Skocz do zawartości

EAGLE GT SALMON STEELHEAD 2,6M C.W.10-21 EGTS862M

TEAM DRAGON

Rekomendowane odpowiedzi

Witam co sadzicie o tym kiju 

Zastanawiam się nad zakupem 

Jest jeszcze jeden kijek DRAGON HM 69 TROUT 2,55 7-25

ten  miałem w reku 

a o tych słyszałem że są podobno dobre i nie wiem 

czy to jest ręczna robota czy chinole to robią 

nie miałem ich w ręce

może ktoś z was miał z nimi do czynienia albo z ta firmą

kije chcę używać pod pstrąga na Wiśle

i na stawach na lekkie  gumki główki max 7 gram

HMX SPINNING 2,74M C.W.7-18 HMX-S902ML

HMX SPINNING 2,74M C.W.10-28 HMX-S902M-M

te mają dożywotnią gwarancję 

Edytowane przez TEAM DRAGON

Sklep np corona fishing. Guma + 7 gram to max czym będziesz łowił? Na Wisłę nie wiem czy St. Croix Premier PS76MLF2 nie byłby lepszy, uniwersalny szybki kij z zapasem. Ja swojego do 14g używam na okonie, klenie, jazie, pstrągi i szczupaka na lekko ale rzeka na której wedkuje dużo mniejsza od Wisły.

...jak dla mnie i tak lepiej niż 90% rzeczy które można wyczytać na forach gdzie każdy chwali tylko swoje i spuszcza się przed monitorem że ma kij za 2 patole z pracowni, a nad wodą jest 2 razy do roku.

Nie osiągnąłem, nie zabolała. Nie odnosiłem się do cytowanej części gdyż albowiem, to są subiektywne odczucia Kolegi...

Tak się zastanawiam nad tymi 90% nierzetelnych informacji na forach i spuszczaniem nad kijami za dwa klocki. Wydaje mi się i być może możecie się ze mną nie zgodzić ale 90% informacji, która powinna być kasowana w zarodku wprowadzana jest przez osoby, które w dupie były i gówno widziały. Wpadają z minimalną wiedzą na forum, mają dwie wędki i jeden kołowrotek i żyłkę z 2009r i najpierw rzucą pytanie o "kołowrotek do 100/200/300/400...1500zł", a w kolejnych tematach wypowiadają się jakby byli fachowcami w każdej dziedzinie i przerobili kilogramy sprzętu i przesiedzieli z tym sprzętem tysiące godzin nad wodą.

Będę powtarzał jak mantrę "Jerkbait nie promuje drogiego sprzętu, ale sprzęt dobry" ot co!

Często bywa tak, że sprzęt dobry kosztuje dużo, ale wiele dobrego było napisane nt Slammera, który nie rujnuje kieszeni, wiele było też o budżetowych kijach nadających się na szczupaki/sandacze/bolenie.

Co prawda nie zaczyna się zdania od "ale".... Ale wkur...za mnie jak ktoś z uporem maniaka będzie w każdym wątku promował starą germinę tylko dlatego, że dostał ją pod choinkę od dziadka i lepszego sprzętu w ręku nie miał.

• Like 3