Skocz do zawartości

Zbiornik Wióry

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano 05 luty 2017 - 19:32

womaly23, on 05 Feb 2017 - 20:13, said:snapback.png

Czekamy na 1.06

żeby po "wyczynach" z ostatniego sezonu nie było zdziwienia / rozczarowania ..

Wyczyny, to można sobie teraz tam pooglądać, na tygodniu, kiedy jest względnie pusto. Najskuteczniejszą metodą oczywiście, jest żywiec, na tzw. tip-up'ie, w ilości sztuk kilkudziesięciu na zatoczkę. 

Witam. Łowie na spining ale zdarza mi się też zasiada nocna na trupka. Na Wiórach byłem może cztery czy pięć razy w tamtym roku. Złapałem może osiem czy dziesięć sandaczy,wziołem jednego za namową żony( bardzo lubi ryby). Jeśli się łowi z głową to i grunciarz może wypuścić rybę.Potwierdzam brak kontroli i koledzy z rejestracją Wra robią swoje. Pozdrawiam

Witam. Jestem tutaj od ponad roku i to mój pierwszy post. Nie wytrzymałem i muszę się odnieść do "mądrości" kolegi. Jeżeli kawałek blachy (rejestracji o numerach WRA) ma jakieś znaczenie w postawie wędkarza to gratuluję przemyśleń. Kryształowi wędkarze jeżdżą na TST i nie zabierają ryb? Czy każdy kto jeździ na WRA to amator rybiego mięsa? Może niepotrzebnie wyciągasz daleko idące wnioski? Sorki ale nie mogłem przejść obojętnie wobec tego wpisu.

• Like 1

Przyznaję się do błędu, nie rejestracja czyni mięsiarza. Jakoś tak mi się złożyło że ci co mi podpadli mieli WRA.Wszystkich porządnych wędkarzy i ludzi z tą rejestracją, bo to też nie mniej istotne, przepraszam. Dla mnie zachowanie nad wodą,

szacunek dla przyrody nie tylko tej w wodzie ma znaczenie.Pozdrawiam

Obwinić jakąś grupę, to taki nasz standard. Obwinia się grunciarzy, co mają buty filcem przyozdobione. Kormorany i czaple(tutaj w większości słusznie), sum też ponoć skrytożerca, wyżerający wszystko w pień. PZW obwiniamy za gospodarkę i zarybienia na papierze. To na Wiórach powstał nowy wróg narodu i rybności wód, człowiek przyjeżdżający na blachach WRA. Sam słyszałem nieraz: Gonić ich! Gonić! Bo to wrogi najgorsze i mięsiarze największe! Litości Panowie, w każdej grupie znajdzie się czarna owca. A tacy są najbardziej widoczni. Tak się składa, że "Ci" od tip-up'ów z żywcami, których widziano ostatnio, to taka samozwańcza, kielecka elyta spinningowa. Mordowali ryby na samołówki, a robili piękne fotki na fejsa z wędeczkami uzbrojonymi w blaszki, że niby ryby złowione regulaminowo, no i wypuszczone oczywiście. Tyle, że ryby to oni wypuszczają, ale tylko na olej. Oczywiście limity, wymiary czy okresy panowie ci, też mają w głębokim poważaniu. 

Witam

Już nie mogę czytać tych bzdur ogólnie wszyscy wędkarze to alkoholicy śmieciarze nie wychodząc ze stereotypów jesteśmy prymitywami obojętnie czy jeździmy Mercedesem na TK czy polonezem na WR tudzież WRA WKZ TST... bardzo Was proszę nie piętnować ludzi ja jeżdżę na WR dwa lata temu zostały mi odkrecone 4 koła wracałem do domu z tatą mało się nie zabiliśmy... i teraz co zrobiły moje dzieci żona? Czy ktoś to przemyślał?

Możemy jedynie prosić okręg o zwiększone kontrolę i z imienia i nazwiska na stronie karać publicznie pan X miał 2 sandacze 40 cm kara 1000 zł może to da niektórym do myślenia.

Pozdrawiam Łukasz

• Like 1

Takich gości od kół powinno się poprostu zamykać.Niestety nasze wody nie są pilnowane,a niestety muszą być.Takie patologie rodzą się gdy prawo nie działa.

Przykład-rzeki pomorskie ,mordowanie przez lata, a gdy prywatne organizacje zaczęły pilnować rzek,to okazuje się że są ryby.