Skocz do zawartości
  • 0

o silnikach znowu

Kuba Standera

Pytanie

Witam

Mam od niedawna problem - silnik stracił trochę mocy, nie kręca się na tak wysokie obroty jak drzewiej bywało, wcześniej pływałem spokojnie ponad 40km/h, teraz przebicie 30paru to już sztuka. Jest możliwe ze upał mu nie służy? Nie wymieniany od jesieni olej? przytkany filtr paliwa? problemy z chłodzeniem ?(brak innych symptomów)

Pytanie drugie, chciałbym kupić nową śrubę (tohatsu) wie ktoś gdzie tego szukać? Wiem z poprzednich postów, że są 3 typy, teraz mam standard, chciałbym szybkościową bo wcześniej jak się wkręcał na obroty bez problemu to brakowało mu możliwości przełożenia tego na wodę. Gdzie ich szukać w necie lub Krakowie?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No nazwa sklep to trochę za wiele dla poddasza z wejściem przez podwórko i śmietnik. Sklep jest i pewnie w końcu jakoś wynegocjuję części, choć gdy przychodzi do cen to pan okazuje się mieć bardzo dziwne poczucie humoru i na przykład podstawowy serwis silnika - wymiana oleju, bez filtrów, bez smaru spodziny, bez impelera kosztuje 350pln. Za wymianę oleju, robotę trwającą 5 minut jak ktoś niedowidzi, ma niedowład rąk i nie jest sprawny technicznie. Termin kilkudniowy....

Za linki wielkie dzięki, może przez nich coś załatwię.Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia Kryst!