Skocz do zawartości

Multiplikator dobrany do wielkości ręki.

Agama_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na forum jestem nowy,w lutym kończę 13 lat i chciałbym zacząć przygodę z castingiem, więc mam parę pytań na początek:

Pierwsze i najważniejsze pytanie to czy multiplikator niskoprofilowy powinien zmieścić mi się w dłoni ? A jeżeli tak to jaki byłby dobry ? Słyszałem bardzo różne opinie na temat multika Dragon HL200IL jedni mówili, że jest dobry i wytrzymuje długo a inni, że beznadziejna jednosezonówka.Jak jest na serio ? Kij Dragon Millenium Fatso Cast 195cm.

Z góry dziękuję i połamania ;)

To nie jest problem. A raczej pamiętaj o zasadzie: na to łowisz co wrzucisz do wody ale pod jednym warunkiem...musisz umieć na to coś łowić, rozumieć przynętę i w nią wierzyć aby łowić  regularnie. Nie ma znaczenia czy jest to zardzewiała wahadłówka , guma relax czy wobler Megabas za 130pln :P

PS a nie mówiłem, że znajdziesz pomoc u Poznaniaków :)

Edytowane przez BOB1

Jeśli się regulamin nie zmienił to możesz spinning-ować dopiero po 14

Lepszy sprawny i mądry 13-latek ze spinem czy castem w ręku niż beznadziejny 60-latek z siecią w ręku :)

ps. Jak już się naumiesz obsługiwać casta to może mnie poduczysz ? :) Też z P-Ń i wieku mam x2 na spin/cast :)

• Like 1

To szacun dla taty, wie co robi. Piękne ryby łowi się na kopyta Relaksa. Ja mam okonia 1,5 i szczupaka 12,5 :D

Pokarz fotki!;)

kardi - "piąteczka" za propozycją pomocy młodemu:)

Agama_pl - kijek masz w miarę, multik dragona też nie jest najgorszy jak na początek, działaj:)!

• Like 1

..."Pokarz fotki! ;)"...

Było to w czasach kiedy nosiłem wąsy, paliłem papierosy i foty robiło się na kliszy :P

ale proszę :)

kopytko Relax 3' perełka z cytrynowym grzbietem. Obie ryby złowione dzień po dniu na tej samej miejscówce

(i obie się nie liczą bo złowione w Szwecji ;) )

post-52107-0-28440200-1419251535_thumb.jpg

post-52107-0-99078800-1419251547_thumb.jpg

post-52107-0-85971200-1419251567_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 5

Nie ma znaczenia czy jest to zardzewiała wahadłówka , guma relax czy wobler Megabas za 130pln :P

Zardzewiałe są o niebo skuteczniejsze od wyświeconych, ale ciii :ph34r:

Jakby co, to w maju możemy się zgadać na jakieś wspólne wędkowanie....niekoniecznie na ciężko ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Z multików to obecnie użytkuję curado 201DHSV, mieszkam na piątkowie, np pisz na priva, możemy się zdzwonić. 

Milenium miałem - sprzedałem ( użytkowałem go w okresie kiedy mój Lami klęknął ;(  ).

Pozdr

Czaro

Curado 201DHSV to jeden z większych niskoprofilowych multików do średniego casta. Revo SX/STX , Alphas 150, Curado 201 E i G i inne podobne są mniejsze.

Ale za to Curado ma inne zalety które powodują, że ja mam je również. 

Jeden z większych?, hmmm... Dla mnie jest ok raczej w kierunku mniejszy, choć nie mam bochenów . Wiem, że ma to być multik dla juniora, ale mój syn - równolatek swobodnie sobie radzi z nim. Co do jednoskładu to mam wp Lamiego, a czy jest uciążliwy w transporcie? Może, ale ja i moja rodzinka przyzwyczaiła się, choć ostatnimi czasy jeździmy mniejszymi autami.

Chyba najlepiej, to podejść do sklepu i pomacać, ustalić budżet i GO nad wodę