Skocz do zawartości

Zbiornik Wióry

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też ciągam się 4 x 4 "bulwarowym terenowcem"  lecz i tak czasami tam miałem problemy.

Naprawdę dobrych miejsc dojazdowych z możliwością wodowania jest jak na lekarstwo.

I wszędzie trzeba prawie płacić za przejazd przez posesję lub "parkingowe"   ;) .

Tam gdzie zaznaczyłes ciut wyżej widać piach dobre miejsce z małym spadkiem do wody. Dojazd od asfaltu blisko, trochę droga gliniasta ale nie stroma i osobowym da radę. Po przeciwnej stronie od bukówki tu gdzie linia wysokiego napiecią asfalt wchodzi w wodę. W tym roku nie pływałem ale słyszałem że pusto ryb brak. W zeszłym roku w październiku ryb na echo sporo zero brań.

PS. Pisząc po przeciwnej stronie miałem na myśli ten duży cypel między odnogami zbiornika.

Edytowane przez Wookash

Pojedyńcze trącenia były jednak jak długo nic nie bierze to śpioch łapie i niewygoda, za to zaczepów mnóstwo i nudno przynajmniej nie jest. Twarzowe zapłacone, zbiornik ślicznej urody, namierzyłem szczupaka organoleptycznie koło 70cm przy wlocie rzeczki jednak z przybyszami nie chciał współpracować, pewnie brak naklejki C&R na dętce przesądził ;)

Wodowaliśmy w Bukówce. Dojazd prosty, równa droga w pobliże zbiornika, wszystko ładnie jest na mapach, mgła nawet nie przeszkodziła.

Miejsce do wodowania jak na moje oko nienajgorsze, dobrym rowerem by łódkę wyciągnął ;)

• Like 1

Pojedyńcze trącenia były jednak jak długo nic nie bierze to śpioch łapie i niewygoda, za to zaczepów mnóstwo i nudno przynajmniej nie jest. Twarzowe zapłacone, zbiornik ślicznej urody, namierzyłem szczupaka organoleptycznie koło 70cm przy wlocie rzeczki jednak z przybyszami nie chciał współpracować, pewnie brak naklejki C&R na dętce przesądził ;)

Wodowaliśmy w Bukówce. Dojazd prosty, równa droga w pobliże zbiornika, wszystko ładnie jest na mapach, mgła nawet nie przeszkodziła.

Miejsce do wodowania jak na moje oko nienajgorsze, dobrym rowerem by łódkę wyciągnął ;)

@ godski czuj się wywołany do tablicy  ;)  :) . Jakie wieści ze zbiornika ????

Masz info powyżej. Pływałem z Tomkiem.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

A tak wracając do rybek - jeżdżę w tamte okolice od 5 lat i jestem średnio 2-3 razy do roku po kilka dni, celem odpoczynku w rodzinnym gronie. Nie omieszkam oczywiście zajrzeć z wędką nad wodę ale to nie jest priorytet. Do tego roku głównym moim celem były okonie i szczupaki ale bez okazów się obyło choć ilościowo nawet sporo. W tym roku pomyślałem spróbuję po zachodzie słońca na ciężko za sandaczem - jakież było moje zdziwienie jak w pierwszym rzucie mam branie i sandacz lekko ponad wymiar melduje się na brzegu. Myślę sobie, tak to jest to!, musi ich tu być na gęsto. Przez najbliższe 3 dni łowiłem po ciemku i rzeczywistość stała się okrutna - nawet brania. 

Edytowane przez siatkaz
  • Like 1

Byłem we wtorek cały dzień nawet dotkniecia .Ryb malo na echu i pewnie zmieniam łowisko tylko na ktore ???Sam nie wiem ,może trzeba zmienić kraj żeby coś polowić...

A weź Michał daj spokój przecież tam wszystko wyberetowali teraz mięsiarze łykają tylko ślinę :)

• 2 tygodnie później...