Skocz do zawartości

Zbiornik Wióry

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

Rok temu ta sama łódka robiła kółeczka od Kałkowa pod tamę, a kiedy tylko mieli rybę sprint do brzegu i kolejne kółko i kolejne i kolejne, tak po każdej złowionej rybie :( Jakby tego było facet miał po kilka wędek w trolingu :(

@Miramar69 - świetna robota, na takich ludzi nie ma innego sposobu :(

• Like 2

2 lata nie jeżdżę na Wióry, ale mam pytanko, czy któryś z Was zadzwonił np. na Policję ???. Pewnie NIE, a dlaczego ???.

Panowie w mundurach mają pensje za nasze podatki i nie tylko są by walić nam mandaty za prędkość. Dzwonię często i powiem w 60% przyjeżdżają , efektów nie znam , ale coś pewnie działają. Dobry bat na Panów mundurowych to poprosić dyżurnego o nr. zgłoszenia. (działa ).

• Like 2

Nawet jeśli ktoś coś takiego robi. Nawet jeśli coś zahaczy. To wydaje mi się to strasznie głupie. Naprawdę w tak wielkiej wodzie jest "szansa" zahaczyć coś trolując kogutem ?

Wióry to dla mnie zbiornik wielka zagadka. Tak mnie wyprowadził z równowagi ,że o zgrozo sprzedałem łódkę a teraz żałuję. Bez względu czy ktoś tam ma wyniki dobre lub złe to ten zbiornik bardzo się zmienił na przestrzeni kilku lat.

Ten zbiornik to wielki sukces RZGW a dla wędkarzy ( nie mylić z mięsiarzami) w rzeczywistości to wielka degradacja środowiska i dorzecza Świśliny i Pokrzywianki . O tym się nie pisze ale zbiornik ten spowodował zanik ryb prądolubnych takich jak miedzy innymi świnka której przed powstaniem zbiornika było bardzo dużo. Nie wspomnę już o pięknych potokach dla których zalane bystrza i płanie

stanowiły zarąbisty teren do żerowania i rozrodu.

A sam zbiornik zobaczcie zarośnięty, bez dróg dojazdowych , kilka naturalnych slipów , bez gospodarza i jakiejkolwiek  ochrony.

A kiedyś było tam tak pięknie. :wacko:

• Like 3