIT.PL - 5.09.2009 PUSZCZYKOWO

admin

Pytanie

Witam,

W dniu 5.09.2009 (sobota) organizujemy jednodniowe spotkanie Boleń Warty. Tym razem spotykamy się nad rzeką Warta na terenie Wielkopolskiego Parku Narodowego. Celem naszej wyprawy jest tytułowy boleń. Jednak oprócz bolenia odcinek obfituje i w inne gatunki. Serdecznie zapraszam forumowiczów jerkbait.pl na nasze spotkanie. Naszymi przewodnikami będą - Tofik oraz Michał i Tomek z ArtRod, którym sedcznie dziękuję za chęć podjęcia się tego trudnego i odpowiedzialnego zadania.

Termin spotkania: 05.09.2009

Godzina zbiórki: 7.00 (czekamy studencki kwadrans)

Miejsce zbiórki: Puszczykowo - stacja kolejowa, na jej tyłach (parking) http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Puszczykowo&Sub mit=Szukaj&long=16.8732416&lat=52.2946436&type=2 &scale=2

Koszt: Spotkanie jest bezpłatne

Wyżywienie: Wyżywienie we własnym zakresie.

Ubezpieczenie: Ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków - we własnym zakresie.

Zezwolenie PZW: wykupione składki na okręg wielkopolski

Telefon kontaktowy: podam niebawem

Dojazd: PKP -> stacja Puszczykowo

Plan spotkania:

7.00 - zbiórka

7.15 - wyruszamy nad wodę -> raczej pieszo, ew. część osób pojedzie z przewodnikiem w dół, w górę rzeki

7.30 - omówinie odcinka rzeki, technik łowienia, skutecznych przynęt

7.50 - wspólne zdjęcie pamiątkowe

8.00 - łowimy

13.00 (do ustalenia podczas naszego porannego spotkania) - ognisko oraz wspólne rozmowy o wędkarstwie

14.00/15.00 - łowimy dalej do zmroku

Wszyscy chętni, którzy przybędą na spotkanie proszeni są o wipsywanie się w poniższym wątku. Ułatwi nam to w przygotowaniach oraz przeprowadzeniu poszczególnych etapów spotkania.

Pozdrawiam

Remek

Lokalizacja w stosunku do Poznania

o1.jpg

o2.jpg

o3.jpg

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

dziś z @JAZ-em i @miratem zrobiliśmy mały rekonesans w miejscu gdzie spotkamy się za tydzień.mamy kawał wody do przerobienia więc miejscówek starczy dla każdego :D presja grunciarzy mniejsza niż się spodziewałem a spiningisty nie widzieliśmy żadnego :o niestety od 8 - 10 na wodzie cisza(oprócz małych szczupaków), sytuacja zaczęła się poprawiać po 10 i ryby(bolenie) zaczęły się pokazywać więc zapowiada się że może uda się połowić. brzeg: łatwo dostępne główki (5-7w rzędzie) na przemian z prostkami o charakterze piaszczysto-trawiastym. woda raczej średnio głęboka ok 2m .nad wodą się nie pogubimy ponieważ wzdłuż całego odcinka biegnie leśna droga rowerowa zarówno w dół jak i w górę od miejsca planowanego ogniska. w zasadzie wystarczą kalosze do kolan ale ze względu na poranną rosę dobrym rozwiązaniem będą wodery :D poniżej mała mapka i kilka zdjęć znad wody. pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam do uczestnictwa- tofik

post-720-1348914448,9015_thumb.jpg

post-720-1348914448,9605_thumb.jpg

• 0

Żeby lepiej odnaleź to miejsce, to proponuję skorzystanie z linku (google mapy): http://maps.google.com/maps?client=opera&q=google&oe =utf-8&ie=UTF8&hl=pl&ll=52.292601,16.876137& spn=0.006247,0.013776&z=16

Można pomniejszać, żeby było łatwiej to zapamiętać (ja sam się gubię, a przecież byłem w tym miejscu :lol: ).

• 0

Szpiegu, ale główki są (to coś po prawej stronie :lol: ) . No na pewno jest różnica przelewy, warkocze, szybkość nurtu, ale to Warta. To jest odcinek w dół (prostka za zakrętem). Ja miałem chlapnięcie szczupaczka na napływie i wyjście bolka w warkoczu. Mirek (na zdjęciu) miał przy nogach ładne zagonienie drobnicy przez bolaska na napływie - coś się dzieje, tylko że my byliśmy tam przez 30min tak do 11.00, a właśnie wtedy zaczynało się coś dziać.

post-1380-1348914449,5577_thumb.jpg

• 0

jakaś ta Warta mało Odrzańska :D

Grzechu i teraz chyba rozumiesz dlaczego ja taki zamotany jestem nad Odrą. u was główki są dłuższe niż u nas rzeka ma szerokości :lol: a to wychodzenie na szczyty to juz obciążenie genetyczne ,po prostu na moim odcinku prawie zawsze z jednej głowki rzucam na przelew nastepnej :huh: