Skocz do zawartości

Kołowrotki QUANTUM

mtz 25

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon pstrągowy zbłiża sie nieublaganie i trzeba sie do niego przygotować. Nowy kijaszek juz zamówiony, pozostała jeszcze kwestia odpowiedniego kołowrotka, Prosiłbym Was o opinie o kołowrotkach Quantum, czy są to ogólnie kołowrotki warte uwagi czy lepiej poszukać innych?

Dlaczego Quantum? W sklepie w kórym bywam raz na jakiś czas ta firma ma swoją niemal pełną reprezentację jeśli chodzi o kołowrotki uniwersalne nadające sie m.in. do spiningu. Są to głownie kołowrotki w niewygórowanej cenie i takie mnie tez interesują. Liczę na opinie tych którzy mają styczność z tą firmą i używają tych kołowrotków.

Edytowane przez mtz25

Z tego co wiem stosunek cena/jakość jest dobra dla kołowrotków z dystrybucji amerykańskiej. Tzn. jakbyś kupował w USA, bez kosztów wysyłki.

O ile dobrze wiem, quantum w Polsce jest dystrybuowany z ramienia GBR, gdzie ceny są sztucznie wywindowane. Oznacza to, że u nas te kołowrotki kosztują duzo więcej niż są warte.

Myślę, że jeśli w Twoim sklepie masz Quantumy z brytyjskiej dystrybucji, to pewnie znajdziesz lepszą ofertę u innych producentów.

Ja ma jednego quantuma, ale multik. Cena do jakości? Wg mnie stosunek niezły, ale bez szału.

Z tego co wiem stosunek cena/jakość jest dobra dla kołowrotków z dystrybucji amerykańskiej. Tzn. jakbyś kupował w USA, bez kosztów wysyłki.

O ile dobrze wiem, quantum w Polsce jest dystrybuowany z ramienia GBR, gdzie ceny są sztucznie wywindowane. Oznacza to, że u nas te kołowrotki kosztują duzo więcej niż są warte.

Myślę, że jeśli w Twoim sklepie masz Quantumy z brytyjskiej dystrybucji, to pewnie znajdziesz lepszą ofertę u innych producentów.

Ja ma jednego quantuma, ale multik. Cena do jakości? Wg mnie stosunek niezły, ale bez szału.

To chyba zasadniczy problem że wiele produktów wędkarskich kosztuje więcej niż są warte.

Nie napisałeś jakie modele Cię interesują.

Kolega zakupił smoke-a, ogólnie bardzo ładnie chodzi, miękko, hamulec precyzyjny, nie ma luzów pełne zadowolenie. Niestety zawiódł się na plecionce, brzydko nawija (robi się beczka) i powstają gniazda. Ponoć to wina za lekkich przynęt, ale wydaje mi się że mimo to nie powinno być tyle kłopotów z plecionką (savage gear finesse).