bazyloss Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 coś za szybko pisałem Stan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) coś za szybko pisałem Stan ? Byłem w sobotę woda podniesiona ok 1m,czysta temperatura 4,5 st. i co ważne nareszcie można odpocząć Edytowane 2 Grudnia 2015 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 1m, to obiecujące - rozumiem, że względem ostatnich letnio-jesiennych poziomów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Woda podniosła się ok. 1 m w stosunku do stanu z połowy listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Ryby były ale obecnie zjedzone i wysrane przepraszam za wyrażenie ale żal mi tych wszystkich garbusów wyberetowanych na lodzie i nie tylko byłem kontrolnie Sprawdzić w poniedziałek czy coś się nie ruszyło nie stety poległem :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jeden powiedział drugiemu. Drugi dwóm. Ci dwaj trzem następnym . Tamci.... . Itd itp.Piramida. Nic nie pomogło że ci z jej początku wypuszczali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfilo Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam. Czy w pobliżu zbiornika jest jakieś miejsce na nocleg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 w Pawłowie i okolicach jest trochę niezłej agroturystyki https://pawlow.pl/agroturystyka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfilo Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 "Chłopaki" ze Świętokrzyskiego nie takim wodom i nie takim rybom dawali radę...Tutaj wszystko, włącznie z kijankami jest jadalne... Na wiśle w Sandomierzu tylko zaczepom odpuścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 No i dzięki takim rozwiązaniom mamy w Brodach i na Wiórach długo oczekiwane zbiorniki NO KILL , no bo nie ma co już zabić.Śmieszna, smutna prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_hubercik_ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 To chyba nie do końca prawda - będąc na Wiórach w okresie wakacyjnym kilka razy w tygodniu widziałem, że znakomitą większość łódek pływających po tym zbiorniku stanowiły te spoza okręgu kieleckiego - prym wiodły rejestracje z Łodzi, Radomia, Warszawy czy Rzeszowa. Ktoś może powiedzieć, że miejscowi już wszystko złowili, zjedli i strawili, ale proszę mi wierzyć, że taki stan rzeczy obowiązuje już od ładnych kilku lat. Jeżeli dołożyć do tego te same łodzie pływające po zbiorniku na możliwie najniższych obrotach z niewielką prędkością, z których jeden pottrafi wędkarz łowić na dwie wędki umieszczone w uchwycie trollingowym to nie dziwmy się, że jest tam coraz mniej ryb. Dodam tylko, że na tym zbiorniku, podobnie jak na Brodach, obowiązuje całkowity zakaz trollingowania. Sytuacją groteskową, której byłem świadkiem w sierpniu była wizyta PSR na Wiórach na małym pontonie z silnikiem 2,5KM - strażnicy próbowali ukarać wędkarzy trollingujących na tym zbiorniku, ale z takim sprzętem było to niemożliwe - wszyscy przed nimi skutecznie uciekali To samo z ludźmi na brzegu - obowiązuje całkowity zakaz nęcenia, więc zanim PSR na swym 2,5 konnym rumaku do nich dopłynęła wszyscy byli już daleko w krzakach Dwa czy trzy tygodnie później przyjechali już z odpowiednią łódką i sporym silnikiem i z tego co widziałem wlepili kilka mandatów za trolling i niewymiarowe ryby Dlatego też wydaję mi się, że najlepszym rozwiązaniem jeśli widzimy, że ktoś zabiera niewymiarowe ryby jest spokojne zwrócenie uwagi takiemu wędkarzowi. Jeśli to nie pomoże ( a z doświadczenia wiem, że rzadko pomaga i spotykamy się tylko z obraźliwymi słowami na "K", "H", "S" czy "Y" - jeśli jest tutaj wędkarz, który chciał zabrać "szczupaka-pistoleta" to pozdrawiam tego Pana, który wyzwał mnie od "bezmózgich YETI" ), każdy z nas bez najmniejszego problemu może znaleźć w internecie telefon do PSR i zgłosić zdarzenie, w którym ktoś zabiera niewymiarowe rybki czy bierze ich taką ilość, że nie jest w stanie zapakować worka do bagażnika. Oczywiście to już oddzielny temat czy PSR przyjedzie czy też nie, ale rok i dwa lata temu po wielu zgłoszeniach wędkarzy, PSR przyjeżdżała bardzo regularnie na Chańczę i przywrócili tam względną normalność - może w przypadku Wiórów i Brodów będzie podobnie i nasze skumulowane zgłoszenia przyniosą jakiś efekt Jeśli do tego dołożą się jeszcze prawdziwe zarybienia pobliskich kół wędkarskich organizujących rokrocznie na tym zbiorniku zawody to za kilka lat znowu możemy mieć wędkarski raj u podnóży gór świętokrzyskich czego życzę wszystkim wędkarzom odwiedzającym ten zbiornik z okazji nadchodzącego roku 2016 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Święte słowa kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_hubercik_ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Mam też nadzieję, że Ci, którzy zabierają niewymiarowe ryby albo nawet te wymiarowe w ilościach, których nigdy sami nie przerobią poznają paradoks biegunki - "I CZĘSTO I RZADKO" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Hubercik, tak dokładniej to trolinguje łódka na świętokrzyskich numerach, także na Chańczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_hubercik_ Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) @S.O.D. dlatego jeśli następnym razem zobaczysz takiego delikwenta spróbuj powołać się na zakaz trolingowania - a jeśli w Twoją stronę polecą same epitety zrób zdjęcia albo chociaż spisz numery łodzi Brutalna prawda jest też taka, że gdyby trolingowała jedna łódka z rejestracją "SW" to nie byłoby dramatu Tu chodzi o problem jaki pewnie zauważyło wielu wędkarzy odwiedzających ten zbiornik - trolinguje wielu, którzy łapią szczupaka/sandacza spływają do brzegu i wypływają na kolejną rundkę :/ W sierpniu rozmawiałem z tymi nieszczęsnymi strażnikami od 2,5 - konnej spaliny i prosili o takie sygnały. To też dla nich podkładka do wyjazdów z porządną łodzią na ten zbiornik Edytowane 30 Grudnia 2015 przez _hubercik_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Dodajcie do tego coroczną rzeź okoni jaka odbywała się kilka lat z rzędu zimową porą z lodu i mamy to co mamy. Jak kraj długi i szeroki pełno jest szubrawców bijących w łeb wszystko co złapią, także odpuściłbym sobie osądy kto więcej ryby wybił - przyjezdni czy miejscowi. Jedni i drudzy mają sporo na sumieniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 ktoś dzisiaj pływa ? jakby co, to ja będę (riverfox 390) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Cześć Kamilu właśnie pisałem Ci na pv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Panowie, napiszcie coś o rozpoczęciu sezonu. Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Hurrican Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Podobno,bo ja nie byłem ale od kilku ekip wiem że slabiutenko.Wiele jednostek bez kontaktu zplynelo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Dzięki za info, Szkoda, ale zbiornik zabity przez wędkarzy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 No widzisz,Ty czy ja wypuszczam zlowione ryby,Bo traktujemy to jako pasję itp.A większość nadal traktuje ten piękny sport jako pozyskiwanie mięsa .I to jest bardzo przykre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 I sezon jak zwykle zaczyna się wcześniej , niż przewidują regulaminy pomimo zakazu wędkowania z łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 To tacy też byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi