vBartek Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Koledzy gdzie zakupić albo z czego wymontować te kółka podtrzymujące blank w nawijarce omotek tudzież suszarce (najlepiej łożyskowane) ? Jedyne co mi wyskakuje to do rolek lub do kabiny prysznicowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jeżeli chodzi o oryginalne części ,to tu masz wszystko co potrzeba: http://www.mudhole.com/Rod-Building/Parts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 poszukaj sklepu z łożyskami, zapewne bedą mieć też oringi różnego rodzaju. Wybierz rozmiar i dopasuj oring. Chyba najprostsze rozwiązanie. 2 sposób jeżeli masz dostęp do tokarki ktoś CI moze zrobić takie kółeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Dzięki, chyba faktycznie zastosuję pomysł z łożyskiem i oringiem bo mam części szybko dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 A od modeli http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SAMOLOT-ZDALNIE-STEROWANY/KOLA-PODWOZIA/Kola/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Super! Nie są co prawda na łożyskach ale takie GWS 47mm z gumą powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ile potrzebujesz tych kółek, bo kiedyś robiłem dla siebie i coś mi zostało, muszę poszukać? Daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Gdyby ktoś kiedyś poszukiwał kółek to dzisiaj przyszły do mnie te (zamówiłem B )http://www.aliexpress.com/item/Small-rubber-wheel-tire-pulley-DIY-toy-wheels/1969082619.htmlCo prawda bez łożysk ale trudno. Podana cena za 10szt i trzeba napisać które chcesz.Przesyłka free, do Polski też. Zamówienie otrzymałem po 30 dniach ale Chiny trochę daleko, wiadomo. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez vBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A może trzeba było szukać w sklepach modelarskich http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SAMOLOT-ZDALNIE-STEROWANY/KOLA-PODWOZIA/Kola/Kola-gumowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A które z kółek z linka, który wrzuciłeś byś użył do swojej maszynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SAMOLOT-ZDALNIE-STEROWANY/KOLA-PODWOZIA/Kola/Kola-gumowe/Kolo-gumowe-dmuchane-152-mm-DU-BRO-2-szt-600RV.html Ja brałbym te w ciemno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Kolego łożyska i oringi nic więcej nie trzeba koszt 1podstawki to jest 3szt łożysk i 3 oringi ......7zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 A które z kółek z linka, który wrzuciłeś byś użył do swojej maszynki Może w plastikowych by się coś znalazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Takie kółka zrobiłem sam z łożysk i oringów właśnie. Już ze dwa lata śmigają jak ta lala zarówno przy suszeniu omotek jak i przy szlifowaniu rękojeści na wysokich obrotach. Jak dla mnie rewelka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Pepe-79 możesz dac fotke jak to masz zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 ja zrobiłem z kółek dostępnych w markecie budowlanym - chyba- Obi , śryba M-6 bez gwintu w części gdzie wchodzi kółko i rzadki smar , przy suszarce sprawuje się bardzo dobrze , jak nie podchodzi średnica szczytówki i wpada do środka - (między kółka )- obracam stojak pod katem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Kolego ja mam coś takiego parę złotych trochę pracy i w zupełności dla własnego dłubania wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 ... jak nie podchodzi średnica szczytówki i wpada do środka - (między kółka )- obracam stojak pod katem A wystarczyło umocować tak by obrys kółek zachodził lekko na siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi