Sławek Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 z poliuretanowej pewnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 a nie wiecie może z jakiej pianki wobki wykonuje Siek-m????Jest to piana dwuskładnikowa poliuretanowa kiedys do kupienia w Sarzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toto2 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 A wiecie może czy kupie gdzieś we Wroclawiu pianke nadajaca sie do odlewania woblerow z formy żywicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 A jak robicie formy do sterów??? czym i jak je napełniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musk Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Witam, mam pytanie odnośnie piany na woblery. Czy mógłby mi ktoś podac namiar na zakład/sklep, w którym można ją nabyc? Wiem, że w Zachemie najmniejszą ilośc jaką można kupic to 10l... Chyba że byłby ktoś chętny odsprzedac mi pewną ilośc swojej piany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam! a ile potrzebujesz tej pianki....????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musk Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 wysłałem Ci priva;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Robię zamówienie na piankę do woblerów...czy ktos chce się dołączyć....????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A co to za pianka? Czy ta żywica Feather Lite nadawała by się do odlewania małych wobków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tedi Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Cześc.Przeczytałem cały temat i szczerze mówiąc zgłupiałem od nazw wszystkich tych produktów mógłby mi ktoś podsumowac co ma kupic do zrobienia tych woblerków jaką piankę i żywicę, gips i co tam jeszcze trzeba tylko proszę o podanie nazw jak najtańszych produktów Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Tedi ile woblerów chcesz zrobić? Jeżeli mniej niż 100-200 to sobie odpuść, albo później przyznaj mi rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tedi Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 No właśnie gdzieś tak koło tego nie więcej a dlaczego mam zrezygnowac?Ale mimo wszystko wolałbym teraz zgromadzic materiały a przez zime nie mam co robic to bym sobie rozpoczoł małą produkcję to jak pomożesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Bo tą ilość łatwiej jest wykonać w klasycznej technologii drewnianej. Kiedyś bym w to nie uwierzył ale tak niestety jest. Natomiast przezkoczenie technologii piankowej jest czaso i pracochłonne. Nikt Ci w tym nie pomoże bo jak to przeskoczył to tak łatwo nie odda. Mam nadzieje, że moje słowa odbierzesz jako przestrogę a nie próbę zniechęcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tedi Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Strugania już próbowałem i mi to za bardzo nie wychodziło więc chciałem spróbowac swoich sił w odlewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Mi słabo szło na rowerze, więc od razu wsiadłem na Hondę CBR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Strugania już próbowałem i mi to za bardzo nie wychodziło więc chciałem spróbowac swoich sił w odlewaniu.Struganie to podstawa.A Sławek dobrze Ci radzi że przy 100-200 szt odlewanie to gra nie warta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Struganie jest zaje..te . Rozwija, że tak powiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tedi Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Ale co wam zależy powiedziec mi jakie produkty kupic może jak zobacze ile rzeczy będę musiał zgromadzic to sam zrezygnuje i spróbuje jeszcze raz z drewnem coś pokombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Tedi kup sobie 2 deski balsy starczy ci na 200 wobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Tedi kup sobie 2 deski balsy starczy ci na 200 wobków ---------albo lipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tedi Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 To co jest lepsze balsa czy lipa i do tego jaka grubośc drutu i poliwęglanu na stery? Woblery będą głównie robi takie około 5-7cm.Ja nadal chciałbym poznac nazwy produktów do odlewania wobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Do drewna i tej długości wobkow polecam drut o przekroju 0,8mm i 1 mm. Stery o grubości minimum 1 mm.Co do wobkow odlewania:Potrzebujesz materiału z którego będziesz robić formę. Patrz artykuły również na j.pl.Potrzebujesz pianki poliuretanowej dwuskładnikowej.Potrzebujesz oddzielacza który spowoduje, że pianka nie przyklei się do formy.Potrzebujesz odpowiedniego pomieszczenia w którym będzie minimum 18 stopni celsjusza (taka temperatura jest podawana przez technologów) a z drugiej strony będziesz miał wentylację (najlepiej wyciąg) która nie da Ci się zatruć w trakcie zalewania oparami chemikaliów.Potrzebujesz odpowiedniego ubrania i środków ochrony osobistej. Wszystkie zalecane środki ochrony znajdziesz u producenta piany który w karcie charakterystyki produktu niebezpiecznego wymienia zagrożenia dla zdrowia. Resztę sobie wygooglaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 To co jest lepsze balsa czy lipa i do tego jaka grubośc drutu i poliwęglanu na stery? Woblery będą głównie robi takie około 5-7cm.Ja nadal chciałbym poznac nazwy produktów do odlewania wobków Co do drewna lepsza jest lipa jeśli chodzi o trwałość konstrukcji.W obróbce łatwiejsza jest balsa.Wszytko zależy od tego czy masz zamiar się w to bawić czy z tego żyć.Drewno-zabawaPianka-biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 tedi a co chcesz rovbic duze kalibry tych przynet czy raczej male ?? bialoryb czy zebate drapieżniki ? ps. nie zauważalnym wpisu ja bym szedł w balse jak 5 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tedi Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 No nareszcie jakieś konkrety to się nazywa pomoc dzięki wielkie wzystkim Sławek moje pytania:1.Jaki to materiał na forme trzeba użyc?2.Która z tych pianek jest odpowiednia? http://allegro.pl/pianka-poliuretanowa-do-odlewania-twarda-1 kg-i1270648413.html http://allegro.pl/flex-pianka-montazowa-poliuretanowa-300-ml -i1238261416.html3.Co to za oddzielacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi