Skocz do zawartości

Ankieta dotycząca aktualizacji planów gospodarowania wodami KZGW

michcio

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy

5 minut, wypełnijcie! http://www.apgw.kzgw.gov.pl/pl/kontakt/ankieta
Walczmy wspólnie o nasze wody !

Jedyna forma kontaktu z betonami, napiszcie i uzupełnicie wg tego co Wam serce podpowiada.

Rozsyłajcie link do znajomych, rodziny itp. Im więcej opinii, tym może lepsze decyzje!

admina proszę o jakieś wyróżnienie tematu albo inny dział, ta sprawa potrzebuje nagłośnienia :)

Edytowane przez michcio

Dokładnie, aż mnie dziwi cisza i brak komentarzy od użytkowników j.pl !

Widać na narzekanie są siły i chęci, a "głupiej" ankiety nie chce się wypełnić...

Wypełniłem i wysłałem zaraz pierwszego dnia jak zapodałeś temat.

Tylko moje odczucia co do pożądanych efektów tej ankiety są sceptyczne...

Dokładnie, aż mnie dziwi cisza i brak komentarzy od użytkowników j.pl !

Widać na narzekanie są siły i chęci, a "głupiej" ankiety nie chce się wypełnić...

Również wypełniłem i wysłałem już pierwszego dnia.

Myślicie że to ktoś przeczyta a jak już to weźmie wyniki ankiety pod uwagę. :huh:

Moim zdaniem sprawa wygląda tak, że z ankiet będą sczytywane średnie tzn. np. pytanie 4 odpowiedzi C było 500szt a odpowiedzi D 390sztuk itd.

Odpowiedzi rozbudowane moga niestety być odrzucane... a  niestety były pytania tak ustawiane, by zaznaczać punkty odpowiadające kryteriom budowlanym...

Uważam również, jeśli w ostatnich latach w ankietach tego typu brało udział ileś set osób, tak wykażmy się i zdublujmy taką liczbę. Większość wędkarzy patrzy okiem "ekologicznym" na wody. Zwykli mieszkańcy - zwłaszcza terenów przy rzece - patrzą pod względem regulacji i betonu.

Jeśli ankieta dotrze do dużej ilości ludzi z przyrodniczym nastawieniem, to kto wie.... Pamiętajmy, że małymi kroczkami coś w końcu zdziałamy!

@michcio, no i właśnie o to chodzi. Pytania są tak sformułowane, że zwykły "szarak", bombardowany medialnymi nagonkami (budować zbiorniki, usuwać drzewa, kopać, prostować, betonować, umacniać...) bez wahania będzie zaznaczał odpowiedzi nam nieprzychylne. Nawet prosty wędkarz"(zmieniłem, grzeczniej ich nazwałem), pozwala się "zaprogramować" że dzięki MEWie ,zaporą i progom "ryby nie będą uciekać po zarybieniu" ...

W ogóle wygląda mi to jakby było robię pod osoby/firmy, które szykują sobie grunt pod swoje działania biznesowe.

Ale oczywiście też zachęcam do proekologicznego wypełnienia i wysłania ankiety ;)