kotwitz Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Najbardziej etyczni łowią z brzegu lub na tratwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 pływam tam przyzwoitą łódką z przyzwoita elektroniką - powinienem czuć się obrażony ? Absolutnie nie,nikogo niechciałem urazić ,niedotyczy to wszystkich ale zrozumieć nie mogę jak kolesie z grubym portfelem beretują wszystko zrozumialbym jeszcze kogoś kto niema co na talerz wyjąć i złowi rybkę na obiad ale jaki ma sens beretowanie 10 szczupaków a sam byłem świadkiem takiej sytuacji przez gości wożących się G klasą i napewno nie jest to jednostkowa sytuacja bo gości widuję na Wiórach i kilku innych zbiornikach kilka razy zgłaszałem ich do PSR ale zero reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Absolutnie nie,nikogo niechciałem urazić ,niedotyczy to wszystkich ale zrozumieć nie mogę jak kolesie z grubym portfelem beretują wszystko zrozumialbym jeszcze kogoś kto niema co na talerz wyjąć i złowi rybkę na obiad ale jaki ma sens beretowanie 10 szczupaków a sam byłem świadkiem takiej sytuacji przez gości wożących się G klasą i napewno nie jest to jednostkowa sytuacja bo gości widuję na Wiórach i kilku innych zbiornikach kilka razy zgłaszałem ich do PSR ale zero reakcjiHej napisz może co to za łodka.Tez zwrócę na to uwagę.Często tam bywam.Auta nie kojarzę.Chodź miejsc do wodowania nie ma zbyt wiele. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Kolego @pacek222 w którym miejscu w/w wodują łódkę. Może być info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ja widziałem tych panów od strony bukówki ale to było w 2013r jeśli o tej samej łajbie oczywiście piszemy potwierdzam beretuja wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zróbmy im psikusa :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zróbmy im psikusa :-)A co chcesz zberetować im auto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Właśnie wróciłem ze świętokrzyskiego, spędziłem tam święta w sąsiedniej gminie gminy Pawłów gdzie znajduje się akwen Wióry. Dowiedziałem się z pewnego raczej źródła, że łódka którą chłopaki stawiają sieci jest własnością gminy zostało to stwierdzone po nr. łodzi i mało tego jak zgłaszano fakt do straży rybackiej w Kielcach , a było to w trakcie czynu kłusowniczego to komendant podziękował za zgłoszenie i tym samym potwierdził pochodzenie pływadła. Chłopaki nic wiecej nie mogli zrobić bo tam pół wsi czekało na ryby wigilijne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 No to mamy ładny wigilijny pasztet z udziałem władz lokalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłaszać na Policję ,to kłusownictwo a póki co jest to przestępstwo.Po zgłoszeniu dyżurny powinien wysłać patrol....zaniechanie to wiadomo też dla dyżurnego lub niedopełnienie obowiązków sł.Komendant PSR mógł umyć ręce ale Policja już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 dajcie znać jak zamarznie, podjadę zobaczyć czy faktycznie tak katują rybę z loduw zeszłym roku raz tylko podjechałem, tupnąłem noga w lód i wróciłem te 100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 dajcie znać jak zamarznie, podjadę zobaczyć czy faktycznie tak katują rybę z loduw zeszłym roku raz tylko podjechałem, tupnąłem noga w lód i wróciłem te 100km Hej dam znać jak zamarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Absolutnie nie,nikogo niechciałem urazić ,niedotyczy to wszystkich ale zrozumieć nie mogę jak kolesie z grubym portfelem beretują wszystko zrozumialbym jeszcze kogoś kto niema co na talerz wyjąć i złowi rybkę na obiad ale jaki ma sens beretowanie 10 szczupaków a sam byłem świadkiem takiej sytuacji przez gości wożących się G klasą i napewno nie jest to jednostkowa sytuacja bo gości widuję na Wiórach i kilku innych zbiornikach kilka razy zgłaszałem ich do PSR ale zero reakcjiCześć ja miałbym wielką prośbę .Proszę o dokładne sprecyzowanie tu w wątku jakie to auto np. na jakich blachach i jaka łajba.Ponieważ zbyt duży jest zbieg okoliczności.My jeździmy bardzo podobnym autem plywamy alu łajbą z nie małym echem. A nie chciał bym być źle kojarzony. Niby na pv była rozmowa ale proszę o napisanie na ogólnej stronie.Dzięki. