Skocz do zawartości
  • 0

BOLEŃ WARTY - SPOTKANIE FORUMOWICZÓW JERKBAIT.PL - 5.09.2009 PUSZCZYKOWO

admin

Pytanie

Witam,

W dniu 5.09.2009 (sobota) organizujemy jednodniowe spotkanie Boleń Warty. Tym razem spotykamy się nad rzeką Warta na terenie Wielkopolskiego Parku Narodowego. Celem naszej wyprawy jest tytułowy boleń. Jednak oprócz bolenia odcinek obfituje i w inne gatunki. Serdecznie zapraszam forumowiczów jerkbait.pl na nasze spotkanie. Naszymi przewodnikami będą - Tofik oraz Michał i Tomek z ArtRod, którym sedcznie dziękuję za chęć podjęcia się tego trudnego i odpowiedzialnego zadania.

Termin spotkania: 05.09.2009

Godzina zbiórki: 7.00 (czekamy studencki kwadrans)

Miejsce zbiórki: Puszczykowo - stacja kolejowa, na jej tyłach (parking) http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Puszczykowo&Sub mit=Szukaj&long=16.8732416&lat=52.2946436&type=2 &scale=2

Koszt: Spotkanie jest bezpłatne

Wyżywienie: Wyżywienie we własnym zakresie.

Ubezpieczenie: Ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków - we własnym zakresie.

Zezwolenie PZW: wykupione składki na okręg wielkopolski

Telefon kontaktowy: podam niebawem

Dojazd: PKP -> stacja Puszczykowo

Plan spotkania:

7.00 - zbiórka

7.15 - wyruszamy nad wodę -> raczej pieszo, ew. część osób pojedzie z przewodnikiem w dół, w górę rzeki

7.30 - omówinie odcinka rzeki, technik łowienia, skutecznych przynęt

7.50 - wspólne zdjęcie pamiątkowe

8.00 - łowimy

13.00 (do ustalenia podczas naszego porannego spotkania) - ognisko oraz wspólne rozmowy o wędkarstwie

14.00/15.00 - łowimy dalej do zmroku

Wszyscy chętni, którzy przybędą na spotkanie proszeni są o wipsywanie się w poniższym wątku. Ułatwi nam to w przygotowaniach oraz przeprowadzeniu poszczególnych etapów spotkania.

Pozdrawiam

Remek

Lokalizacja w stosunku do Poznania

o1.jpg

o2.jpg

o3.jpg

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziękuję wszystkim za spotkanie. Było jak zwykle, czyli tak jak trzeba. Do zobaczenia następnym razem :D.

PS Do domu udało mi się dotrzeć jeszcze wczoraj (23.45), choć deszcz za Warszawą dwa razy starał mi się zalać przednią szybę dokumentnie...

• 0

@jerzy padło wiele ciekawych zdjęć, wymian doświadczeń i kilka przynęt na dnie rzeki :lol: z rybami nie było najgorzej. byłem na kilku zlotach 3dniowych na których nie było więcej ryb niż wczoraj, biorąc pod uwagę pogodę to uważam że wyniki nie były złe, może ryby nie były wielkie ale udało się kilka złowić.

najciekawsze było to że w tak małym gronie znalazło się aż 5 osób które różnymi metodami wykonują woblery, posłuchać ich spostrzeżeń na temat tych przynęt to bezcenne doświadczenie. już w pierwszych minutach zlotu @lesiewicz udowodnił skuteczność swoich boleniówek a jego łamańce naprawdę wykonane są perfekcyjnie. przynęty @woblera-w1 również dały kilka rybek :o

o przynętach @sławka czy @JAZ-a można napisać już tylko jedno- pełen profesjonalizm B)

@wykrzyknik łowiąc 3 klenie udowodnił że jego ostatnie zdjęcia ryb z Wisły nie były dziełem przypadku a wędkarskich umiejętności, a jego i @włóczykija wytrwałość chyba na zawsze zapadnie w pamięci wszystkich zlotowiczów.

o każdym ze zlotowiczów można by napisać w samych superlatywach, każdy wniósł wiele dobra dla tego spotkania :D

pragnę jeszcze raz podziękować za pomoc @JAZ-owi i @szpiegowi- panowie kawał dobrej roboty B)

• 0

Jeśli to jest zdjęcie z tej plaży, to musieliśmy się minimalnie minąć. Ja schodziłem z wody jakoś ok. 20:15 - wieczornego żerowania w zasadzie nie było..

@Włóczykij, przyjąłeś chyba najlepszą możliwą taktykę. Miałem jedno branie chyba-bolenia (bo na bezstera ze środka), zacięcie puste i spiąłem jednego klenia. Trafiłem dwa mikre szczupaczki i kilkanaście niedużych okonków (większość z jednego miejsca).

Super fotki walki :D

Dziękuję za zorganizowanie zlotu, cieszę się że mogłem Was poznać :mellow:

Do zobaczenia nad wodą!

Pozdrawiam

Grzesiek