Skocz do zawartości

Zbiornik Wióry

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

To może przybliżę motywację. Wcale nie chodzi mi o poznanie tajemnic, miejsc czy cokolwiek nieprzyzwoitego.

Łowimy zazwyczaj w podobnym składzie. Kiedyś miałem fajną łódkę i bywaliśmy na Wiórach ale jak się pogorszyło tzn. zaczęło być mniej szczupaka a więcej sandacza to zaczęliśmy mniej łowić. W akcie desperacji.... sprzedałem łódkę w złości i trochę (bardzo) mi tego brakuje. Szukam powodów aby spowrotem zakupić sprzęt pływający. Ale jakoś nie było mi dane zobaczyć ,że to ma sens na Wiórach.

Kiedyś czasami bywałem na zawodach na Mietkowie i wtedy miałem okazję sporo się nauczyć lub dowiedzieć. Chciałbym czegoś takiego doświadczyć na Wiórach, które to mam blisko domu. Chodzi mi o zwykły wypad na ryby z instruktarzem , Jak sandacza znaleźć na echu , jak go łowić na tym zbiorniku. I nie zależy mi na rwaniu z wody dziesiątek sandaczy do lodówki tylko aby to ponownie miało sens na tych hektarach.

Stawka, dogadamy się. Może być PW.

Oj kolego chyba prosisz o niemożliwe, sandacz to wybredna ryba z babskimi fochami. Jedyna rada to pływać pływać i jeszcze raz pływać, zmienić gramatury i kolory... Mogą brać na różowe landrynki za godz na czarnuchy, na sondzie brak ryby a jednak brania są lub nie ;) Tu nie ma złotego środka, ale czasami jest pewna powtarzalność. Nikt za żadne pieniądze Ci tego nie pokaże bo się nie da i nie ma takich pieniędzy ;)

• Like 2

Chciałbym serdecznie pozdrowić Pana z Radomia który w okolicy miejscowości Pokrzywnica idąc brzegiem rwał jedną algę 3 za drugą, idąc za nim zbierałem papierki po blachach i przyponach, strasznie się zdziwił gdy poszedłem za nim do samochodu i wrzuciłem mu na kolana jak miał odjeżdżać. Zachowujmy się jak cywilizowani ludzie. Papierek z algą 3 waży 31 gram, sam papierek 1g, nie jest to tak straszny ciężar żeby nie dało go się donieść do auta a potem do kosza. Narzekamy że "gumofilce" zostawiają pudełka po robakach i torby po zanęcie ale my spinningiści też nie jesteśmy święci.

A co się tyczy samego zalewu udało się skusić kilka krótkich szczupaczków i okonków, nic wartego uwagi. 

Pozdrawiam nieśmiecących !

• Like 23

Narzekamy że "gumofilce" zostawiają pudełka po robakach i torby po zanęcie ale my spinningiści też nie jesteśmy święci.

Swojego czasu na FORSie przeczytałem fajną kwintesencję określenia "gumoflic"

Otóż "gumofilc to po prostu stan umysłu"

Ja się z tym całkowicie zgadzam. Tu nie chodzi o podział na grunciarzy czy spinningistów. Tu nie chodzi o ubranych w topowe ciuch i kolegów zakładających gumofilce. Sprawa po prostu rozbija się o to co kto ma pod sufitem, czyli co sobą reprezentuje.

Najlepszym przykładem gumoflicowatości są ci kłusownicy w czerwonej łódce, którzy omyłkowo sądzą, że są wędkarzami.

Pozdro ;)

• Like 5

Witam

Czy ktoś z forum ODPŁATNIE wziąłby na łódkę na Wióry dwóch wędkarzy i pokazał jak się łowi sandacze z echosondą ?

Trochę desperacka propozycja ale ma swoją historię.

Jak nie ma ryb, to najlepsze echo nie pomoże :)

Jedź na Turawę i połowisz bez przewodnika ;)

Od rana do nocy w dniu dzisiejszym z wynikiem 000000000, nawet żadnego urojonego brania :)

Nie można tak mówić. Na pewno przynęta przynajmniej raz przepłynela obok jakiejś ryby, może nawet drapieżnej. A urwane wabiki na pewno nie zostały w krzakach tylko w wargach wielkich sumow które akurat nie miały ochoty się ruszyć.