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Absolutnie nie,nikogo niechciałem urazić ,niedotyczy to wszystkich ale zrozumieć nie mogę jak kolesie z grubym portfelem beretują wszystko zrozumialbym jeszcze kogoś kto niema co na talerz wyjąć i złowi rybkę na obiad ale jaki ma sens beretowanie 10 szczupaków a sam byłem świadkiem takiej sytuacji przez gości wożących się G klasą i napewno nie jest to jednostkowa sytuacja bo gości widuję na Wiórach i kilku innych zbiornikach kilka razy zgłaszałem ich do PSR ale zero reakcjiTak z ciekawości , ciągle plywales za nimi żeby policzyć że akurat 10 szczupakow zabili ? A nie 7 szczupakow 2 sandacze i malego amura ? Podziwiam taką postawę obywatelską , sam jestem przeciwny takim akcjom jak zabijanie 10 ryb ale chyba nie miałbym czasu żeby pływać za kims cały dzień i zapisywać na kartce szczupaki od 1 do 10 , no i ogólnie to dobry wynik, chyba częściej zacznę tam jeździć w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Nie pływałem ale widziałem jak pakowali się do samochoduJeżdżą G klasą i ML na radomskich blachach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Nie pływałem ale widziałem jak pakowali się do samochoduJeżdżą G klasą i ML na radomskich blachachAle gl czy glk ? I oni te szczupaki pojedynczo wrzucali do auta luzem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Już im ktoś psikusa zrobił. Nawet na zapasie mieli kapcia. Info zasłyszane w barakudzie w skarżysku,samochód i numery tak jak wyżej podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 czyli Panowie w Mersiach nie zaglądać, bo "Koledzy" mogą po równości polecieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Bazylos w ciemnościach twoje autko może za mietka robić więc uważaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Koledzy nie dajmy się zwarjowac.Kolega Pacek sprecyzowal co to za auto i tezaz nie mamy się czego wstydzić.A bereciarze niech się martwią.Pozdrowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 mnie juz miejscowi tyle razy traktorem targali, że już wiedzą kogo to auto i że bobry człowiek jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Ale gl czy glk ? I oni te szczupaki pojedynczo wrzucali do auta luzem ?Rocznika nie podam bo od lat w produkcji gelendevagen sory za pisownie ale niemiecki nie podrodze miCo do drugiej części pytania pominę i temat uważam za wyczerpany. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez pacek222 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ostatnio zasłyszane na Wiórach:Głos z brzegu: Panie ładnie to tak żywcówkę i spining?Głos z łódki: Panie a można tak nęte walić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 mimo zakazu nęcenia nie widziałem aby ktokolwiek się z tym czaił, wszyscy nęcą i używają koszyczków i sprężynkontroli nigdy nie widziałem nad wodą, tym bardziej na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_hubercik_ Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 mimo zakazu nęcenia nie widziałem aby ktokolwiek się z tym czaił, wszyscy nęcą i używają koszyczków i sprężynkontroli nigdy nie widziałem nad wodą, tym bardziej na wodziePrzez ostatnich kilka lat byłem dosłownie RAZ kontrolowany przez SSR z Pawłowa. Dodam, że bywam na tym zbiorniku 2 - 3 razy w tygodniu w okresie od lipca do października. Strażnicy z Pawłowa mają nawet swoją łódź z całkiem sporym silnikiem. Szkoda tylko, że tak rzadko bywają nad wodą, bo za kilka lat będziemy pływać totalnie o kiju Prawda jest też taka, że oprócz łodzi, o których była mowa w tym temacie, sporym problemem są też osoby łowiące z brzegu zabierające małe szczupaki czy okonki w myśl zasady wszystko przejdzie przez maszynkę... Próba zwrócenia uwagi takiej osobie kończy się karczemną awanturą, a telefon na policję czy PSR pozostaje bez echa... Jeśli szczupak mający blisko 50cm łyka komuś żywca, bo ten specjalnie czeka 10 minut żeby mieć pewne zacięcie - to już przypadek tragiczny i kogoś takiego nigdy nie uda nam się wyedukować, ale jeśli ktoś na całkiem porządnej łodzi łapie szczupaczki po 30 - 40cm i od razu daje im w łeb - no to już jest spore przegięcie... i ktoś taki dostaje 100zł mandatu od sądu koleżeńskiego, który ma filmik z waleniem ryb w łeb no to chyba jest zbyt łagodny wymiar kary... Oczywiście od kogoś takiego po zwróceniu uwagi można usłyszeć słowa na k..., h...., s.... itd itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi