Skocz do zawartości

Zbiornik Wióry

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

w tym sezonie byłem dwa razy, złowiłem kilkadziesiąt okoni 20-30cm i jakieś pojedyńcze przyłowy szczupakowewe

w poprzednich trzech sezonach bywałem 8-10 razy rocznie, okonia 20-25 jest dużo, tych 25-35 juz znacznie mniej, czterdziestaki, to juz od święta

łowiąc okonie miałem 2-4 szczupaki dziennie jako przyłów, widywałem znacznie lepsze efekty żywcowców, uważam, że szczupaka 50-70cm jest tam nadal dużo, ale kolesie biorą wszystko i każdej ilości, więc ...

wcześniej łowiono tam dużo , dużego okonia z brzegu, teraz to już praktycznie nie możliwe

ja łowię wyłącznie z łódki, duże okonie stoją na twardych blatach 12-13m, które potrafią mieć kilka tysięcy metrów kwadratowych, w takich miejscach, trudno je znaleźć i jeszcze trafić w żerowanie ... oraz przetrzebić

ja łowię tam tylko lipiec-wrzesień, nie wiem jak zimą, może wtedy katują, ale kilka razy byłem, efekty miałem kiepskie i ogólnie na zbiorniku też nie widziałem dobrego żerowania

łowiąc zawsze w tygodniu dużej presji nie zauważyłem, zazwyczaj 3-5 łódek na tak duży zbiornik

Edytowane przez bazyloss

Nie, można pływać na spalinie, ale wędkować z łodzi można dopiero od 1.06.  ;)

Tu jest wszystko, co do łowienia w PZW KIELCE na obecny rok tżeba wiedzieć i chyba tak zostanie  - http://www.pzw.org.pl/kielce/cms/11830/ograniczenia_na_wodach_pzwokreg_kielce_w_2014_r

Edytowane przez miramar69
  • Like 1

Nie, można pływać na spalinie, ale wędkować z łodzi można dopiero od 1.06.  ;)

Tu jest wszystko, co do łowienia w PZW KIELCE na obecny rok tżeba wiedzieć i chyba tak zostanie  - http://www.pzw.org.pl/kielce/cms/11830/ograniczenia_na_wodach_pzwokreg_kielce_w_2014_r

Nieprawda. Jak mozna przeczytać zakaz dotyczy spinningu z łodzi. Na spłąwik z łódki można zatem cały rok (jak nie ma lodu :P )

Nieprawda. Jak mozna przeczytać zakaz dotyczy spinningu z łodzi. Na spłąwik z łódki można zatem cały rok (jak nie ma lodu :P )

Tylko że to forum : "muchowo-spiningowe" a nie "spławikowo-gruntowe".

Dlatego tak napisałem , bo chodziło mi o spiningowanie !!!  :P

Fajne rybki się trafiają i z brzegu,plagą są natomiast panowie w dobrych łodziach z wypasioną elektroniką którzy w du.ie mają wszystkie zakazy i beretują wszystko jak leci,sam kilkanaście razy zgłaszałem na telefon PSR ale w głębokim poważaniu to mają bo kontroli to w życiu tam nie widziałem,brzeg często okupują żywce i ci panowie też niestety rybie podrosnąć nie pozwolą.