kaczynumer1 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Witam,Od tego sezonu zaczynam sumowanie i uznałem, że mój trociowy sprzęt to jednak trochę za lekki kaliber na Wiślane sumy. Postawiłem więc zakupić kij dedykowany połowom tej ryby. Napiszcie proszę co sądzicie o kiju Cormoran Bull Fighter Catfish 3,20 100-300g. Nada się do ciężkiej sumowej orki w okolicach Warszawy? Wydaje mi się, że przy tych parametrach Nadaje się on do spiningowania z brzegu znacząco zwiększy szanse na zatrzymanie nawet sporego Wąsacza. Nie ukrywam, że dość istotnym kryterium wyboru tego wędziska jest jego przystępna cena.Z góry dzięki za odpowiedzi i wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo1 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Mam to wędzisko, do połowu suma nadaje się jak najbardziej, ale stacjonarnego, kiedy przez większość czasu leży sobie na podpórkach. Kij waży 0,5kg, do tego dojdzie kołowrotek o co najmniej podobnej masie, jeżeli dasz radę takim zestawem spinningować, to chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Nie doczytalem, ze to chodzi o spiningowanie tym. Nie ogladalem tych kijow ale to wyglada na typowa lusnie do postawienia na grunt.Pomijajac mase to przy takiej dlugosci hol suma bedzie ciezki do zniesienia.Moje sie kreca w okolicach 2,4m, no ale ja naparzam z lodki.Z brzegu nie wiem ile cm by bylo optymalnie ale 3,3m to wydaje sie bardzo długo. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedzi. W sumie to doszedłem do takich samych wniosków i zdecydowałem się na wędzisko z tej samej serii jednak przeznaczone do spinningowania czyli Cormoran Bull Fighter Extra Heavy Spin 2,7m 40-150g. Sądzę, że będzie to rozsądne wędzisko za nieduże pieniądze i spokojnie poradzi sobie z niejednym sumem.Z kijem tym póki co będzie współpracować Spro RedArc Tuff-Body 10400 z nawiniętymi ponad 200 metrami plecionki Power Pro 30lbs (0.28). Chętnie przeczytam wszelkie sugestie na temat powyższego zestawu. Celem ma być sumowe spiningowanie(póki co z brzegu, od następnego sezonu prawdopodobnie z łodzi) na Wiśle w okolicach Warszawy i Narwi poniżej Pułtuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam! Na temat tego kija nie mogę się wypowiedzieć bo go nie testowałem, natomiast ręczę za 3 metrowego Best Mastera Shimano do 100g. Na Warszawskie i poza Warszawskie łowiska nadaje się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi