michal7709 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam kolegów jak tam sytuacja na wodzie jutro się wybieram na zb.Wióry macie jakieś wieści z tej wody???Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Szczupaków na gęsto, nie mieszczą się już w wodzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Tak, tak, na brzeg już same wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Szczupaków na gęsto, nie mieszczą się już w wodzie...Jeszcze nie tak dawno tak tam było , tak jak i na Brodach , jeszcze nie dawno były sandacze .......... Edytowane 19 Grudnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 "Chłopaki" ze Świętokrzyskiego nie takim wodom i nie takim rybom dawali radę...Tutaj wszystko, włącznie z kijankami jest jadalne... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 "Chłopaki" ze Świętokrzyskiego nie takim wodom i nie takim rybom dawali radę...Tutaj wszystko, włącznie z kijankami jest jadalne...A kolega to nie stamtąd właśnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Nie na darmo mówi się : że co w wodzie to ryba , a co w lesie to grzyb............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 "Chłopaki" ze Świętokrzyskiego nie takim wodom i nie takim rybom dawali radę...Tutaj wszystko, włącznie z kijankami jest jadalne...Odzywa się " element" napływowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 A tak z wieści : to pojedyncze szczupaczki się trafiają i od czasu do czasu jakiś okoń. Szału nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Tak jak napisałeś pojedyncze szczupaki, duże okonie zostały wybite przez dwie ostatnie zimy.Brak jakiej kolwiek kontroli robi swoje. W swojej wypowiedzi Tomek @zorro ma duzo racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Znajomy tam łowi dość często. Są pojedyncze duże szczupaki, częsciej sie jednak trafiają małe jak już. Przywoite okonie też jeszcze zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 A kolega to nie stamtąd właśnie ? Dopiero od trzech lat z haczykiem, to jeszcze do końca nie zdziczałem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 HejSzczupłe się trafiają najczęściej w trolu.Co jest plaga na tym zbiorniku.Wczesniej to się jeszcze z tym kryli a teraz to jak na legalu.Oczywiscie kilowcow nie brakuje ale nie są to tylko miesiarze ze Świetokrzyskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) w tym sezonie byłem dwa razy, złowiłem kilkadziesiąt okoni 20-30cm i jakieś pojedyńcze przyłowy szczupakowewew poprzednich trzech sezonach bywałem 8-10 razy rocznie, okonia 20-25 jest dużo, tych 25-35 juz znacznie mniej, czterdziestaki, to juz od świętałowiąc okonie miałem 2-4 szczupaki dziennie jako przyłów, widywałem znacznie lepsze efekty żywcowców, uważam, że szczupaka 50-70cm jest tam nadal dużo, ale kolesie biorą wszystko i każdej ilości, więc ... wcześniej łowiono tam dużo , dużego okonia z brzegu, teraz to już praktycznie nie możliweja łowię wyłącznie z łódki, duże okonie stoją na twardych blatach 12-13m, które potrafią mieć kilka tysięcy metrów kwadratowych, w takich miejscach, trudno je znaleźć i jeszcze trafić w żerowanie ... oraz przetrzebićja łowię tam tylko lipiec-wrzesień, nie wiem jak zimą, może wtedy katują, ale kilka razy byłem, efekty miałem kiepskie i ogólnie na zbiorniku też nie widziałem dobrego żerowania łowiąc zawsze w tygodniu dużej presji nie zauważyłem, zazwyczaj 3-5 łódek na tak duży zbiornik Edytowane 20 Grudnia 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Najwięcej dużych okoni łowiono z lodu i praktycznie większość dostawała w beret. Można powiedzieć,że na chwilę obecną duży okoń został zeżarty. Oczywiście trafiają się jeszcze "rodzynki",ale są to pojedyncze sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Po takiej reklamie http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/471 i zdjęciach z uśmiechniętymi kormoranami to zaraz tych niedobitków nie będzie. Pytanie z innej beczki tam jest strefa ciszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Nie, można pływać na spalinie, ale wędkować z łodzi można dopiero od 1.06. Tu jest wszystko, co do łowienia w PZW KIELCE na obecny rok tżeba wiedzieć i chyba tak zostanie - http://www.pzw.org.pl/kielce/cms/11830/ograniczenia_na_wodach_pzwokreg_kielce_w_2014_r Edytowane 21 Grudnia 2014 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ta reklama to dawne czasy po,których zostały tylko wspomnienia dzięki smakoszom rybiego mięska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 w tym roku nie byłem na Wiórach ale słyszałem o paru złowionych rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Na jesieni padło kilka szczupaków w okolicach 90cm niestety wszystkie ryby zberetowane tak ze to chyba był ostatnie ,miejscowi i nie tylko beretują wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Nie, można pływać na spalinie, ale wędkować z łodzi można dopiero od 1.06. Tu jest wszystko, co do łowienia w PZW KIELCE na obecny rok tżeba wiedzieć i chyba tak zostanie - http://www.pzw.org.pl/kielce/cms/11830/ograniczenia_na_wodach_pzwokreg_kielce_w_2014_rNieprawda. Jak mozna przeczytać zakaz dotyczy spinningu z łodzi. Na spłąwik z łódki można zatem cały rok (jak nie ma lodu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Nieprawda. Jak mozna przeczytać zakaz dotyczy spinningu z łodzi. Na spłąwik z łódki można zatem cały rok (jak nie ma lodu )Tylko że to forum : "muchowo-spiningowe" a nie "spławikowo-gruntowe".Dlatego tak napisałem , bo chodziło mi o spiningowanie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Fajne rybki się trafiają i z brzegu,plagą są natomiast panowie w dobrych łodziach z wypasioną elektroniką którzy w du.ie mają wszystkie zakazy i beretują wszystko jak leci,sam kilkanaście razy zgłaszałem na telefon PSR ale w głębokim poważaniu to mają bo kontroli to w życiu tam nie widziałem,brzeg często okupują żywce i ci panowie też niestety rybie podrosnąć nie pozwolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 pływam tam przyzwoitą łódką z przyzwoita elektroniką - powinienem czuć się obrażony ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi