Skocz do zawartości
  • 0

Zmiana lub odzyskanie hasła

Krzysiek184

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Opisze swój przypadek odzyskania hasła, może się komuś przyda.  Do forum jerkbait miałem zapamiętane hasło w przeglądarce i kiedy przyszedł czas przeinstalowania sytemu zrobił się mały problem bo hasła nie pamiętałem. Adres mail na którym rejestrowałem się na forum (jeden ze sposobów odzyskania hasła) był już nieaktywny. Pozostał mi jeszcze facebook no ale niestety ta opcja logowania nie działa do dziś.

Całe szczęście, że używałem przeglądarki  FireFox, która umożliwiła mi w łatwy sposób odczytanie zapamiętanego hasła w przegladarce. Oto ścieżka jak to zrobić:

Przeglądarka: FireFox Mozilla

Opcje

Bezpieczeństwo

Zachowane hasła ...

Wyświetl hasła

Z drugiej strony niech to posłuży też jako przestroga,  gdyż jeśli wpadnie nasz komputer w niepowołane ręce aż strach pomyśleć co może się stać. Jestem przerażony z jaka łatwością można mieć dostęp do zapamiętanych haseł w przeglądarce FireFox Mozilla. 

Edytowane przez @Wojti

• 0

....

Z drugiej strony niech to posłuży też jako przestroga,  gdyż jeśli wpadnie nasz komputer w niepowołane ręce aż strach pomyśleć co może się stać. Jestem przerażony z jaka łatwością można mieć dostęp do zapamiętanych haseł w przeglądarce FireFox Mozilla. 

wejście do zapamiętanych haseł... powinno być zabezpieczone hasłem :lol:

• Like 1

• 0

Opisze swój przypadek odzyskania hasła, może się komuś przyda.  Do forum jerkbait miałem zapamiętane hasło w przeglądarce i kiedy przyszedł czas przeinstalowania sytemu zrobił się mały problem bo hasła nie pamiętałem. Adres mail na którym rejestrowałem się na forum (jeden ze sposobów odzyskania hasła) był już nieaktywny. Pozostał mi jeszcze facebook no ale niestety ta opcja logowania nie działa do dziś.

Całe szczęście, że używałem przeglądarki  FireFox, która możliwa mi w łatwy sposób odczytanie zapamiętanego hasła w przegladarce. Oto ścieżka jak to zrobić:

Przeglądarka: FireFox Mozilla

Opcje

Bezpieczeństwo

Zachowane hasła ...

Wyświetl hasła

Dzięki za wszystkie rady. W moim przypadku z tym hasłem było podobnie. Miałem je zapamiętane a po restarcie systemu wszystko poszło się j ........

Juz jest wszystko OK i zaraz zmienię sobie hasło na takie którego "raczej" :D  nie zapomnę.

• Like 1