Skocz do zawartości

Zbiornik Wióry

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

Jak znalazłem tą miejscówkę nie było nikogo, jak pojawili się świadkowie, to teraz nawet nie próbuję się tam dopchać..... :-)

Ale wyścig widziałem. Nasz kolega wygrał :-)

Poczułem się wywołany do tablicy. Kolego z nikim się ścigam tylko lubię szybko pływać i często zmieniam miejsca. Co do przypisywania sobie miejscówek to już paranoja. Pływam tam średnio 3 razy w tygodniu, chcesz to Ci kilka mogę zdradzić ;) mamy je sobie podpisywać? no bez przesady :) Uważam że zbiornik boryka się z większymi problemami, najazd kormoranów którzy nie patrzą na wymiar, okres czy ilość. Zamiast bić pianę na forum jak to jest źle może by warto pomyśleć o stworzeniu jakiejś ochotniczej jednostki aby temu zaradzić, jest nas tu kilku, myślę że spokojnie damy radę. Wystarczy że będzie dwie osoby na wodzie i lecimy z kontrolami, policja w takim wypadku nie może odmówić interwencji. Zrobi się o tym głośno to i kormorany nie będą tak aktywne. Najlepszy sezon przed nami, a rybek już coraz mniej, oby w przyszłym roku miało się co wytrzeć!

PS

Od soboty kolega nie da rady, zmieniłem motor na 2 x większy :)

Edytowane przez BartoliniGunkiPL
  • Like 4

Uważam że zbiornik boryka się z większymi problemami, najazd kormoranów którzy nie patrzą na wymiar, okres czy ilość. Zamiast bić pianę na forum jak to jest źle może by warto pomyśleć o stworzeniu jakiejś ochotniczej jednostki aby temu zaradzić, jest nas tu kilku, myślę że spokojnie damy radę. Wystarczy że będzie dwie osoby na wodzie i lecimy z kontrolami, policja w takim wypadku nie może odmówić interwencji. Zrobi się o tym głośno to i kormorany nie będą tak aktywne.

Planujemy z kilkoma osobami taką akcję na podkieleckiej Cedzynie, przeniesienie się do koła które ma pod opieką ten zbiornik, wstąpienie do ssr i codzienne kontrole. Nie ma co biadolić, trzeba brać się do roboty! 

• Like 2

w czasie kiedy ja jeździłem na Domaniów policja zaczynała od lipca :) i kończyła jak się za zimno robiło :) - o ryby nigdy mnie nie pytali :(

Do tej pory tak jest, z końcem września policjantów już tam nie będzie a przydaliby się chociaż do listopada...

Poczułem się wywołany do tablicy. Kolego z nikim się ścigam tylko lubię szybko pływać i często zmieniam miejsca. Co do przypisywania sobie miejscówek to już paranoja. Pływam tam średnio 3 razy w tygodniu, chcesz to Ci kilka mogę zdradzić ;) mamy je sobie podpisywać? no bez przesady :) Uważam że zbiornik boryka się z większymi problemami, najazd kormoranów którzy nie patrzą na wymiar, okres czy ilość. Zamiast bić pianę na forum jak to jest źle może by warto pomyśleć o stworzeniu jakiejś ochotniczej jednostki aby temu zaradzić, jest nas tu kilku, myślę że spokojnie damy radę. Wystarczy że będzie dwie osoby na wodzie i lecimy z kontrolami, policja w takim wypadku nie może odmówić interwencji. Zrobi się o tym głośno to i kormorany nie będą tak aktywne. Najlepszy sezon przed nami, a rybek już coraz mniej, oby w przyszłym roku miało się co wytrzeć!

PS

Od soboty kolega nie da rady, zmieniłem motor na 2 x większy :)

:) :) :D

Więcej poczucia humoru ... ;)  Pozdrawiam

Raz jak stałem na płytkiej, zarośniętej wodzie z śpiochach przewróciła mnie fala z jednego pływającego odrzutowca.Samowolka.A co do kontroli to nikt się nie krępuje nęcić czy łowić na trolla [emoji58][emoji17][emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam

Mieszkam niedaleko zalewu Wióry i interesuje mnie czy ktoś z Was łowi na tym łowisku i jakie ma spostrzeżenia.

Niezbyt często jestem nad wodą ale kilka lat temu wielu znajomych przywoziło stamtąd dobre połowy różnych gatunków ryb. Ostatnio lata jest dużo gorzej, niestety.

A później, w zasadzie już jest: "Paaaanie kiedyś to ryb byłooooo, że zamrażarki domknąć się nie dało! Ale teraz to bida, bo dziady nie zarybiajo, pinć wędek rozstawić muszę żeby co chycić".  A gumofilce coraz częściej na łódki i pontony się przesiadają i trzepią dalej ile popadnie.