Esox1999 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Ciężka sprawa z brzegu.Choć się da Jakie stosujesz ciężary główek jig? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 W takim razie zapraszam Ciebie i Koguta na łódke, może wtedy się dowiemy... To co sobota panowie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel2016 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Ja z chęcią skorzystam z propozycji wy panowie chyba bardziej na sandacza nastawieni?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 w sobotę 7 m/s.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Ja również z chęcią Tylko czy czas pozwoli :D O to jest pytanie???Głównie sandacz jak wszyscy chociaż okonie ładne ostatnio brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 w sobotę 7 m/s....To jest nic w porównaniu z bomba atomowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 To jest nic w porównaniu z bomba atomowa:)to wiadomo... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Witam Czy ktoś z forum ODPŁATNIE wziąłby na łódkę na Wióry dwóch wędkarzy i pokazał jak się łowi sandacze z echosondą ? Trochę desperacka propozycja ale ma swoją historię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Ja bym wziął ale jeszcze nie mam koguta taxi fish zamontowanego na łódce i nie jestem w stanie określić kosztów takiej wyprawy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 To może przybliżę motywację. Wcale nie chodzi mi o poznanie tajemnic, miejsc czy cokolwiek nieprzyzwoitego. Łowimy zazwyczaj w podobnym składzie. Kiedyś miałem fajną łódkę i bywaliśmy na Wiórach ale jak się pogorszyło tzn. zaczęło być mniej szczupaka a więcej sandacza to zaczęliśmy mniej łowić. W akcie desperacji.... sprzedałem łódkę w złości i trochę (bardzo) mi tego brakuje. Szukam powodów aby spowrotem zakupić sprzęt pływający. Ale jakoś nie było mi dane zobaczyć ,że to ma sens na Wiórach.Kiedyś czasami bywałem na zawodach na Mietkowie i wtedy miałem okazję sporo się nauczyć lub dowiedzieć. Chciałbym czegoś takiego doświadczyć na Wiórach, które to mam blisko domu. Chodzi mi o zwykły wypad na ryby z instruktarzem , Jak sandacza znaleźć na echu , jak go łowić na tym zbiorniku. I nie zależy mi na rwaniu z wody dziesiątek sandaczy do lodówki tylko aby to ponownie miało sens na tych hektarach. Stawka, dogadamy się. Może być PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Oj kolego chyba prosisz o niemożliwe, sandacz to wybredna ryba z babskimi fochami. Jedyna rada to pływać pływać i jeszcze raz pływać, zmienić gramatury i kolory... Mogą brać na różowe landrynki za godz na czarnuchy, na sondzie brak ryby a jednak brania są lub nie Tu nie ma złotego środka, ale czasami jest pewna powtarzalność. Nikt za żadne pieniądze Ci tego nie pokaże bo się nie da i nie ma takich pieniędzy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Chciałbym serdecznie pozdrowić Pana z Radomia który w okolicy miejscowości Pokrzywnica idąc brzegiem rwał jedną algę 3 za drugą, idąc za nim zbierałem papierki po blachach i przyponach, strasznie się zdziwił gdy poszedłem za nim do samochodu i wrzuciłem mu na kolana jak miał odjeżdżać. Zachowujmy się jak cywilizowani ludzie. Papierek z algą 3 waży 31 gram, sam papierek 1g, nie jest to tak straszny ciężar żeby nie dało go się donieść do auta a potem do kosza. Narzekamy że "gumofilce" zostawiają pudełka po robakach i torby po zanęcie ale my spinningiści też nie jesteśmy święci.A co się tyczy samego zalewu udało się skusić kilka krótkich szczupaczków i okonków, nic wartego uwagi. Pozdrawiam nieśmiecących ! 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Piotrek brawo Ty!!!A swoją drogą przydał by się tam jakiś kontener to by można było trochę porządku zrobić jak ryby nie biorą ,nie oglądając się na śmieciarzy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel2016 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Tragicznie jest na całej lini brzegowej syf kiła i mogiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel2016 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 A było tak ciekawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Byłem dzisiaj na Wiórach. Brań zero niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Wczoraj też była nędza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel2016 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Panowie dzień jak codzień mi udalo sie złapać jednego okonia ważne że ręka ryba śmierdzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky X Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Krótki wypadzik po pracy na Wióry. Pogoda piękna, brań zero. Widać chyba uwijające się okonie ale ja próbuję łowić sandacze więc mam bardzo małe szanse na okonia, niedużych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Narzekamy że "gumofilce" zostawiają pudełka po robakach i torby po zanęcie ale my spinningiści też nie jesteśmy święci. Swojego czasu na FORSie przeczytałem fajną kwintesencję określenia "gumoflic"Otóż "gumofilc to po prostu stan umysłu"Ja się z tym całkowicie zgadzam. Tu nie chodzi o podział na grunciarzy czy spinningistów. Tu nie chodzi o ubranych w topowe ciuch i kolegów zakładających gumofilce. Sprawa po prostu rozbija się o to co kto ma pod sufitem, czyli co sobą reprezentuje. Najlepszym przykładem gumoflicowatości są ci kłusownicy w czerwonej łódce, którzy omyłkowo sądzą, że są wędkarzami. Pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Witam Czy ktoś z forum ODPŁATNIE wziąłby na łódkę na Wióry dwóch wędkarzy i pokazał jak się łowi sandacze z echosondą ? Trochę desperacka propozycja ale ma swoją historię.Jak nie ma ryb, to najlepsze echo nie pomoże Jedź na Turawę i połowisz bez przewodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Od rana do nocy w dniu dzisiejszym z wynikiem 000000000, nawet żadnego urojonego brania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Od rana do nocy w dniu dzisiejszym z wynikiem 000000000, nawet żadnego urojonego brania Nie można tak mówić. Na pewno przynęta przynajmniej raz przepłynela obok jakiejś ryby, może nawet drapieżnej. A urwane wabiki na pewno nie zostały w krzakach tylko w wargach wielkich sumow które akurat nie miały ochoty się ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Co do "sumów" to faktycznie wielkie .................... , zostawia się na tych krzakach przeliczając urwane gumy na złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 E dzisiaj luz ze trzy gumy urwałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi