Skocz do zawartości

Zbiornik Wióry

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

-hubercik- to jest Polska rzeczywistość i tego nie wyplenisz!!!!!! Dopóki betony będą w zarządzie PZW i duperelami się będą zajmowali!!' Za nasze składki porządną straż zatrudnić kontrola jeszcze raz kontrola a ryby sobie poradzą i na 100% będą

Pozdro

Ps,U nas jest to samo ........ Niestety

Edytowane przez KLANAD

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...

Hej , 

Byłem na Wiórach ... Pobudka 3:00 , śniadanko i w drogę .. Wodowanie i płyniemy . Miejscówka za miejscówką i zero brań ... Zmiana przynęty i to samo ... Koguty , gumy , woblery , cykady i jigi ... Różne kombinacje prowadzenia przynęty . Na echo pełno ryb w toni .. (Pięknych ryb) . 12 h na wodzie i nic !!! Jedno branie . Z brzegu oczywiście same leszczyki i okonie. U kolegów ta sama sytuacja ..  To już mój 4 powrót w tym sezonie jak wracam o kiju z Wiór .. Zaczynam się niepokoić :( :( .. 

Filip 

• 1 miesiąc temu...

Byłem we wtorek  - 6 godzin pływania "O" (słownie)  ZERO brań. Ni okonek ,ni szczupaczek nie wspominąjac o sandaczyku. Piź...... jak w kieleckim mało łba nie urwało, czasami jak się za daleko na środeczek wysunąłem to potrafiło na 14 kg ciężarku zdmuchnąć. MASAKRA!!!  Było kilka osób na pływadłach ale nikt nie doczekał  wieczorka nie wspominając o braniach.

PS: dziwna sprawa - rybki na echu pokazywały sie tylko w dołach na głębokości od 5 m ,na płytkim nie było śladu życia????

Jutro zapowiadają    - 5-7 m/sek czyli trochę będzie PIZG....

Edytowane przez miramar69

jutrzejszy dzień na Wióry, to zły pomysł, możecie przez cały dzień nie zaliczyć trącenia, sam zrezygnowałem, choć pewnie lepiej niż pojutrze :)

http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=442

Szkoda że nie jedziesz. 36 km/h w porywach to nie ma tragedii. Na Wigrach dorwało nas 50 Km/h w łupince 3,15 na elektryku . To był dopiero horror.

pamiętaj, że to zbiornik w dolinie, tam wieje przeciągiem :)

ale za to jak będzie wiało z jednej strony, to znajdziesz miejsca, gdzie można się schować za wysokim brzegiem

tam nie ma jakieś wielkiej fali, po prostu łowi się nieprzyjemnie (okoń, sandacz) i jak nie wieje w zaporę, to brania kiepskie

Tam wodowałem na początku, lecz w sezonie jest tam masa ludzi i po deszczyku jest trochę ciężko, gdy ktoś nie ma 4 x 4 i dobrych opon. Poza tym trochę dziur i kamulców na drodze dojazdowej.

Edytowane przez miramar69